Forum Logo




Herkes Dünya Kupası'nı kaldırmadan önce Messi'ye giydirilen kıyafeti konuşuyor

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Aralık 2022, 10:48   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Herkes Dünya Kupası'nı kaldırmadan önce Messi'ye giydirilen kıyafeti konuşuyor




Herkes Dünya Kupası'nı kaldırmadan önce Messi'ye giydirilen kıyafeti konuşuyor
Www.TrendForum.Net

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Arjantin, Fransa'yı yenerek mutlu sona ulaştı. Karşılaşmanın sonunda kupayı almak için kürsüye çıkan kaptan Lionel Messi'ye Katar Emiri tarafından giydirilen "Bişt" adlı geleneksel kıyafet olay oldu. Katar'da cübbe şeklindeki biştin özel ve resmi günlerde tercih edildiği, Messi'ye de bu nedenle giydirildiği belirtilirken, futbolseverler Arjantinli yıldızın sadece Arjantin formasıyla kupayı kaldırarak poz verememesine tepki gösterdi.

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, Fransa'yı seri penaltı atışları sonunda yenerek Katar'da tarih yazdı. Maç sonu kupa seremonisinde ortaya çıkan bir görüntü ise sosyal medyada büyük ses getirdi.

36 YIL SONRA GELEN TARİHİ ZAFER
Katar'da normal süresi 2-2 biten final maçı, uzatmalara gitti. Uzatmalarda Arjantin ve Fransa'nın karşılıklı golleriyle seri penaltı atışlarına uzanan mücadeleyi Tangocular kazandı ve 36 yıl sonra Dünya Kupası'nın sahibi oldu.



FUTBOLSEVERLER ÇILDIRDI
Karşılaşmanın ardından kupayı almak için kürsüye çıkan Lionel Messi'ye Katar Emiri tarafından "Bişt" adı verilen yöresel kıyafetin giydirilmesi ise olay oldu. Futbolseverler, sosyal medyada Lionel Messi'nin kupayı kaldırırken Arjantin forması yerine bişt ile görüntülenmesinin bir skandal olduğunu belirtti. Katar'da cübbe şeklindeki bişt özel ve resmi günlerde giyilirken, Messi'ye de tarihi kupa töreninde bu yüzden giydirildiği belirtildi.








BİŞT NEDİR?
Arapların giydiği farklı renkleri bulunan kıyafet, bişt olarak isimlendiriliyor. Cübbe şeklinde tam boy olan ancak net bir şekilde kol kesimi bulunmayan bişt ise özel günler ve resmi münasebetler sırasında takım elbisenin üzerine giyiliyor.

ARJANTİN'İN FİNALE GELİŞ HİKAYESİ
C Grubu'nda 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Arjantin, 6 puanla lider çıktı. Tangocular ilk maçta Suudi Arabistan'a yenilerek herkesi şaşırtmıştı. Arjantin, sonrasında Meksika ve Polonya'yı 2-0'lık skorla mağlup etti. Tangolcular son 16 turunda ise Avustralya'yı 1-0'lık skorla yendi. Çeyrek finalde 2-2 biten Hollanda maçı penaltılara gitmiş ve Arjantin kazanmıştı. Messi'nin arkadaşları yarı finalde de Hırvatistan'ı 3-0 yenerek finale yükseldi.



İLKLERE İMZA ATTI
Lionel Messi, 23'te Arjantin'i Fransa karşısında 1-0 öne geçiren penaltı golünü kaydetti. Messi böylece bir Dünya Kupası'nda son 16 turunda, çeyrek finalde, yarı finalde ve finalde gol atan ilk futbolcu oldu. Messi, grup aşamasında da iki gol attı.


BİR KUPA DAHA
2021'de Copa America'yı kazanan Arjantin, 2022'de de Dünya Kupası'nı alarak en büyük oldu. Lionel Messi, koleksiyonundaki eksik parçaları 2021 ve 2022'de tamamlamış oldu.





PELE'Yİ GEÇTİ
Dünya Kupaları tarihindeki 13. golünü atan Messi, Brezilya efsanesi Pele'yi geride bıraktı. Zirvede ise 16 golle Almanyalı Miroslav Klose var. Brezilyalı Ronaldo ise 15 golle ikinci, Gerd Müller ise 14 golle 3. sırada yer alıyor. Messi 13 golle 5. sırayı aldı.



1.3 MİLYON EURO PRİM
Arjantin Futbol Federasyonu, futbolculara kişi başı 1.3 milyon euro prim dağıtacak. Arjantin'de finalin kaybedilmesi halinde ise 500'er bin euro verilecekti.

TOPLAM 71 MİLYON EURO DAĞITACAKLAR
FIFA, şampiyon olan takıma 41 milyon euro prim veriyor. Finalist ise 30 milyon euro para ödülü alıyor. Arjantin, 41 milyon euroluk primi kazanan taraf oldu.

haberler.com
Er Şaban bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dünya, giydirilen, herkes, kaldırmadan, konuşuyor, kupasını, kıyafeti, messiye, önce


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünya Kupası'nı kim kazanacak? Arjantin mi, Fransa mı? Messi mi, Mbappe mi? | Beatrice Trend Anketler 21 18 Aralık 2022 20:58
"Herkes çenesini kapasın" diyen Messi, PSG'deki geleceğine dair son kararını verdi Beatrice Spor Dünyası 1 23 Kasım 2022 21:16
2022 katar dünya kupası Beatrice Trend Sözlük 5 20 Kasım 2022 19:29
Tarihin en pahalı Dünya Kupası; 2022 - Dünya Kupası 2022 Beatrice Spor Dünyası 0 18 Kasım 2022 22:49
Dünya Kupası'na İngiltere ligleri damgası - Dünya Kupası 2022 Beatrice Spor Dünyası 0 18 Kasım 2022 22:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net