TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Dünya Mutfağı (https://www.trendforum.net/dunya-mutfagi/)
-   -   Japchae (https://www.trendforum.net/dunya-mutfagi/35752-japchae.html)

Chloe 19 Aralık 2023 12:36

Japchae
 

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kore mutfağıyla özdeşleşen japchae, tavada kızartılmış noodle ve sebzelerle hazırlanan bir yemektir. Genelde tatlı patates nişastasıyla hazırlanan bu yemek, Kore'de düğün, doğum günü, tatil gibi özel günlerde sunulan kutlama yemeğidir. Ziyafetlerde de dağıtılan bu yemek, bazen pirinç yatağında da servis edilebilir.

Japchae için
Malzemeler
170 gr tatlı patates nişastalı noodle
2 diş sarımsak
150 gr dana bonfile
1 adet havuç (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 adet soğan (dilimlenmiş)
100 gr mantar (dilimlenmiş)
100 gr ıspanak (doğranmış)
1 adet sarı dolmalık biber (ince şeritler halinde kesilmiş)
2 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı beyaz susam

Sosu için:
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı mirin

Nasıl Yapılır
Patates nişastalı noodleları bir kaseye yerleştirin. Üzerine sıcak su dökün ve yumuşamaları için 30 dakika suda bekletin.
Daha sonra suyunu süzüp noodleları ortadan ikiye bölün.
Sosu hazırlamak için bir kaseye soya sosu, mirin ve esmer şekeri ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı alın ve ince dilimlenmiş etlerin üzerine dökün. Etlerin marine olması için kenarda bekletin.
Kalan sos karışımına 1 çay bardağı suyu ilave edin ve kenarda bekletin.
1 yemek kaşığı susam yağını wok tavada ısıtın. Tavaya sarımsakları ilave edip 1 dakika soteleyin. Daha sonra etleri ilave edin ve 2 dakika soteledikten sonra başka bir kaseye aktarın.
Kalan susam yağını wok tavaya ekleyin. Dilimlenmiş soğan ve havuçları da tavaya alın. Üzerine mantar ve sarı biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. tüm malzemeleri 3-5 dakika soteleyin.
Ardından sırasıyla noodle, ıspanak ve sos karışımını wok tavaya aktarın.
Yüksek ateşte karıştırarak tüm sos çekene kadar pişirin.
Üzerine pişirdiğiniz etleri ilave edip karıştırın ve servis edin.


lezzet.com.tr

Beatrice 19 Aralık 2023 12:55

Yanıt: Japchae
 
Noodle plastik gibi görünüyor :))

Chloe 19 Aralık 2023 12:59

Yanıt: Japchae
 
Alıntı:

Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 235879)
Noodle plastik gibi görünüyor :))

Malzemeden çalmışlar :tkl:

Beatrice 19 Aralık 2023 13:07

Yanıt: Japchae
 
Alıntı:

Chloe kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 235882)
Malzemeden çalmışlar :tkl:

Plastik olabilir gerçekten bu arada ürün fotoğraf çekiminde böyle şeyler yapıyorlar. Neyseki bunu canım istemedi canım tatlı istiyor :oww:

Astrea 19 Aralık 2023 13:16

Yanıt: Japchae
 
Alıntı:

Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 235879)
Noodle plastik gibi görünüyor :))


Bumlar nişasta ile yapışan noodlar. Hatta glassy noodle diye geçer.
Ama tadı yok hiç bir şekilde.
Sos burada önemli

Beatrice 19 Aralık 2023 13:48

Yanıt: Japchae
 
Alıntı:

Astrea kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 235890)

Bumlar nişasta ile yapışan noodlar. Hatta glassy noodle diye geçer.
Ama tadı yok hiç bir şekilde.
Sos burada önemli

Pirinç şeysi sandım bende varya zar gibi

Astrea 19 Aralık 2023 14:54

Yanıt: Japchae
 
Alıntı:

Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 235896)


Pirinç şeysi sandım bende varya zar gibi

Yanlış bilmiyor isem genelde patates nişastası ile yapıyorlar.
Pirinç olanları genelde tabokki yapımında kullanıyorlar.

Beatrice 19 Aralık 2023 15:47

Yanıt: Japchae
 
Alıntı:

Astrea kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 235911)


Yanlış bilmiyor isem genelde patates nişastası ile yapıyorlar.
Pirinç olanları genelde tabokki yapımında kullanıyorlar.

Sen doğruyu bilirsiniz hocam :D


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.