Forum Logo




NASA, Mars'taki iskelet benzeri cismin gizemini çözdü!

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Nisan 2023, 23:35   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
NASA, Mars'taki iskelet benzeri cismin gizemini çözdü!




NASA, Mars'taki iskelet benzeri cismin gizemini çözdü!
Www.TrendForum.Net

Mars fotoğraflarında ortaya çıkan gizemli iskelet görüntüsü, günlerdir sosyal medya gündeminde yer alıyor. Şimdi NASA, bu cismin gizemine açıklık getirdi. İşte yapılan açıklama


NASA tarafından 2011 yılında Mars’a gönderilen Curiosity aracı, Kızıl Gezegene inişinden bu yana keşif ve araştırma çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Curiosity'den alınan Mars fotoğrafları, pek çok gizem ve komplo teorisine tanık oluyor diyebiliriz. Şimdi de NASA, özellikle sosyal medyada gündem olan ve Mars'ta görüntülenen ''kemik'' benzeri cismin gizemine açıklık getirdi.

NASA, Mars'ta görüntülenen iskeletin gizemini çözdü

Aşağıda da görebileceğiniz gibi Mars'ın 154 kilometre uzunluğundaki Gale Krateri’nden alınan yeni görüntü, Curiosity'nin bir lazer, kamera ve spektrograftan oluşan (ChemCam) cihazı kullanılarak çekildi. Ancak bu kez fotoğraf bir kaç kez yakınlaştırma yapılarak kesilmiş. Sonrasında ise sanki gerçek boyutlarda bir iskelet izlenimi verilerek sosyal medyada paylaşılmış.



Konu hakkında yer verilen açıklamada NASA'nın California'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'ndan Andrew Good "Garip şekilli kayaların kökeni, genellikle sıvı suyun kayadaki çatlaklardan sızıp mineralleri beraberinde getirdiği antik geçmişe dayanıyor. Bu mineraller etraflarındaki kayalardan daha sertti, bu nedenle rüzgar mineraller dışında her şeyi aşındırdı." sözlerini dile getirdi.

Ayrıca yeni fotoğraf, NASA tarafından paylaşılan ilk gizemli görüntü değil. Geçen yıl Kızıl Gezegende, bazılarının Mars yüzeyinin altına gizlenmiş gizli bir üs veya portal hayal etmesine neden olan ürkütücü bir kapı keşfedilmişti. Bu gizem ise, yeni görüntülere benzer şekilde, iki kaya arasındaki boşluk olarak nitelendirildi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
benzeri, cismin, çözdü, gizemini, iskelet, marstaki, nasa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yeni bir araştırma insanların palyaçolardan neden korktuğunu çözdü Zeytin Kafamıza Göre 4 14 Mart 2023 00:38
AlphaTauri, Kanada GP öncesinde Tsunoda'nın DRS sorununu çözdü KoJiRo Formula 1 0 17 Haziran 2022 20:07
Meta'dan, Metaverse avatarları için “iskelet” çözümü: MyoSuite KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:44
NASA'nın Mars yolculuğuyla ilgili detaylar belli oldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Mayıs 2022 17:22
NASA'nın bu Mars fotoğrafı olay oldu Beatrice Teknoloji Trend Haberleri 10 14 Mayıs 2022 12:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net