Forum Logo




Dünyanın en büyük kara kurbağası bulundu: Zehir saçarak önüne geleni yiyor

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ocak 2023, 13:18   #1
Çevrimiçi
Admin
Dünyanın en büyük kara kurbağası bulundu: Zehir saçarak önüne geleni yiyor




Dünyanın en büyük kara kurbağası bulundu: Zehir saçarak önüne geleni yiyor
Www.TrendForum.Net

Avustralya’nın Queensland eyaletindeki bir milli parkta 2,7 kg ağırlığında dev bir kamış kurbağası bulundu. Toadzilla olarak adlandırılan 25 cm uzunluğundaki hayvanın, ortalama bir kamış kurbağasından 6 kat daha büyük olduğu belirtildi. Yetkililer, oldukça zehirli olan hayvanın önüne çıkan her şeyi yediğini söyledi. Guinnes Rekorlar Kitabı'na göre, dünyanın en büyük kara kurbağası ünvanı ise 1991'de kayıtlara geçen 2,65 kg'lık bir evcil kurbağaya ait.



Avustralya'daki park bekçileri dünyanın en büyük kamış kurbağası buldu ve hayvana "Toadzilla" adını verdi. İsim için ünlü ABD yapımı canavar filmi "Godzilla" ve İngilizce kurbağa anlamaına gelen "toad" kilmeleri birleştirildi. Queensland Çevre ve Bilim Departmanı'na göre Korucu Kylee Gray, geçen hafta Conway Ulusal Parkı'nda yolunu kesen bir yılan yüzünden aracından inmek zorunda kaldı ve Toadzilla'yı gördü.



AĞZINA SIĞAN HER ŞEYİ YİYOR
Gray, "Eğilip kamış kurbağasını yakaladım. Onun ne kadar büyük ve ağır olduğuna inanamadım. Boyutu nedeniyle dişi olduğuna inanıyoruz ve dişi kamış kurbağaları erkeklerden daha büyük oluyor. Bu büyüklükteki bir kamış kurbağası, ağzına sığdırabildiği her şeyi yer; buna böcekler, sürüngenler ve küçük memeliler de dahildir" dedi.



Gray, Toadzilla’nın ortalama bir kamış kurbağasından 6 kat daha fazla ağır olduğunu söyledi. Dev kamış kurbağasının ağırlığı 2,7 kilogram, boyu ise 25 santimetre olarak ölçüldü.

HÜKÜMET TARAFINDAN ZARARLI VE İSTİLACI BİR TÜR OLARAK KABUL EDİLİYORLAR
Diğer taraftan, kamış kurbağalarının anavatanını Güney ve Orta Amerika oluştuyor. Ancak 1935 yılında Queensland’de şeker kamışı mahsüllerini yok eden bir böcek istilası ortaya çıkınca, bilimsel olarak Rhinella marina olarak adlandırılan 2 bin 400 tane kamış kurbağası Avustralya’ya getirildi. Yaklaşık 90 yıl içinde ülkedeki kamış kurbağalarının sayısı 200 milyona ulaşırken, hayvanlar hükümet tarafından zararlı ve istilacı bir tür olarak kabul edilmeye başlandı.

OLDUKÇA ZEHİRLİ
Bununla birlikte, kamış kurbağaları zehirli olduğu ve Avustralya’da bir yırtıcısı bulunmadığından diğer türlerin yok olmasına neden oluyor. Bu hayvanlar kışkırtıldıklarında omuzlarındaki bezlerden zehir yayıyorlar ve çoğu hayvanın kamış kurbağasının zehrinden sağ çıkması mümkün değil.



Avustralya Çevre ve Bilim Departmanı’na göre, bazı kamış kurbağalarının neredeyse Toadzilla'ya rakip olacak kadar büyüdüğü biliniyor, ancak onun ağırlığının örnekleri nadir.

Gray, "Kaç yaşında olduğundan emin değilim, ancak kamış kurbağaları vahşi doğada 15 yıla kadar yaşayabilir. Onu milli parktan çıkardığımız için mutluyuz” dedi.



ÖTENAZİ YAPILDI
Ancak Toadzilla daha fazla büyümeyecek. Çevre ve Bilim Departmanı, Toadzilla'nın türü resmi olarak haşere olarak belirlendiği için kurbağaya ötenazi yapıldığını açıkladı. Kurum ayrıca, Toadzilla’nın cesedinin kurbağayı almakla ilgilendiğini ifade eden Queensland Müzesi'ne bağışlanabileceğini belirtti.

REKOR EVCİL BİR KURBAĞAYA AİT
Öte yandan, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na göre, şimdiye kadar bilinen en büyük kara kurbağası, 1991 yılında kayıtlara geçen İsveç'teki Prinsen (Prens) adlı evcil bir hayvandı.


Prinsen’in ağırlığı 2,65 kilogram olarak ölçülmüştü.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 20 Ocak 2023, 14:49   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Dünyanın en büyük kara kurbağası bulundu: Zehir saçarak önüne geleni yiyor




Bu nasıl bişey böyle
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bulundu, büyük, dünyanın, geleni, kara, kurbağası, saçarak, yiyor, zehir, Önüne


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünyanın En Büyük Bitkisi Keşfedildi: Tam 178 Kilometre Uzunluğunda! KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 1 09 Şubat 2024 18:18
Dünyanın en büyük problemini bir cümle ile anlatır mısınız ? Beatrice Kafamıza Göre 6 22 Kasım 2023 21:02
Dünyanın en büyük dudaklı kadını, korkunç bir deneme gerçekleştirecek Beatrice Dünyadan Haberler 0 13 Kasım 2022 09:20
1.5 TB Kapasiteli Dünyanın En Büyük microSD Kartı Yolda KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Haziran 2022 16:04
Vladimir Zelensky: 'Dünyanın en büyük ikinci ordusunu durdurduk' KoJiRo Dünyadan Haberler 1 05 Haziran 2022 02:19




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net