Forum Logo




Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına saygısızlık

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 31 Mart 2023, 14:36   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına saygısızlık




Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına saygısızlık
Www.TrendForum.Net

Güney Kıbrıs'ta bisiklet yarışları nedeniyle katılımcı ülkelerin bayrakları arasında yer alan Türk bayrağı indirildi. Baf'ta yaşanan olay sonrasında açıklama yapan Baf Belediye Başkanı, bayrağın bir daha asılmayacağını söyledi.



Güney Kıbrıs’ta düzenlenen “Granfondo” dünya bisiklet turnuvasına Türkiye’den de katılım olması sebebiyle Baf'ta merkez meydana, diğer katılan ülkelerin bayraklarıyla birlikte Türk bayrağı da asıldığı ancak bayrağın tepkiler sonrasında indirildiği bildirildi. Saygısızlık tepki çekti.

Yunan Fileleftheros gazetesi, Baf’ta yarın başlayacak ve 2 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek “Granfondo” bisiklet yarışlarına katılan ve aralarında Türkiye’nin de olduğu 39 ülkenin bayraklarının Baf meydanında göndere çekildiğini ancak Türk bayrağına gelen tepkiler sebebiyle bayrağın indirildiğini yazdı.

Spor Örgütü (KOA) ve spor etkinliğinin organizatörünün, etkinliğe katılan 39 ülkenin bayraklarının Baf merkez meydanına asılması kararı aldıklarını ve Baf Belediyesi’nden görevlilerin de aralarında Türkiye bayrağının da bulunduğu tüm bayrakları göndere çektiklerinin belirten gazete, bayrağın asılmasından birkaç dakika sonra tepkilerin gelmeye başlaması üzerine ise görevlilerden birinin kişisel inisiyatifiyle KOA’yı telefonla arayarak “Ne yapması gerektiğini” sorduğunu aktardı.

Gazete, KOA’dan yetkililerin ise görevliye, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye katılım olduğunda onlar bizim bayrağımızı asıyorlar, o yüzden bayrak kalacak” talimatı geldiğini belirtirken, buna karşın kısa bir süre sonra Baf Belediyesi’nin iki meclis üyesinin meydana giderek kendi inisiyatifleriyle bayrağı indirdiklerini vurguladı.

GRAN FONDO NEDİR?

Gran Fondo amatör bisikletçilere açık uzun yol bisiklet yarışlarına verilen isimdir.

İsmi "Gare di fondo" yani "mesafe yarışları" deyiminden gelen bu yarışlar, çogunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize ediliyor. Farklı mesafelerdeki yarışlar "Gran Fondo", "Mezzo Fondo" ve "Fondo" olarak adlandırılıyor. "GranFondo" aralarındaki en uzun mesafeli olan parkur için kullanılıyor. Avrupa’da on yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen geniş katılımlı “GranFondo” bisiklet yarışları diğer kıtalara da yayılmayı ve yoğun ilgi görmeyi başarmış. Bir spor müsabakası, kültürel bir deneyim ya da sosyal sorumluluk hareketi olarak bisiklete binen kitleleri bir araya getiren Gran Fondo’ların en bilinenleri arasında Prosecco Cycling Classic, Novi Colli ve Felice Gimondi müsabakaları önde geliyor.

NTV
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bayrağına, güney, kıbrısta, saygısızlık, türk


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sevgi ve Dostluk /Yılmaz Güney Üzüm Şairler ve Şiirleri 0 01 Şubat 2023 00:39
Güney Kore’de cadılar bayramı izdihamı en az 120 ölü Beatrice Dünyadan Haberler 1 29 Ekim 2022 21:53
Draymond Green:“Celtics Serisinin Zorluğunu Kıyaslamak LeBron Jamese Saygısızlık Olur KoJiRo Basketbol 0 16 Haziran 2022 20:44
Carles Duran: “Saras Jasikevicus Kaba Biri, Bize Saygısızlık Yaptı” KoJiRo Basketbol 0 11 Haziran 2022 14:57
Çilekli Kıbrıs Tatlısı Beatrice Tatlılar 0 05 Mayıs 2022 15:31




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net