Forum Logo




Nemrut Krater Gölü Bitlis - Tatvan


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Mayıs 2022, 15:33   #1
Çevrimiçi
Nemrut Krater Gölü Bitlis - Tatvan




Nemrut Krater Gölü Bitlis - Tatvan
Www.TrendForum.Net



Nemrut Gölü, dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olup, adını MÖ 2100'de yaşamış Babil Hükümdarı Nemrut'tan almıştır. Yüksekliği 2250 metre olan Nemrut Dağı'nın 4. Zamanda patlaması sonucu oluşmuştur. Dağın tepesinde biri sıcak, iki krater gölü var. Soğuk Göl 13 kilometrekare büyüklükte, derinliği 155 metredir. Sıcak göl (Ilı Göl)'ün suyu 60 santigrat dereceye varabilmektedir. Üç kilometrekare alana sahiptir ve en derin noktası 100 metre civarındadır. İki göl arasında su bağlantıları bulunmaktadır. Nemrut Krater Gölü, Bitlis'e 26, Güroymak ilçesine 10 kilometre, Tatvan ilçesine 15 kilometre uzaklıktadır.



Bitlis’in Kuzeyi’nde, Tatvan İlçe sınırları içerisinde bulunan ve yüksekliği 2 bin 935 metre olan Nemrut Krater Gölü, Türkiye’nin Doğu bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen doğa harikalarının başında geliyor.

Makedon İmparatoru Büyük İskender’in doğu seferinde keşfettiği ve tarih kitaplarında, ’Büyük İskender’in Cenneti’ olarak bahsedilen Nemrut Krater Gölü, yüzyıllardan beri sıcak ve soğuk su göletleriyle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.



Kış mevsiminde kayak sporunun da yapıldığı Nemrut Dağı’nda, yaz mevsiminde ise sıcak ve soğuk suları bulunan Krater Gölü, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Tracking sporunu sevenlerin daha çok geldiği Nemrut Dağı’nın zirvesinde bulunan krater gölü ve çevresi, birçok canlıya da barınak oluyor.



Sabahın ilk ışıklarıyla dağın zirvesinden yükselen sis bulutuyla birlikte, krater gölü ve çevresinin görüntüsü, izleyenleri mest ediyor. Güneşin doğuşunu izlemek üzere geceyi dağın zirvesinde geçirenler, eşsiz doğa harikasına tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyor.



Krater gölü ve çevresinde onlarca kuş çeşidi ve endamik bitki florasıyla da çok özel görüntü sergiliyor. Kulaklı toygar, tepeli toygar ve keten kuşu ile onlarca kuş türünün birlikte ötüşü, doğal bir orkestradan çıkan en güzel melodileri seslendiriyor.

Büyük İskender’in Doğu Seferi sırasında Anadolu’da karşılaştığı ve ’Cennet’ olarak yorumladığı krater gölü havası, suyu, sıra sıra dağları, kışın beyaz, yazın ise yemyeşil görüntüsüyle adeta bir yeryüzü cennetini andırıyor.





İsmini, Makedonya Kralı Büyük İskender’in şehirdeki kaleyi yaptırdığı komutanlarından Bedlis’ten alan Bitlis, tarih boyunca Pers, Asur, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin önemli merkezlerinden olurken, tarih kitaplarında Krater Gölü’nün her dönemde ’Cennet’ özelliğini koruduğu belirtiliyor.

Nemrut Dağı eteklerindeki obsidyen taşları (doğal cam) ve kaldera içinde bulunan buz mağaraları, buhar bacası ve gölleri, sıcak, soğuk ve şifalı sularıyla görülmeye değer yerlerin başında geliyor.

Doğal saunası, buz mağarası ve eşsiz görünümüyle ilgi çeken Nemrut Dağı büyük krater göllünde, kimi zaman yüzen yerli ve yabancı turistleri de görmek mümkün oluyor..

Turistler bunaltıcı yaz sıcağında Nemrut büyük krater gölünde yüzerek serinliyor.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bitlis, gölü, krater, nemrut, tatvan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net