Forum Logo




Güney Afrika'da dünyanın en eski mezarlığı keşfedildi

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Haziran 2023, 11:24   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Güney Afrika'da dünyanın en eski mezarlığı keşfedildi




Güney Afrika'da dünyanın en eski mezarlığı keşfedildi
Www.TrendForum.Net

Güney Afrika'daki "Rising Star" (Yükselen Yıldız) adlı mağarada Homo naledilere ait bir mezar alanı bulundu. Bu keşfin insanın evrimine dair önemli bilgiler sunabileceği belirtiliyor.



Bilim insanları, Güney Afrika'da dünyanın bilinen en eski mezarlığını bulduklarını açıkladı. Elde edilen kalıntıların Homo naledi olan primatlara ait olduğu belirtildi. Mağaranın içinde yerin yaklaşık 30 metre altında kalıntılara rastlayan ünlü paleoantropolog Prof. Lee Berger'in yönettiği araştırma ekibi, bu keşfin insanın evrimine dair önemli bilgiler sunabileceğini söyledi.

Bulgular konusunda açıklama Berger, "Bunlar Homo sapiens mezarlarına ait kalıntılardan en az 100 bin yıl öncesine dayanıyor. Hominin kayıtlarında yer alan en eski mezarlar olabilir" dedi.


BULUNAN EN ESKİ MEZARLIK

Mezarlık, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde "İnsanlığın Beşiği" (Cradle of Humankind) adı verilen paleoantropolojik sit alanında bulundu. Dünyadaki en eski mezarlarının daha önce Ortadoğu ve Afrika'da yer aldığı ve yaklaşık 100 bin yıllık olduğu düşünülüyordu. Ancak bu mezarlıkta bulunan kemikler 236 bin ila 335 bin yıllık.

Ölüleri gömmek, şimdiye kadar Homo sapiens ve Neandertallerle ilişkilendiriliyordu. Bu keşfin evrim teorisine bakış açısını değiştireceği ve insan beyninin evrildiği kompleks yapıya ışık tutacağı düşünülüyor. Yapılan araştırmalar sonucunda, mezarlıktaki çukurların cesetlerin gömülmesi için kasten kazıldığı tespit edildi.

Berger, "Bu, sadece insanların sembolik uygulamaların geliştirilmesinde benzersiz olmadığını değil bu tür davranışları icat etmemiş olma ihtimalini de akıllara getiriyor" diye konuştu. AFP, Berger'in açıklamalarının paleontoloji dünyasında tüyleri diken diken edeceğini yazdı.

Pleistosen Devri'nde, yaklaşık 335 bin yıl önce ortaya çıkan Homo naledi, 236 bin yıl önce soyu tükenmiş arkaik bir insan türü. Bu türün beyninin, günümüz insanına oranla küçük olduğu biliniyor. Homo naledilerin beyin boyutları Homo sapiens'inkinin üçte birine denk geliyor.

Türün kalıntılarına ilk kez 2013 yılında rastlanmıştı. Rising Star mağara sisteminde keşfedilen kalıntılarla ilgili konuşan Berger, küçük beyne sahip Homo naledi'lerin düşünülenden daha fazla iş yaptığını öne sürmüştü.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
afrikada, dünyanın, eski, güney, keşfedildi, mezarlığı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Güney Afrika'nın gözde doğa turizmi merkezi: Karoo Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 24 Nisan 2023 16:21
Google, Güney Afrika’daki Alan Adını Yenilemeyi Unuttu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Temmuz 2022 20:29
Güney Afrika, 2023 F1 takvimine girmek için ciddi görüşmelerde bulunuyor KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 19:58
Dünyanın Merkezinde Yeni Bir Manyetik Dalga Keşfedildi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 1 30 Mayıs 2022 07:52
Güney Afrika'da kıyıya vuran dev kalamar görenleri şaşırttı Roronoa Zoro Hayvanlar Alemi 1 06 Mayıs 2022 19:12




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net