Forum Logo




Erkek ve Kadınlar İçin İdeal Spor Zamanının Farklı Olduğu Keşfedildi

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 31 Mayıs 2022, 20:54   #1
Çevrimdışı
Erkek ve Kadınlar İçin İdeal Spor Zamanının Farklı Olduğu Keşfedildi




Erkek ve Kadınlar İçin İdeal Spor Zamanının Farklı Olduğu Keşfedildi
Www.TrendForum.Net

Erkek ve Kadınlar İçin İdeal Spor Zamanının Farklı Olduğu Keşfedildi: Peki Kim, Ne Zaman Egzersiz Yapmalı?

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, erkeklerde ve kadınlarda ideal egzersiz zamanının değişiklik gösterdiğini ortaya koydu. Egzersiz yapılan zaman diliminin verimliliğe olan etkisi kadınlarda daha belirginken erkeklerdeyse daha azdı.

Düzenli olarak egzersiz yapmanın hem fizik hem de akıl sağlığı açısından büyük yararları olduğu bilimsel olarak defalarca kanıtlandı. Öte yandan egzersizin yapıldığı zaman diliminin de insanlar üzerinde farklı etkilere sahip olduğu ortaya kondu. Yeni yapılan bir araştırmaysa, egzersizden en iyi sonucu alabilmek için hangi zaman diliminin seçilmesi gerektiğinin cinsiyete ve egzersiz türüne göre değişiklik gösterebildiğine işaret etti.

ABD’de 30 erkek ve 26 kadının katılımcıyla gerçekleştirilen yeni araştırma, kadınlarda ve erkeklerde egzersizlerin ideal zaman diliminin farklı olduğunu gösterdi. Yaşları 25 – 55 aralığında olan katılımcılarla yapılan çalışma, toplam 12 hafta sürdü ve kişilerde farklı egzersiz çeşitlerini de inceledi.

Kadınlarda ve erkeklerde en ideal egzersiz zamanları açıklandı:



Araştırmaya katılan katılımcılar iki gruba ayrıldı. Bir grup 8.30’da, diğer grup ise 18.00 – 20.00 saatleri aralığında bir saatlik egzersiz yaptı. Tüm katılımcılar aynı diyeti uyguladı. Çalışma boyunca katılımcıların kan basınçları, vücut yağ oranları, esneklikleri, kuvvetleri ve aerobik güçleri düzenli olarak ölçüldü.

Çalışmaya katılan tüm katılımcıların 12 haftalık süre sonunda genel sağlık durumlarının iyileştiği görüldü. Fakat genel sağlık durumu her koşulda egzersizin türü fark etmeksizin artarken, en iyi sonuçlar düşünüldüğünde durum değişti. Araştırmacılar, özellikle karın bölgesindeki yağı yakmak ve kan basıncını düşürmek isteyen kadınların, sabah saatlerinde egzersiz yapması gerektiğini ifade ediyor. Öte yandan kas gücünü ve genel ruhsal durumunu iyileştirmek isteyen kadınlara önerilen zaman dilimiyse akşam saatleri oldu.

Erkeklerdeyse zaman dilimleri arasında daha az fark görüldü. Fakat yine de kalp ve metabolik sağlığını ve duygusal durumunu iyileştirmek isteyen erkeklerin akşamları egzersiz yapmasının daha iyi sonuçlar verdiği gösterildi. Kadın ve erkeklerin egzersizlerinde zaman dilimlerine göre neden bu kadar çeşitli sonuçlar alındığıysa net bir şekilde açıklanamadı. Araştırma, Frontiers in Physiology’de yayımlandı.

Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
erkek, farklı, kadınlar, keşfedildi, olduğu, spor, İçin, İdeal, zamanının


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Forumda az arkadaşınız olduğu için üzülüyor musunuz? Never Give Up Trend Anketler 53 20 Eylül 2023 00:35
Üzgün olduğu halde gülümseyen insan Beatrice Trend Sözlük 11 25 Nisan 2023 22:55
Vazelinin Vücudunuzda 3 Farklı Kullanım Alanı DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 0 23 Mayıs 2022 12:04
Akrep Burçları İçin En İdeal 5 Tatil Rotası Astrea Akrep 0 14 Mayıs 2022 04:20
Balık Burçları İçin En İdeal 5 Tatil Rotası Astrea Balık 0 13 Mayıs 2022 23:01




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net