Forum Logo




Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri Ve Etnografya Müzesi (Türkiye, Erzurum)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Temmuz 2023, 21:50   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri Ve Etnografya Müzesi (Türkiye, Erzurum)




Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri Ve Etnografya Müzesi (Türkiye, Erzurum)
Www.TrendForum.Net




Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi, Türkiye'nin Erzurum ilinde bulunan tarihi bir medrese binasıdır ve müze olarak kullanılmaktadır. Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Yakutiye Medresesi, Erzurum'un merkezinde, Yakutiye Mahallesi'nde bulunur.

Yakutiye Medresesi, 1310 yılında Selçuklu döneminde inşa edilmiştir. Medrese, öncelikle İslam ilimlerinin öğretildiği bir eğitim kurumu olarak kullanılmıştır. Ancak günümüzde, Türk İslam eserlerinin sergilendiği ve Erzurum'un kültürel mirasını yansıtan bir müze olarak hizmet vermektedir.

Medrese binası, Selçuklu ve İslam mimarisinin karakteristik özelliklerini taşır. İç avlulu bir yapıya sahip olan medrese, kare planlı bir merkezi avlu etrafında yer alan dersliklerden oluşur. Medrese binası, taş işçiliği ve süslemeleriyle dikkat çeker.

Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi, ziyaretçilere zengin bir kültürel deneyim sunmaktadır. Müzede, Osmanlı dönemine ait eserler, el yazmaları, tarihi dokümanlar, etnografik objeler ve diğer sanat eserleri sergilenir. Ayrıca, medrese binasının tarihi atmosferi, ziyaretçilere geçmişin izlerini hissettirir.

Erzurum'a seyahat edenler, Yakutiye Medresesi Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret etmek için Erzurum'un merkezine gitmelidirler. Müze, Erzurum'un tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir noktadır. Ziyaretçiler, müzeyi gezebilir, sergilenen eserleri inceleyebilir ve Erzurum'un diğer turistik mekanlarını da keşfedebilirler.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
erzurum, eserleri, etnografya, medresesi, müzesi, türk, türkiye, yakutiye, İslam


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Etnografya Müzesi (Türkiye, Ankara) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 25 Temmuz 2023 21:21
Zinciriye (İsa Bey) Medresesi (Türkiye, Mardin) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 22 Temmuz 2023 16:50
Erzurum Kalesi (Türkiye, Erzurum) Asi Ruh Doğu Anadolu Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 03:43
Hatuniye Medresesi (Türkiye, Mardin) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 06:44
Yusuf İslam, Türkiye'deki ilk konserini AKM'de verdi KoJiRo Ünlülerin Dünyası 1 23 Ekim 2022 13:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net