Forum Logo




AMD EPYC Sunucu İşlemcileri Yükselişini Sürdürecek

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Temmuz 2022, 20:47   #1
Çevrimiçi
AMD EPYC Sunucu İşlemcileri Yükselişini Sürdürecek




AMD EPYC Sunucu İşlemcileri Yükselişini Sürdürecek
Www.TrendForum.Net



EPYC işlemci serisiyle sunucu tarafında atak yapan AMD’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde pazar payında büyük kazanımlar elde etmesi bekleniyor. DigiTimes tarafından yakın zamanda yayınlanan rapora bakılırsa EPYC sunucu sevkiyatı 2024 yılına kadar büyük bir büyüme görecek.

2023 yılına kadar sunucuların %16.3’ünde AMD imzalı yongaların kullanılması bekleniyor. 2024 yılında ise bu oran %18’e yükselecek. 2020 yılında EPYC çipler yalnızca %10.1’lik bir pazar payına sahipti. Yani 2020-2024 yılları arasında AMD’nin pazar payı %80 gibi bir yükseliş kaydetmiş olacak.



Dünyada kullanılan en güçlü süper bilgisayarların birçoğu şu anda AMD EPYC işlemciler tarafından destekleniyor. Hatta dünyanın ilk exascale sistemi Frontier bile tamamen AMD CPU ve GPU donanım kombinasyonuyla birlikte çalışıyor. Bu alandaki yükselişin en büyük nedeni yüksek çekirdeklere olan ihtiyaçtı. AMD bildiğiniz gibi şu anda en çok çekirdek sunan üreticilerin başında geliyor.

4. Nesil Genoa ailesi, 96 çekirdek ve 192 iş parçacığıyla EPYC işlemcilerde çıtayı bir üst noktaya taşıyacak. Öte yandan Bergamo kod adlı sunucu yongalarının 2023 yılında 128 çekirdek ve 256 iş parçacığı sunacağını hatırlatalım. Özetle, EPYC işlemciler kurumsal alanda büyük ilgi gördü ve görmeye devam edecek. Bu bağlamda Microsoft ve Google gibi devlerin veri merkezi çözümleri için AMD sunucu CPU’larını kullanması bekleniyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, epyc, sunucu, sürdürecek, yükselişini, İşlemcileri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hertzbleed Güvenlik Açığı AMD ve Intel İşlemcileri Etkiliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Haziran 2022 21:29
Gemi ve yat ihracatı yükselişini sürdürdü KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 05 Haziran 2022 10:02
128 Çekirdekli AMD EPYC Bergamo, SP5 Soketini Kullanacak KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 28 Mayıs 2022 09:21
MediaTek,Orta Seviye Telefonlarda Üst Düzey Performans Sunacak Yeni İşlemcileri KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 23 Mayıs 2022 19:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net