TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Dünya Mutfağı (https://www.trendforum.net/dunya-mutfagi/)
-   -   Osmanl,Türk Lalanga (Yunan Mutfağı Lalagia) Tarifi (https://www.trendforum.net/dunya-mutfagi/8029-osmanl-turk-lalanga-yunan-mutfagi-lalagia-tarifi.html)

Beatrice 02 Ekim 2022 08:20

Osmanl,Türk Lalanga (Yunan Mutfağı Lalagia) Tarifi
 
Osmanl,Türk Lalanga (Yunan Mutfağı Lalagia) Tarifi

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Saray mutfağının Ramazan'daki sahur ekmeği, Lalanga tarifi nasıl yapılır? Osmanlı Türkiye'sinde hem ballı tatlı bir yemek olarak hem de peynirli tuzlu bir yemek olarak yenirdi. Lalanga, Türk mutfağında ve Yunan Mutfağı'nda Lalagia olarak varlığını sürdürmektedir.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Lalanga, Tarifi Mazemeler:

2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

1/3 su bardağı sıvı yağ

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Osmanl,Türk Lalanga Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın. Üzerine yoğurt ve sütü ilave ederek karıştırın.
  2. Daha sonra lor veya kaşar peyniri ve unu ilave ederek kek kıvamına benzer yoğunlukta bir harç elde edin. (Hafif yapışkan ve akışkan bir harç olması çok normal)
  3. Kızartmak için bir tavaya 100 ml kadar sıvı yağ aktarın ve kızdırın.
  4. Ardından hazırladığınız harcı elinizle veya bir kaşık yardımıyla şekillendirerek orta kalınlıkta bezeler halinde yağa bırakın. 2-3 dakika arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  5. Fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzdürdükten sonra servis edebilir, Kökü Osmanlıya kadar dayanan bu lezzeti isterseniz tercih üzerine bal veya şeker gezdirebilirsiniz. servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Alıntılar


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.