Forum Logo




Kalemtıraşı Kim İcat Etti?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Ağustos 2023, 19:04   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Kalemtıraşı Kim İcat Etti?




Kalemtıraşı Kim İcat Etti?
Www.TrendForum.Net



Kalemtıraş veya kalemaçacak, kalemlerin uçlarını tıraş etmede kullanılan kırtasiye malzemesidir. Elektrikli ve elle çalışan kalemtıraşlar vardır. Genelde çelik bir kesici bölüm ve onu tutan plastik bir dış yüzeyden oluşur.

Tarihçe
Kalemtıraş adı Osmanlı devrinde hattat kalemtıraşları için kullanılırdı. Günümüzde de hattatların kalem açmak için kullandıkları bu aletler işlemeli ve sanatkarane fildişi, mercan, gümüş, bağa gibi çeşitli kıymetli malzemelerden imal edilir.

Fransız matematikçi Bernard Lassimone, 1828'de kalemtıraş için ilk patenti alan kişi oldu (Fransız patenti, numara #2444). Therry des Estwaux ise elle çalışan ilk kalemtıraşı icat etti. İlk ABD kalemtıraşı için ise Walter K. Foster, 1855 yılında patent aldı. Elektrikli kalemtıraşların ofislerde kullanım için icat edilmesi 1917'yi buldu. Ancak versatil kalemlerin icat edilmesi ve kullanımındaki artış, kalemtıraşların önemini bir ölçüde azalttı.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
etti, kalemtıraşı, kim, İcat


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Giyotini Kim İcat Etti? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 06 Ağustos 2023 19:03
Kibriti Kim İcat Etti? Kibriti İcat Eden Kişi Kimdir? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 2 10 Mayıs 2023 21:54
İcat Edilmesinin Ardından Pek Çok Kişinin ‘İşsiz Kalmasına’ Sebep Olan Mors Alfabesi Hakkında Birbirinden Enteresan 9 Bilgi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 1 02 Nisan 2023 16:50
Dünya Savaşları Sonucunda Hayatımıza Giren 17 İcat Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 20 Mart 2023 16:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net