Forum Logo




Tortum Şelalesi - Erzurum


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 09:03   #1
Çevrimiçi
Tortum Şelalesi - Erzurum




Tortum Şelalesi - Erzurum
Www.TrendForum.Net

Erzurum her mevsim, farklı heyecanlar yaşayabileceğiniz, farklı güzellikler bulabileceğiniz bir şehirdir. Dünyanın en büyük şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi bunu en iyi anlatan doğal güzelliklerden biridir.



Tortum Şelalesi, Tortum Gölü’nün Tev Vadisi’ndeki heyelan kütlesini aşarak dökülmesiyle oluşmuştur. 21 metre genişlik ve 48 metre yüksekliğe sahiptir. Şelalenin önünde yer alan izleme balkonu, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmektedir. İzleme merdivenlerinin nefes darlığı ve kalp rahatsızlıklarını önlediğine inanılmaktadır.



Tortum Şelalesi'nin Oluşumu

Şelalenin ve çevresinin deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 1000 metredir. 1700'lü yıllarda Kemerlidağ'dan ayrılan büyük heyelan kütlesinin Tortum Çay'ının aktığı Tev Vadisini kapatmasıyla oluşmuştur. Tortum Şelalesinin sularının düştüğü yerde dev bir kazan oluşturmuştur. Günümüzde su sporlarının yapılabileceği doğal bir ortam oluşmuştur.



Yılın her dönemi farklı bir güzelliğe bürünen Tortum Şelalesi, doğa tutkunlarına kendini hayran bırakan eşsiz bir güzellik sunar. Şelale, özellikle mayıs ve haziran aylarında bütün görkemiyle kendini gösterirken hazirandan sonra su miktarında azalma olmaktadır. Düşen su seviyesi de Tortum Şelalesi’ne farklı bir güzellik katmaktadır. Şelale ve çevresi, aynı zamanda Erzurum'un önemli mesire alanlarından biridir. Tortum Şelalesi'ne 1952-1960 yılları arasında hidroelektrik santrali yapılmış ve Türkiye'nin elektrik arzına katkıda bulunmaya başlamıştır. Uzundere ilçesinde bulunan bu doğa harikası, Erzurum ilinin 100 km kuzeyinde, Uzundere ilçesine 16 km mesafede ve Tortum Gölü’nün kuzey kenarında yer almaktadır.

Kaynak: Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Temmuz 2023, 11:02   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Tortum Şelalesi - Erzurum




Tortum Şelalesi, Türkiye'nin Erzurum iline bağlı olan Tortum ilçesinde bulunan etkileyici bir doğal güzelliktir. Şelale, Tortum Gölü'nün çıkışında yer alır ve Türkiye'nin en yüksek şelalelerinden biridir.

Tortum Şelalesi, 48 metre yükseklikten akan sularıyla muhteşem bir görüntü sunar. Şelalenin suyu, Tortum Gölü'nün sularının akarsu şeklinde aşağıya düşmesiyle oluşur. Bu etkileyici su düşü, çevresindeki doğal ve yeşil alanlarla birlikte ziyaretçileri büyüler.

Tortum Şelalesi'nin çevresi, doğal güzelliklerle doludur. Şelaleye yürüyüş yollarıyla ulaşılabilir ve ziyaretçiler, şelalenin etrafında yürüyüş yapabilir, doğa yürüyüşleriyle çevredeki ormanlık alanları keşfedebilir. Ayrıca, şelalenin yakınında piknik alanları da bulunmaktadır.

Tortum Şelalesi, doğa severler ve fotoğraf tutkunları için popüler bir destinasyondur. Ziyaretçiler, şelalenin etkileyici manzarasını görmek, su sesini dinlemek ve doğanın huzurlu atmosferinin tadını çıkarmak için burayı tercih ederler. Ayrıca, şelalenin yakınındaki Tortum Gölü de ziyaret edilebilir ve gölün güzelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tortum Şelalesi, Erzurum'un doğal ve turistik zenginliklerinden biridir. Şelalenin etkileyici güzelliği ve doğal çevresi, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunar. Erzurum'a seyahat edenler için Tortum Şelalesi, görülmesi gereken önemli bir doğa harikasıdır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Temmuz 2023, 12:47   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Tortum Şelalesi - Erzurum




Erzulumun görmeye değer yerlerinden biri
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Temmuz 2023, 20:55   #4
Çevrimiçi
Platin Üye
Yanıt: Tortum Şelalesi - Erzurum




I$iklandirmayla cok sahane görülüyor,insallah bir gün oralarida görebilirim.
__________________
Mavie
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
erzurum, tortum, Şelalesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çifte Minareli Medrese - Erzurum KoJiRo Doğu Anadolu Bölgesi 1 02 Ağustos 2023 08:21
Üç Kümbetler - Erzurum KoJiRo Doğu Anadolu Bölgesi 0 11 Haziran 2022 13:53
Düden Şelalesi - Antalya KoJiRo Akdeniz Bölgesi 1 04 Haziran 2022 13:46
Erzurum'da 4 ayda 131 marka üretildi KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 23 Mayıs 2022 21:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net