Forum Logo




NASA, İklim Değişikliğinde “Mineral Tozlarının” Etkisini Araştırdı

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Ekim 2022, 13:51   #1
Çevrimdışı
NASA, İklim Değişikliğinde “Mineral Tozlarının” Etkisini Araştırdı




NASA, İklim Değişikliğinde “Mineral Tozlarının” Etkisini Araştırdı
Www.TrendForum.Net



NASA, iklim değişikliğinde küresel çapta uçuşan parçacıkların ve ortaya çıkan mineral tozunun hareketlerini ve bu hareketlerin iklim değişikliği üzerindeki etkisini incelemek için yeni bir çalışma başlatmıştı. Çalışmada toplanan veriler açıklandı.

İklim değişikliği konusunda bazı kişiler bilim insanlarının iddialarını reddediyor olsa da bu korkunç değişim gerçekleşmeye çoktan başlamış durumda. Belki yeni yapılan sahil şeritlerinde otururken denizlerin 60 santim daha yükselmesi ya da gezegenin gittikçe daha sıcak bir hale gelmesi pek inandırıcı gelmiyor ancak iklimde yaşanan değişimin, dünyayı nasıl etkilediğini çok iyi görebildiğimiz bir yer var: Uzay.

NASA araştırmacıları, küresel ısınmayı daha iyi anlayabilmek için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların en sonuncusu ise EMIT adı verilen proje. Bu proje kapsamında mineral tozlarının atmosferdeki hareketleri incelendi.

Atmosferdeki tozlar küresel ısınma üzerinde etkili mi?

Kısaca EMIT olarak adlandırılan Dünya Yüzel Mineral Tozu İnceleme görevi, Nevada ve Sahara’ya odaklanıyor. Büyük çöllere sahip bu iki bölgeden kalkan mineral yüklü tozların atmosferdeki hareketi inceleniyor. Bu iki bölgenin seçilme nedeni ise buralardan atmosfere karışan mineral tozlarının etraflarındaki havayı ısıtma ya da soğutma özelliğine sahip olması.

İlk çalışmalarda Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan yapılan ölçümlerin Google Dynamic World verileri ile karşılaştırılması sonucunda, gezegenimizdeki sıcaklık değişimlerinin daha iyi anlaşılması bekleniyor. Zira EMIT araştırmasına kadar parçacık tozlarının küresel anlamda iklime etkisi net olarak ortaya konulamamıştı.

NASA’nın baş bilim insanlarından olan kıdemli iklim danışmanı Kate Calvin, yaptığı açıklamada EMIT’in bilim insanlarına Dünya’nın nasıl ısınıp soğuduğuna dair daha derin bir anlayış sunduğunu, Nevada ve Sahara’dan savrulan parçacıkların bütün sürece nasıl etki ettiğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
araştırdı, değişikliğinde, etkisini, nasa, tozlarının”, İklim, “mineral


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ASUS, 2022’de Asya Pasifik Bölgesinin İklim Liderleri Arasında Gösterildi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 13 Haziran 2022 21:03
NASA'nın Güneş'e gitmek için yeni planı belli oldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 19:49
İklim değişikliği, tarımsal faaliyetleri etkiliyor KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 23 Mayıs 2022 21:41
NASA'nın Mars yolculuğuyla ilgili detaylar belli oldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Mayıs 2022 17:22
NASA'nın bu Mars fotoğrafı olay oldu Beatrice Teknoloji Trend Haberleri 10 14 Mayıs 2022 12:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net