Umbria usulü köfte
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Umbria usulü köfte tarifi için malzemeler 60 gr bayat ekmek içi 1 bardak et suyu 750 gr kıyma 60 gr salam 2 soğan 1.5 kg domates 1 limon 1 çay kaşığı mercanköşk 1 yumurta 1 havuç 1 sap kereviz 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Umbria usulü köfte Nasıl Yapılır Soğanı soyup rendeleyin. Ekmeği et suyuyla ıslatın. Elinizle sıkıp ufalayın. Yumurtayı çırpın. Salamları ince ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Hazırladığınız malzemeleri çukur bir kaba alın. Tuz, karabiber, mercanköşk ve kıymayı ilave edip tüm malzemeyi iyice yoğurun. Top şeklinde köfteler hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp köfteleri hafifçe soteleyin. Çok pişmemelerine özen gösterin. Kağıt havlunun üzerine alıp yağını süzün. Domatesleri ve havucu rendeleyin. Kereviz sapını ve soğanı ince ince kıyın. Köfte kırıntılarının olduğu tavada, havuç, kereviz ve soğanı orta ateşte 7 dakika kadar soteleyin. Domatesleri aynı tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Köfteleri sosa aktarın ve sos koyulaşıncaya kadar 12 dakika daha pişirip kısık ateşte demlendirin. Sıcak servis yapın. alıntı |
Yanıt: Umbria usulü köfte
Yaw ben ne diyom bu ne yapıyor yaw Umbria kim niye onun usulü oluyor İzmir'e kıran mı girdi :ddd
|
Yanıt: Umbria usulü köfte
Alıntı:
|
Yanıt: Umbria usulü köfte
soslu köfteleri severim ama nedense bu bana hiiiç hoş gelmedi resimden :D |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 19:34. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.