Forum Logo




Genç yaşlı demeden birçok kişinin problemi! Tansiyon rahatsızlıkları ölüme sebebiyet


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Aralık 2022, 18:22   #1
Çevrimiçi
Genç yaşlı demeden birçok kişinin problemi! Tansiyon rahatsızlıkları ölüme sebebiyet




Genç yaşlı demeden birçok kişinin problemi! Tansiyon rahatsızlıkları ölüme sebebiyet
Www.TrendForum.Net

Yüksek tansiyon, düşük tansiyon, gebelik tansiyonu gibi kavramları mutlaka duymuşsunuzdur. Özellikle yazın sık sık yaşanılan göz kararması, baş dönmesi gibi sorunların altında tansiyon problemi yer alıyor. Tansiyon düşmesi toplumda sık gözlenen bir hastalıktır. Yaşlılarda ve gençlerde gözükebilir. Yaşlılarda tansiyon düşüklüğüne bağlı ani baygınlıklar olabilir. Özellikle az su içenlerde, zayıflarda, şeker hastalarında tansiyon düşüklüğü izlenebiliyor. Halsizlik, yürürken baş dönmesi, baygınlık durumları olabilir.

Yaz aylarında tansiyon düşüklüğü su kaybı nedeniyle daha fazla olabilir. Tansiyonu dengelemek için rutin bir şekilde su tüketme alışkanlığı edinilmelidir. Tansiyon sorunu yaşayan gençlerin kaya tuzu, okyanus tuzu içeren diyetler yapmaları gerekir. Yaşlılarda özellikle yemek sonrası tansiyon değişikliği yaşanmaktadır. Otururken ve kalkarken tansiyon düşüklüğü yaşanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir veriye ulaşabilmek için kişinin tansiyonu otururken ve ayaktayken ölçülüp not alınmalıdır.

YÜKSEK TANSİYON ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR

Tansiyon yüksekliği dünyadaki en büyük sağlık sorunlarından bir tanesidir. Ülkemizde yaşayan insanların ise yüzde 30'u yüksek tansiyon hastasıdır. Özellikle 50 yaş üzeri insanların yarısı yüksek tansiyon hastası ancak maalesef bu insanların neredeyse tamamı bu durumun farkında değillerdir. Tansiyon beyinden ayaklara kadar bütün vücudu etkileyen bir duruma sebebiyet verir. Kalp krizinin en önemli sebebi, kalp yetersizliği, böbrek, yetersizliği, özellikle karın ve bacak damarlarında genişleme yapar. Belirtileri ise; nefes darlığı, çarpıntı, baş ağrısı olabilir, kişinin tüm hayatını olumsuz etkiler.

Mutfağımızdaki yağlı ve kalorisi yüksek besinler damar tıkanıklığına neden olur ve bu durum tansiyonu tetikler. Sağlıklı, sebze ve protein destekli bir beslenme biçimi kişinin yaşam kalitesini artırmaktadır.

TANSİYONU DENGELEMEK İÇİN NE GİBİ TEDBİRLER ALINMALI?

30'lu yaşlardan sonra tansiyonun sürekli ölçülmesi gerekir. Yüksek tansiyonunuz var ise doktora gidilmelidir. Stres her rahatsızlığı artırdığı gibi tansiyonu da etkiler. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için; stresten uzak kalmak, tuz kullanımının azaltılması, egzersiz yapılması, ideal kiloya inilmesi, sigara ve alkolden uzak durulması ve düzenli uyku rutininin oluşturulması gerekmektedir. Bütün bunlara rağmen tansiyonunuz hala yüksekse hekim ilaçlı ilaçla tedavi önerecektir. Yüksek tansiyon bütün vücudu etkiler ve tedavisi bir ömür sürer. Tansiyon değerinizden şüphelendiğinizde mutlaka bir hekimden destek almanız gerekmektedir.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
birçok, demeden, genç, kişinin, problemi, rahatsızlıkları, sebebiyet, tansiyon, yaşlı, ölüme


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bugüne kadar ölüme en yakın hissettiğin an hangisiydi? Beatrice Trend Sorular 7 29 Mart 2023 01:54
Zen Budizm, Hayat ve Ölüme Dair Düşünceler Beatrice Diğer Dinler 0 06 Kasım 2022 16:34
Sancaktepe'de yaşlı ağaç yola devrildi KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 06 Haziran 2022 08:27
PlayStation’ın Birçok Oyunda ve Üründe Kampanya Düzenlediği Days of Play Etkinlik KoJiRo Oyun Haberleri 0 25 Mayıs 2022 22:03
Tansiyon DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 0 20 Mayıs 2022 08:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net