|
09 Mayıs 2022, 13:05 | #1 |
Çevrimdışı
|
Pelmeni (Rus Mantısı)
Pelmeni (Rus Mantısı) Www.TrendForum.Net Pelmeni Tarifi İçin Malzemeler Malzemeler 1 su bardağı ılık su 2 yumurta Tuz 4.5 su bardağı un İç harcı için 200 gr kıyma 1 soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı Kimyon Karabiber Tuz Üzeri için 200 gr tereyağı Kıyılmış dereotu 4 yemek kaşığı ekşi krema Pelmeni Nasıl Yapılır? Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerine buzdolabı poşeti ya da bir bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıp ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin. Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleyin. Servis tabaklarına alıp ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun. Pelmeni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? Yoğurduğunuz hamur ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalıdır. Mantı hamurunu anımsatmalı ancak oldukça elastik bir hamur elde etmelisiniz. Unu eklerken kademeli eklemeli ve hamurun kıvamını kontrol altına almalısınız. Hamurlarınızı açacağınız tezgah sabit ve sert bir zemine sahip olmalı. Hamuru kolay açmak için un serpiştirerek açabilirsiniz. Çay bardağı ağzı ile hamurlarınızı keserseniz boyutları ideal olacaktır. Pelmenilerinizi ekşi krema ile servis etmek istemezseniz Türk mantısı gibi sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis etmenizde oldukça lezzetli hale getirecektir. Mantıyı Haşlayacağınız suyun kaynamış olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde mantılarınız dağılacaktır. Hamuru açarken orta kalınlıkta olmasına dikkat etmelisiniz. Haşladığınız suya bir miktar et bulyon atarsanız lezzeti daha da arttırmanız mümkün olacaktır.
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
|
09 Mayıs 2022, 13:09 | #2 |
Çevrimdışı
Diamond Üye
|
Yanıt: Pelmeni (Rus Mantısı)
Bizim haluj daha guzel
__________________
"Her görüşünde ilk kez görür gibi.
Her bakışında son kez bakar gibi." |
|
09 Mayıs 2022, 13:18 | #3 |
Çevrimiçi
|
Yanıt: Pelmeni (Rus Mantısı)
Güzel görünüyor
|
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
mantısı, pelmeni, rus |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net