Forum Logo




Cumhuriyet'in asırlık tanığı 10 kadın!


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 2 Post By PERDELER_
  • 1 Post By Efrasiyab
  • 1 Post By PERDELER_

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Ekim 2023, 12:54   #1
Çevrimdışı
Silver Üye
Cumhuriyet'in asırlık tanığı 10 kadın!




Cumhuriyet'in asırlık tanığı 10 kadın!
Www.TrendForum.Net

Cumhuriyet'in asırlık tanığı 10 kadın! 100 yaşını aşan çınarlar Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü anlattı... "Atatürk yanağımı sıkınca 'seni görmeye geldim' dedim"

Anadolu Ajansının (AA) Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kapsamında hazırladığı özel haberde Cumhuriyet tarihinin asırlık tanığı olan 10 kadının fotoğraflarına ve anılarına yer verdi. İçlerinde Atatürk'ü yakından görenlerden biri olan Erzurumlu 101 yaşındaki Aliye Göker, "Atatürk geldi, beni sevip, yanağımı sıktı. Bana 'Sen buraya neden geldin?' dedi. Ben de ona 'Seni görmeye geldim' dedim" sözleriyle çocukluk anısını paylaştı.





Cumhuriyet'in 100. yılında AA ekibi, Cumhuriyet'in asırlık tanığı Malatya'dan 109 yaşındaki Fatma Göçer, 107 yaşındaki Emine Yeşil, 106 yaşındaki Güllü İçli, 108 yaşındaki Hafi Can, 101 yaşındaki Sultan Kaya ve 101 yaşına giren Zeliha Boyraz, Eskişehir'den 104 yaşındaki Elife Gündüz ve 108 yaşındaki Meryem Şan, Ankara'dan 101 yaşındaki Ümmügülsüm Gürsoy ve Erzurum'dan 101 yaşındaki Aliye Göker'i fotoğraflayıp görüntüledi.

Cumhuriyet ve Atatürk'ü anlatan kadınlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öldüğünde yaşadıkları derin üzüntüden de söz etmeyi ihmal etmedi. Ankara'da yaşayan 101 yaşındaki Erzincanlı Ümmügülsüm Gürsoy, "Atatürk'ün ölüm haberini aldığımda çok üzüldüm. Hiç unutmam, bir kayısı ağacına yaslandım ve saatlerce ağladım" o günü anlattı.


Günyüzü ilçesinde 108 yaşındaki, 4 kız, 2 erkek çocuk sahibi Meryem Şan da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öldüğü 10 Kasım 1938'e ilişkin anısını aktararak, "Annem caminin önünde ağladı." dedi.



Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 101 yaşındaki Zeliha Boyraz, Atatürk'ü yaptıklarıyla bildiğini dile getirerek, "Atatürk'ü görmedim ama adını duydum, güzel işler yapmış. Allah ondan razı olsun. Beni Anıtkabir'e götürseler giderim, dua ederim." ifadesini kullandı.



Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Aşağıköy Mahallesi'nde 107 yaşındaki, 6 çocuk, 35 torun sahibi Emine Yeşil, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü görmediğini söyledi.



Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 106 yaşına giren, 6 çocuk, 28 torunu olan Güllü İçli de geçmişe dair anılarını anlattı. Can ve İçli, gençlik yıllarının zorluklarla geçtiğini belirtti.


Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 1915'te dünyaya gelen, 8 çocuk, 30 torun sahibi Hafi Can anılarını anlatmayı ihmal etmedi



Atatürk'ün çocukken sevip yanağını sıktığı Erzurumlu 101 yaşındaki Aliye Göker, Büyük Önder'e özlemini evinde bulunan fotoğraflarıyla gideriyor. Erzurum'daki silah fabrikasında tüfeklerin dipçiğini yapan babasının bir gün, iş yerine Atatürk'ün geleceğini söylediğini anlatan Göker, "Ben de gitmek istedim ama babam 'Olmaz, fabrikaya çocuk almazlar' dedi. Ben de ağlayıp sızladım ve sonunda babam beni götürdü. Gittik fabrikaya, Atatürk geldi, beni sevip, yanağımı sıktı. Bana 'Sen buraya neden geldin?' dedi. Ben de ona 'Seni görmeye geldim' dedim. Bana 'Sen beni nerden tanıyorsun?' deyince, ona 'Babam seni her zaman anlatırdı, o bizim paşamız' derdi. Ben de anlatılanlarla seni seviyordum. Ağlayınca babam da beni getirdi' dedim. O da bana 'Aferin' diyerek, yanağımı sıktı. Öldüğü zaman babamdan çok ağladım. Atatürk'ün fotoğraflarını saklıyorum. Babam fotoğrafını alçıdan yaptırmıştı, duvara asıyorduk." dedi.



Eskişehir'in Alpu ilçesinde yaşayan ve 5 oğul, 3 kız çocuk sahibi 104 yaşındaki Elife Gündüz, Atatürk'ü çok sevdiğini vurguladı. Gündüz, "Allah ondan razı olsun. Kemal'ime kurban olurum. Atatürk öldüğünde dünya kara yasa girdi. Aşık Veysel, Atatürk'ün arkasından çok maniler söyledi. Atatürk'ün mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.



Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 109 yaşındaki Fatma Göçer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıp, "Atatürk iyiydi, Allah razı olsun." dedi.



Yeşilyurt ilçesine bağlı Oluklu Mahallesi'nde 1922 yılında dünyaya gelen, 7 çocuk annesi Sultan Kaya ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çok sevdiğini ifade ederek, "Atatürk'ü hatırlıyorum, bizi o kurtardı. Aklıma az geliyor, keşke sağlığında gidip görseydik. Bugünlere onun sayesinde ulaştık. İyi ki bu ülkeyi kurtardı." diye konuştu.



Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde dünyaya gelen ve Ankara'da yaşayan 2 çocuk, 4 torun sahibi 101 yaşındaki Ümmügülsüm Gürsoy, hayatı boyunca Atatürk'ü görmeyi çok istediğini ancak hiç yakından görme fırsatı bulamadığını belirterek, "Atatürk'ün ölüm haberini aldığımda çok üzüldüm. Hiç unutmam bir kayısı ağacına yaslandım ve saatlerce ağladım." diye konuştu. (AA)








Beatrice ve Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Geleceği hayal ederken, zihin gözümüzün kör noktası gibi davranıyoruz ve bu eğilim de duygusal sonuçlarını tartmaya çalıştığımız gelecek olayları yanlış hayal etmemize neden oluyor. Sorun hayallerimize, düşünmeden, gerçeklerin doğru bir temsiliymiş gibi davranıyor olmamızda.. Daniel Gilbert
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 28 Ekim 2023, 13:10   #2
Çevrimdışı
Yanıt: Cumhuriyet'in asırlık tanığı 10 kadın!




@PERDELER_ kuzen sende abdulhamit'ten kalmasın değil mi..
PERDELER_ bunu beğendi.
__________________
Aklında fikir olmayanın, dilinde küfür; kalbinde muhabbet olmayanın elinde şiddet olur. / İhsan Fazlioglu

sei dolorosamente bella
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 28 Ekim 2023, 13:14   #3
Çevrimdışı
Silver Üye
Yanıt: Cumhuriyet'in asırlık tanığı 10 kadın!




Efrasiyab kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
@PERDELER_ kuzen sende abdulhamit'ten kalmasın değil mi..


Ben bunlardan 1 önceki nesilim
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Geleceği hayal ederken, zihin gözümüzün kör noktası gibi davranıyoruz ve bu eğilim de duygusal sonuçlarını tartmaya çalıştığımız gelecek olayları yanlış hayal etmemize neden oluyor. Sorun hayallerimize, düşünmeden, gerçeklerin doğru bir temsiliymiş gibi davranıyor olmamızda.. Daniel Gilbert
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
asırlık, cumhuriyetin, kadın, tanığı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Cinayet Tanığı Olsanız Şahitlik Yapar mısınız ? KoJiRo Trend Anketler 11 16 Kasım 2023 18:00
Trakya'nın asırlık eğlencesi: Pavli Panayırı Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 18 Eylül 2023 16:29
5 Asırlık Don Bulundu Asi Ruh Enteresan Olaylar 5 14 Temmuz 2023 03:20
Yarım asırlık sinema biletine 12 bin sterlin Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 15 Kasım 2022 11:55
İstanbul'un asırlık sigorta haritaları sergilendi KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 23 Mayıs 2022 21:24




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net