Forum Logo




Hava Durumu Tahmini Kim Buldu?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Ağustos 2023, 09:00   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Hava Durumu Tahmini Kim Buldu?




Hava Durumu Tahmini Kim Buldu?
Www.TrendForum.Net



John Houghton tarafından çıkarılan “A Collection for the Improvement of Husbandry and Trade” adlı haftalık dergide yayınlandı. 14 Mayıs 1692 tarihli dergide, yeni başlatılan bu hizmet, şu sözlerle tanıtılıyordu:

“Bilimsel bazı yöntemlerin kullanılması, bu konuda yapılan bazı kehanetlerin de önüne geçecektir.” Bu tanıtım yazısının altında, bir sonraki haftanın yedi gününde, bir önceki yıl yaşanan basınç, sıcaklık ve rüzgâr şiddetleri liste halinde veriliyordu. Gresham Koleji’nden Henry Hunt tarafından sağlanan bu bilgileri değerlendiren okurlar, yedi gün içinde havanın nasıl olacağına kendileri karar veriyorlardı.

Fazla bilimsel olmamasına karşın, Houghton’un bu denemesi, birçok kişi tarafından taklit edildi. Hatta 1711 yılında, “Aylık Hava Raporu” adlı bir dergi çıkarıldı. 30 günlük hava tahmini yapılan bu dergide, astroloji, tahmin ve çok az bilimsel katkı ile yapılan değerlendirmeler, ancak şans eseri doğru çıkabiliyordu.

Doğru ve bilimsel hava tahmin raporları ilk kez 31 Ağustos 1848 gününden itibaren Charles Dickens’ın Daily News adlı gazetesinde verilmeye başlandı. Her gün saat 09.00’da çeşitli meteoroloji istasyonlarında yapılan ölçümler, telgrafla Londra’ya iletiliyor, bu bilgilerin Greenwich Rasathanesi’nde James Glaisher tarafından değerlendirilmesiyle, ertesi günkü gazetede yayınlanacak olan hava tahmin raporu hazırlanıyordu.

Meteoroloji Bürosu’nun Genel Yönetmeni Amiral Robert Fitzroy, 6 Şubat 1861 gününden itibaren denize açılacak gemiler için resmi fırtına tahminleri yayınlamaya başladı. Bir süre sonra, bu hizmet bütün kamuoyuna yönelik olarak yapıldı. “The Times” gazetesi, 1 Ağustos 1861 gününden itibaren tahminleri yayınlamaya başladı. O gün, ülkede havanın açık ve yağışsız geçeceği belirtiliyordu, ama bu ilk yayın, aynı zamanda ilk yanılgı oldu.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
buldu, durumu, hava, kim, tahmini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Fon Yöneticisinden Ripple İçin 60x’lik Yükseliş Tahmini: XRP 30 Doları Görebilir! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 20 Haziran 2023 09:39
Microsoft, Hava Durumu Uygulamasından Reklamları ve Haberleri Kaldırıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Mayıs 2023 17:07
Vanguard'dan resesyon tahmini DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 18 Nisan 2023 12:07
Kapalı hava insanı mısınız,açık hava mı? Razor Trend Sorular 2 09 Aralık 2022 14:11
Gözlük Camı Rengi ve Hava Durumu Arasındaki Bağlantı Nedir? Beatrice Bunları biliyor musunuz? 0 18 Kasım 2022 09:01




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net