Forum Logo




Telefon numaralarının başında yer alan şehir kodları neye göre belirlendi?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Kasım 2023, 09:21   #1
Çevrimiçi
Telefon numaralarının başında yer alan şehir kodları neye göre belirlendi?




Telefon numaralarının başında yer alan şehir kodları neye göre belirlendi?
Www.TrendForum.Net

Farklı ülkelerdeki telefon kodlarını incelediğinizde, birbirine yakın şehirlerin kodlarının çok farklı olduğunu ve kod numaraları ardışık olan şehirlerin birbirlerinden uzakta olduğunu görebilirsiniz. Bunun sebebi, şehir kodları sisteminin tuşlu telefonların icadından çok önce kurulmuş olmasıdır. Bütün sistem, kadranlı telefonlar esas alınarak geliştirilmişti. Çünkü kadranlı bir telefonda, en sondaki 9 tuşunu çevirmek için parmağınızı neredeyse tam bir daireyi dönecek kadar hareket ettirmeniz ve bırakmanız gerekiyordu. Kadran otomatik olarak geriye dönüp eski konumuna geldiğinde, numaranın çevrilme işlemi tamamlanmış olurdu. Kadranlı sistemde 1 tuşunu çevirmek ve 9 tuşunu çevirmek arasında kaybedilen zaman açısından çok büyük bir fark vardı. Dolayısıyla genelde üç haneli olarak belirlenmiş olan şehir kodları düşünülürse; 212 gibi bir kodun çevrilmesi, 989 kodunun çevrilmesinden çok daha kısa bir sürede gerçekleşiyor ve bunun sonucunda telefon santralleri de daha az meşgul oluyorlardı. Tamamen bu nedenle, çevrilmesi en kısa sürede tamamlanan 212 kodu tüm dünyadaki ülkelerde telefonun en yoğun olarak kullanıldığı şehirlere verilmiştir. Örneğin hem New York, hem de İstanbul’da şehir yaşamının en yoğun olduğu yakada 212 kodu kullanılıyor. Aynı sebeple yoğunluk açısından ikinci sırada olan kentlerde, örneğin Chicago ve Ankara’da telefon kodları 312 olarak belirlenmiştir.


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alan, başında, belirlendi, göre, kodları, neye, numaralarının, telefon, yer, Şehir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Arkadaşlarınızı neye göre seçersiniz? Never Give Up Kafamıza Göre 7 15 Kasım 2023 18:34
Tüm kelebeklerin kökeni belirlendi DeepSilence Dünyadan Haberler 1 16 Haziran 2023 13:21
Işıklı Şehir Manzaraları - Işıklı Şehir Resimleri Asi Ruh Resim ve Fotoğraf Galerisi 15 12 Haziran 2023 09:14
Telefon Numaralarının Başındaki +90 İşareti Nedir? Ne İşe Yarar? Asi Ruh Ne Nedir? 0 05 Mayıs 2023 04:05
Yeni Peugeot 308 | Şehir İçi - Şehir Dışı Tüketim Testi | 5 Gün 500km Test DeepSilence Otomobil & Modifiye Tuning 0 13 Nisan 2023 20:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net