Forum Logo




Geçmişte Yadırganan Gününüzde Normal Kabul Edilen Davranış Biçimleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Mayıs 2023, 16:15   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Geçmişte Yadırganan Gününüzde Normal Kabul Edilen Davranış Biçimleri




Geçmişte Yadırganan Gününüzde Normal Kabul Edilen Davranış Biçimleri
Www.TrendForum.Net

Geçmişte toplum yapısından dolayı oluşturan tabular, günümüz ile karşılaştırılınca oldukça sıradan ve normal kabul ediliyor. İşte, geçmiş ile günümüzü karşılaştıran tabular...

1. ÇOCUK SAHİBİ OLAMAMAK VEYA İSTEMEMEK
Neredeyse yüzyıllardır çocuk sahibi olmak hayatın geleneklerinden biriydi. Genellikle her kültürde bir toplum normu olarak kabul edildi. Çocuk sahibi olamayan veya olmak istemeyen çiftler garipsenirdi.

Ancak günümüzde, ekonomik, küresel, iklimsel, maddi ve manevi şartlar giderek çoğaldığı için çiftler çocuk sahibi olmaya pek sıcak bakmıyor ve bu durum oldukça normal karşılanıyor.

2. ERKEKLER AĞLAR
"Erkekler ağlamaz" sözü toplumda birçok erkeğe ve kadına yansıtıldı. Bu nedenle erkekler kendilerini zayıf göstereceği düşüncesi ile yaşadıkları zorlukları genellikle içlerinde yaşar, biriyle paylaşmaz bir durumdaydı. Ancak bu durum topluma bazı zamanlar birikmişliklerden dolayı öfke olarak kadınlara yansıdı.

Bu sebeple toplumda artık "Erkekler ağlar" düşüncesi normalleştirilmeye çalışıyor. Ağlamak her insanın kendi içerisinde üzüntü duygusunu yansıtma şeklidir ve normaldir.

3. YIRTIK KIYAFETLER
Moda hemen hemen her dönem şekil değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de yırtık kıyafet akımı. Eski dönemde yırtık kıyafet giyenler sadece evsiz ya da durumu olmayan insanlardı.

Ancak günümüzde yırtık pantalon veya tişört gibi kıyafetler giymek oldukça sıradan bir moda akımı.

4. BOŞANMAK
Eski zamanlarda boşanmak bir evliliiğin başarısızlığı olarak görülürdü. Özellikle boşanmış kadınlar, dul olarak nitelendirilir toplumdan dışlanır ve eleştirildi. Günümüzde ise boşanmak oldukça normal olarak görülür. Çünkü iki insanın anlaşamayıp evliliklerini devam ettirmeye çalışması ve çocuklarına buna maruz bırakması asıl anormal olandır.

5. KADINLARIN KENDİ SOYADLARINI KULLANMALARI
Geleneksel olarak bir kadın ile bir erkek evlendiği zaman, kadın, erkeğin soyadını alır ve bu evliliklerinin altın "bir" olduklarını simgelerdi. Birçok ülkede bu gelenek hala devam ediyor. Özellikle de soyun babadan yürümesiyle ilgili olan bu gelenek, zaman geçtikçe kadınları rahatsız etmeye başladı.

Son yıllarda, artık kadınlar isterlerse evlendikten sonra kendi soyadlarını kullanarak evliliklerini devam ettirme hakkında sahip oldular. Birçok kadın artık kendi soyadını tercih etmeye başladı.

6. DÖVME
Geçmişte, vücudunun görünür bir yerinde dövmeye sahip olmak veya sadece dövmeye sahip olmak toplumda ayrımcılığa maruz kalmak demekti. Neyse ki kendini ifade etmenin bir yolu olarak görülmeye başlayan dövme sanatı artık ayrımcı bakışlara maruz kalmıyor.

7. KADINLARIN REGL HAKKINDA KONUŞMASI
Eskiden kadınların regl hakkında konuşması yadırganırdı. Hatta markete gittiklerinde ped veya tampon almak istediklerinde siyah poşete konarak verilirdi. Ancak günümüzde bazı ülkeler ve kurumlar regl günü izni bile vermeye başladı.

8. TOPLUM İÇERİSİNDE BEBEK EMZİRMEK
Bir annenin en doğal faaliyetlerinden birisi olan emzirme eskiden toplumsal normlara maruz kalıyordu. Günümüzde ise annelerin çocuklarını rahat bir şekilde emzirmesi için alanlar ve ürünler oluşturuldu.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
biçimleri, davranış, edilen, geçmişte, gününüzde, kabul, normal, yadırganan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Elon Musk, geçmişte ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’ı ele geçirmeye çalıştı DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 25 Mart 2023 21:07
Zeka Biçimleri- Öğrenme Stilleri Dolares Dolares 0 03 Ocak 2023 22:06
Tarihte edilen ilk küfür - küfürü kim buldu - ilk edilen küfür Beatrice Bunları biliyor musunuz? 4 28 Kasım 2022 01:04
Cep telefonuna sevgili ismini kaydetme biçimleri Beatrice Trend Sözlük 7 15 Kasım 2022 00:25
Artık Google'da Herhangi Bir Yerin Geçmişte Nasıl Göründüğünü İnceleyebileceksiniz KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net