Forum Logo




Politeni Kim Buldu?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Ağustos 2023, 09:10   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Politeni Kim Buldu?




Politeni Kim Buldu?
Www.TrendForum.Net



Bütün plastikler içinde belki de en çok kullanılanı politendir. Bulaşık kapları, sıkınca için-dekini akıtan deterjan şişeleri, plastik çantalar ve benzeri pek çok eşya politenden yapılır. Politen 1933 yılının Mart ayıda, İngiltere’nin Cheshire kentindeki ICI laboratuvarlarında R.O. Gibson tarafından elde edildi.

Gibson, etilen ile benzaldehidi, 170 santigrat derecede tepkimeye soktu ve elde ettiği sonucu defterine şöyle yazdı: “Sonuçta, tepkime kabının iç çeperini kaplayan beyaz bir madde kalıyor.” Politenin ilk kullanımı ise, yalıtım amacıyla oldu. 1939 yılının Temmuz ayında Telegraph Construction and Maintenanca Co. adlı şirket, bir mil uzunluğundaki sualtı kablosunu politen ipi ile kapladı ve Wight Adası ile Britanya Adası arasına yerleştirdi.

Polietilen, çok çeşitli ürünlerde kullanılan bir termoplastiktir. İsmini monomer haldeki etilenden alır, etilen kullanılarak polietilen üretilir. Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE olarak kullanılır.

Etilen molekülü C2H4 , aslında çift bağ ile bağlanmış iki CH2’den oluşur. (CH2=CH2)

Polietilenin üretim şekli, etilenin polimerizasyonu ile olur. Polimerizasyon metodu, radikal polimerizasyon, anyonik polimerizasyon, iyon koordinasyon polimerizasyonu ve katyonik polimerizasyon metotları ile olabilir. Bu metotların her biri farklı tipte polietilen üretimi sağlar.

Özellikleri tiplere göre değişiklik gösterse de; dış ortam koşulları ve neme karşı iyi direnç, esneklik, zayıf mekaniksel kuvvet ve üstün kimyasal direnç genel özellikleri olarak sayılabilir. Kaplar, plastik kutular, mutfak eşyaları, kaplamalar, boru ve tüp, oyuncak, kablolarda yalıtkan tabakalar, paketleme ve ambalaj filmi gibi çok yaygın bir kullanım alanı olup. Düşük maliyetlidir.
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
buldu, kim, politen, politeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Pastörizasyonu Kim Buldu? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 07 Ağustos 2023 09:06
Katsayı (Barem) Sistemini Kim Buldu? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 07 Ağustos 2023 08:43
Margarini Kim Buldu? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 06 Ağustos 2023 19:06
Balonu Kim Buldu? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 18 Haziran 2023 16:50
SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 05 Nisan 2023 11:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net