Forum Logo




Siyah Kalp Ne Anlama Gelir? Siyah Kalp Emojisinin Anlamı


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Kasım 2022, 17:13   #1
Çevrimiçi
Siyah Kalp Ne Anlama Gelir? Siyah Kalp Emojisinin Anlamı




Siyah Kalp Ne Anlama Gelir? Siyah Kalp Emojisinin Anlamı
Www.TrendForum.Net

:siyahkalp::siyahkalp::siyahkalp:


Siyah Kalp Ne Demek?
Twitter, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi sanal mecraların hepsinde kullanılabilen siyah kalp emojisi genellikle moral bozukluğunu, endişeyi, yası ve kara mizahı ifade ediyor. Ayrıca, sohbetinizin akışına ve kişiyle olan yakınlığınıza bağlı olarak bu koyu renkli kalbin farklı anlamlara geldiği zamanlar olabiliyor.

Taziye mesajlarında
Öncelikle siyah kalp emojisinin tüm toplumlarda genel kabul gören kullanım durumundan başlayalım. Siyah renk doğası gereği matemi çağrıştırdığından taziye mesajlarında bu renkte bir kalp kullanılması şaşırtıcı olmamalı. Örneğin, bir arkadaşınızın yakını vefat ettiğinde, kısa bir taziye mesajı yazıp cümle sonuna siyah kalp ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, siyah kalp emojisi yalnızca insanların hayatını kaybetmesiyle değil, evcil bir hayvanın ölmesi veya saksıda yetiştirilen bir çiçeğin kuruması gibi durumlarda da kullanılabilir. Yani evet, sevilen bir kişinin, hayvanın veya herhangi bir şeyin kaybı sonrasında siyah kalp emojisi kullanılabilir.

Moral bozukluğu ve karamsarlık
Siyah kalp emojisi kullanmanın bir diğer nedeni içinde bulunulan olumsuz ruh halini ifade etmektir. Örneğin, sabah uyandığınızda kasvetli-karanlık bir hava varsa ve bu ruh halinizi olumsuz etkiliyorsa sosyal medya gönderinizde iletinizin sonuna siyah kalp emojisi ekleyebilirsiniz. Bir başka senaryo, arkadaşınızla tavla oynadığınızı ve sizi yendiğini düşünelim. Yenilginizin üzüntüsünü siyah renkle gösterirken, buna rağmen kalp ifadesiyle arkadaşınızı sevdiğinizi söylemek istiyorsunuz. İşte, siyah kalp bu gibi durumlarda da biçilmiş kaftan.

Duygu eksikliğinin ifade edilmesi
Siyah kalp emojisi, ölü bir kalbe benzediği için boşluğu, duygu eksikliğini gösteren sembol olarak kullanılabilir. Zalim ve kalpsiz insanlara vurgu yapmanın yanı sıra yaşanan travmatik bir olay sonrasında herhangi bir duyguya duyarlı olmamayı anlatabilir. Örneğin, çok sevdiğiniz biri tarafından aldatıldığınızı varsayalım. Bu trajedi sonrasında kalbiniz karardı, şimdilik kimseye güveniniz yok ve yeni bir ilişkiye sıcak bakmıyorsunuz. Bu gibi durumları anlatmak için siyah kalp ifadesini tercih edebilirsiniz.

Arkadaş olarak kalma isteğini belirtme
Siyah kalp ifadesi bazen de kişilerin yalnızca arkadaş olarak kalmak istediğini anlatmasının bir yoludur. Bir erkek olduğunuzu ve bir kızla sohbetinizin olduğunu düşünelim. Sohbet ettiğiniz kız sizinle konuşuyor ancak ilişkinin boyutunu arkadaşlıktan daha ileriye taşımak istemiyorsa siyah kalp ifadesini kullanabilir. Örneğin:

– Canan sen çok tatlı bir kızsın.

– Teşekkürler Okan. 🖤

Kırgınlığı ifade etmenin bir yolu
Yukarıdakilere ek olarak, size karşı hata yapan biriyle yaptığınız yazışmalarınızda ona olan kırgınlığınızı belirtmek için siyah kalp emojisi gönderebilirsiniz. Elbette bunun için kırık kap şeklinde farklı emojiler de var ancak siyah kalp kullanarak hem kalbinizin kırıldığını hem de ona karşı eskisi kadar sevgi beslemediğinizi ifade edebilirsiniz.

Kalp Emojilerinin Renkleri Neden Önemli?
Çeşitli renklerdeki kalp emojilerini, farklı renklerdeki güllere benzetebilirsiniz. Nasıl her renkteki gülün bir anlamı varsa kalp emojilerinde de durum aynen böyledir. Kırmızı bir gülün aşkı sembolize ettiği gibi kırmızı bir kalp emojisi de ”seni seviyorum” demenin farklı bir yoludur. Ancak bu durumun istisnaları olduğunu da bilmek önemlidir. Örneğin, annenize kırmızı güllerle dolu bir buket hediye etmenizin elbette yanlış anlaşılacak bir tarafı yok. Fakat, sıradan bir arkadaşınıza kırmızı gül verirseniz kafa karışıklığına yol açabilirsiniz. Bu nedenle, özellikle aile dışındaki kişilere kalp ifadesi gönderecekseniz, renginin ne olduğunu ve nasıl anlaşılabileceğini düşünmenizde fayda var.

Alıntı
gupse bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anlama, anlamı, emojisinin, gelir, kalp, siyah


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Elon Musk sonunda Mavi Kalp'i getirdi beğeni mavi kalp oldu! Beatrice Twitter 14 04 Kasım 2022 08:44
Bir kalp en fazla kaç kişiyi sever? Dolares Dolares 3 28 Ekim 2022 09:45
AirPods Pro 2, Bütünleşik Kalp Ritmi Sensörü İle Gelmeyebilir KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Temmuz 2022 20:54
Pablo Laso Kalp Krizi Geçirdi, Hastaneye Kaldırıldı KoJiRo Basketbol 0 05 Haziran 2022 17:05
Cemal Süreya İki kalp mamihlapinatapai Şairler ve Şiirleri 0 06 Mayıs 2022 10:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net