Forum Logo




Kadın İsmi Taşıyan Kasırgalar Daha Çok Öldürüyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Mayıs 2023, 03:31   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Kadın İsmi Taşıyan Kasırgalar Daha Çok Öldürüyor




Kadın İsmi Taşıyan Kasırgalar Daha Çok Öldürüyor
Www.TrendForum.Net

ABD'de yapılan bir araştırma, kadın isimleri verilen kasırgaların tarihsel olarak erkek isimleri taşıyan kasırgalardan daha çok ölüme neden olduğuna işaret ediyor.

Illinois Üniversitesi'nden Kiju Jung adlı doktora öğrencisi, 1950 ile 2012 yılları arasında ABD'yi vuran 94 kasırgayla ilgili verileri inceledi. Jung'a göre, kadın ismi taşıyan kasırgaların, beş kata kadar daha fazla ölüme neden olmasının nedeni kadın ve erkeklerle ilgili algıdan kaynaklanıyor. Erkek güç ve saldırganlıkla ilişkilendirilirken, kadın sıcaklık ve pasiflikle özdeşleştiriliyor.

Bu algı nedeniyle, insanlar örneğin Victoria gibi kadın isimleri taşıyan kasırgalarda, Victor gibi erkek isimli kasırgalara göre daha az önlem alıyor.Ancak Atmosfer Araştırmaları Merkezi'nden Jeff Lazo bu verilerin bilimsel bir temeli olmadığını, sonucun verilerin analiz edilme biçiminden kaynaklanan istatistiksel bir tesadüften ibaret olduğunu söylüyor.

Jung'un ekibi, araştırma kapsamında dokuz gönüllüye ABD'de görülen kasırgaların isimlerini kadınsılık ve erkeksiliklerine göre 1'den (çok erkeksi) 11'e kadar (çok kadınsı) derecelendirmesini istedi. Daha sonra kadınsı isimlerin çok daha fazla yıkıma yol açtığı tespit edildi.

Gönüllüler araştırmanın bir başka aşamasında da, örneğin Alexander adlı bir kasırganın Alexandra'dan, Sam adlı bir kasırganın Samantha adlı bir kasırgadan daha tehlikeli olacağını düşündüklerini söylediler.

ABD'de 1953'ten 70'li yılların sonuna kadar kasırgalara hep kadın ismi verildi. İlk kez bir kasırga 1979'da erkek ismiyle anıldı. Bu tarihten itibaren kasırgalara bir yıl erkek, bir yıl kadın ismi veriliyor
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 14 Mayıs 2023, 08:04   #2
Çevrimiçi
Raiden
Yanıt: Kadın İsmi Taşıyan Kasırgalar Daha Çok Öldürüyor




Adamlar gelenekselleştirmiş kasırgaları ve isim bile vermişler vay mübarek.
Acaba çıkınca ne yapıyorlar.
''Alexander yine çıkmış dude damn!''mi diyorlar?
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çok, daha, kadın, kasırgalar, taşıyan, İsmi, Öldürüyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kadın mı daha esnek erkek mi? xena Kadın & Erkek İlişkileri 1 02 Nisan 2024 07:57
Güzel kadın mı daha tehlikelidir zeki kadın mı? Rima Kafamıza Göre 15 10 Haziran 2023 05:12
Evlendikten Sonra İnsan değişir mi, Değişirse Kadın mı Erkek mi Daha çok Değişir? KoJiRo Kafamıza Göre 6 02 Nisan 2023 23:03
laf taşıyan insan tipi xena Trend Sözlük 4 24 Mart 2023 09:41
Kadın Vücuduna Dair Daha Önce Duyulmamış Enteresan Gerçekler Zeytin Trend Kadınların Dünyası 4 18 Aralık 2022 21:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net