Forum Logo




Fast Food Restoranlarındaki Patates Kızartmaları Neden Bağımlılık Yapar?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2023, 18:41   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Fast Food Restoranlarındaki Patates Kızartmaları Neden Bağımlılık Yapar?




Fast Food Restoranlarındaki Patates Kızartmaları Neden Bağımlılık Yapar?
Www.TrendForum.Net

Siz de hamburgerin yanında yediğiniz patates kızartmalarından bir türlü vazgeçemeyenlerden misiniz? Bunun nedeni düşündüğünüz gibi tuz değil, ürünün içinde bağımlılık yapan gizli bir madde olması!

Fast food yiyecekler arasında en bağımlılık yapan yiyeceklerdendir Patatesler öncesinde yıkanır, soyulur ve doğranır, ardından ağartma işleminden geçirilir. Fabrikada patateslerin açık sarı bir renk alması için kimyasal eklenir. Bu yüzden evimizdeki patateslere göre çok daha açık ve net bir sarı renk sahiptirler.

Dilimlenen patatesler bir dakika kızartılır ve ardından dondurulur. Donma işleminden sonra restoranlara dağıtılan patatesler, tuzlanıp kızartıldıktan sonra bizlere ulaştırılır. Buraya kadar her şey normal gözüküyor öyle değil mi? Gelelim asıl meseleye...

Olayın başlangıcı 1950'lilere dayanıyor. Fast food restoranın bitkisel yağ tedarikçisi olan bir firma, yağın raf ömrünün uzamasına yardımcı olan hidrojenizasyon işlemini gerçekleştiren ekipmanı ekonomik sorunlardan dolayı alamıyor. Bunun sonucunda tedarikçi, bitkisel yağ ve sığır yağını karıştırarak firmaya vermeye başlıyor.

Bu durum haliyle patateslerin tadında da farklılık yarattı. 1980'li yıllara gelindiğinde ise sağlıksız doymuş yağ karışımının zararlı olduğuna karar verildi ve bu karışımı kullanmayı bıraktılar. Ancak aynı lezzeti yakalayamadılar ve bunun için bir yöntem geliştirdikler. Bitkisel yağın içine 'doğal sığır eti' aromasını karıştırdılar. İşte bağımlılık yapan patates kızartmalarının altında yatan asıl neden budur.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bağımlılık, fast, food, kızartmaları, neden, patates, restoranlarındaki, yapar


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Patates Kilo Aldırırmı - Patates Kilo Yaparmı - Patates Şişmanlatırmı Candres Kilo vermek istiyorum 2 01 Temmuz 2023 22:15
İnsanlar neden kötülük yapar ? Sır Trend Sorular 5 18 Haziran 2023 09:01
Kediler Neden Masaja Benzer Yoğurma Hareketi Yapar? Zeytin Hayvanlar Alemi 4 24 Nisan 2023 08:46
“3 Yaşındaki Kardeşim de Yapar” Diyeceğiniz Bu Tablo Neden 2,2 Milyon Dolar Değerinde? Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 20 Mart 2023 16:45
Fast Food Restoranlarındaki Patates Kızartmaları Neden Bağımlılık Yapar? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 11 Mart 2023 03:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net