Forum Logo




İki Horoz Hikayesi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Mayıs 2023, 23:16   #1
Çevrimiçi
İki Horoz Hikayesi




İki Horoz Hikayesi
Www.TrendForum.Net

Bir zamanlar Efe ve İbikli Paşa adlı iki horoz varmış. Bunlar amca çocuklarıymış fakat birbirlerini asla sevmezlermiş. Onlar incir ağacı yüzünden devamlı tartışırlarmış. Bu incir ağacının oldukça tatlı ve sulu meyveleri varmış. İkisi de incirden yalnız kendisi yiyecek istiyor ötekinin yemesine izin vermiyormuş. Üstelik öteki tavuk ve horozları da ağaca yaklaştırmıyorlarmış.

İbikli Paşa ve Efe sabahtan akşama kadar incir ağacının dibinde oturmaya başlamışlar. Bu yüzden güzelim incirlerde ağaçta kalakalmış. Bigün Efe, İbikli Paşa’ya şu şekilde demiş:

“Bugün bu ağacın durumu belli olsun. Bu ağaç benim sakın yaklaşma tamam mı?”

İbikli Paşa:

“Nerden senin oluyormuş asıl o benim ağacım sen uzak dur demiş.” Böylece iki amca evladı münakaşaya başlamışlar. Onların sesini duyan öteki horoz, tavuk ve civcivlerde etraflarına toplanmışlar. Kavga ederken incir ağacından da bir fazlaca uzaklaşmışlar ve incir ağacını kollamayı da unutmuşlar. Sonunda Efe ve İbikli Paşa senin ağacın değil benim ağacım demekten bitkin düşmüşler ve çimenlerin üstüne uzanmışlar. Birden incir ağacı akıllarına gelmiş ve ağacın yanına koşa koşa gitmişler.

A a aaaa incir ağacına ne olmuş bu şekilde? Diye bağırmışlar. İncir ağacına nemi olmuş? Onlar senin ağacındı, benim ağacımdı diye tartıştıkları sırada öteki horozlar, tavuklar gelip tüm incirleri yemişler. Efe ve İbikli Paşa ağacın yanına oturup ah vah etmişler ve düşünmüşler. Efe keşke incirlerden beraber yiyip paylaşsaydık yazık o güzelim tatlı ve sulu incirlere demiş. İbikli Paşa da keşke fakat artık oldukça geç incirlerin hepsini yemişler demiş.

Fakat olsun en azından gel bundan sonrasında dost olalım, her şeyimizi paylaşalım, arkadaşlarımıza verelim demiş. İbikli Paşa; evet oldukça haklısın demiş ve özür dileyerek birbirlerine sarılıp kucaklaşmışlar, kanal ömürlerini dostça yaşamışlar.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hikayesi, horoz, İki


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çin Burcuna Göre Horoz Burcu Ve Özellikleri Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 2 22 Mayıs 2023 23:44
Çanakkale Türküsünün Hikayesi Asi Ruh Müzik ve Video Dünyası 0 07 Mayıs 2023 10:20
Bir balkon hikayesi... Aykut Kendi Kaleminizden 4 17 Ocak 2023 18:39
ONE FOR ALL hikayesi Roronoa Zoro Anime 9 27 Eylül 2022 21:59
3 vampir hikayesi Roronoa Zoro Komedi ve Mizah 0 20 Ağustos 2022 15:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net