Forum Logo




Süleymaniye Çorbası


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Ekim 2023, 17:53   #1
Çevrimiçi
Süleymaniye Çorbası




Süleymaniye Çorbası
Www.TrendForum.Net

Süleymaniye Çorbası






Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet kabak (rendelenmiş)
1 adet orta boy patates (rendelenmiş)
1/2 demet ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1,5 litre su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Köftesi için:
125 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı


Nasıl Yapılır?
Soğanı ince ince doğrayın. Patates, havuç ve kabağı rendeleyin.

Çorba tencerenizi ocağa alın ve içerisine zeytinyağı ile tereyağını koup eritin. İnce ince yemeklik doğradığınız soğanı tencereye ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun.

Daha sonra tencereye, rendelenmiş kabak, havuç ve patatesi ekleyip hafifçe kavurun. Üzerlerine ince doğranmış ya da rendelenmiş sarımsağı ilave edip karıştırın. Sebzelerin üzerine unu ilave edip kavurun.

Yıkadığınız kırmızı mercimeği tencereye ilave edip karıştırın ve üzerine 5 bardak sıcak su ilave edin.Çorbayı güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Bir karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiberi ilae edip güzelce yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp bir tabağa alın.

Tüm harcı bu şekilde hazırladıktan sonra bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Köfteleri içerisine alıp kızartın.

Aynı anda, ıspanakları da çorbaya ekledikten sonra 3 bardak kadar su, tuz ve karabiber ilave edin ve yaklaşık 15 dakika bu şekilde kapağı kapalı olarak pişirin.

Köfteler renk alınca ne tereyağı ekleyip tavayı hafifçe sallayarak tereyağının tüm köftelere karışmasını sağlayın. Köfteler piştikten sonra tereyağıyla birlikte tencerede pişen sebzelerin üzerine ilave edin.

Çorbanız piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Alıntı
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çorbası, süleymaniye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Pirinç Çorbası BBQ SAUCE Çorbalar 0 10 Eylül 2023 17:37
Süleymaniye Camisi (Türkiye, İstanbul) Asi Ruh Marmara Bölgesi 0 30 Temmuz 2023 10:53
Süleymaniye Camii Efsanesi Asi Ruh Mitoloji 0 16 Haziran 2023 03:15
Soğan Çorbası BBQ SAUCE Çorbalar 0 11 Nisan 2023 17:54
Pum Pum Çorbası Astrea Çorbalar 2 22 Mart 2023 08:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net