Forum Logo




60 saniyelik video tetikledi! Sniper skandalı patladı

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Haziran 2023, 15:21   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
60 saniyelik video tetikledi! Sniper skandalı patladı




60 saniyelik video tetikledi! Sniper skandalı patladı
Www.TrendForum.Net

Rus paralı askerler Wagner Grubu'nun savaştan paylaştığı bir videonun izini süren Politico dergisi, kirli ilişkiler ağını ortaya serdi. Amerikan şirketinin ürettiği keskin nişancı mermileri ve diğer cephanelikler, karaborsada satılıyor.





Dünyanın gözünün içine baka baka Ukrayna'ya saldırı emri veren Rusya lideri Vladimir Putin, yeryüzünün kaderini geri dönülemez şekilde değiştirdi. NATO tarihinde eşi benzeri görülmemiş şekilde doğu kanadına yığınak yaptı, Finlandiya tarafsızlığına son verip ittifaka katıldı, İsveç Türkiye'nin yeşil ışık yakmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Amerikan Politico dergisi, Batılı ülkelerin Putin'in Ukrayna'yı işgaline karşılık eşi görülmemiş yaptırımlar uygulanmasına rağmen, askeri teçhizat tedarikinin hala Rusya'ya ulaştığını gösteren kanıtlara ulaştı.

Savunma uzmanları, savaş halinin acil ihtiyaçlarının Rusya'nın üst düzey keskin nişancı mermileri üretme kapasitesinin eksikliğini ortaya çıkardığını ve bunun da Batı mühimmatı için gelişen karaborsayı körüklediğini kaydetti.

TELEGRAM'DAKİ KLİP
Telegram'da yayınlanan 60 saniyelik video klipte, paralı askerler Wagner Grubu'nun kuru kafa amblemini taşıyan maskeli bir keskin nişancı, Rus yapımı Orsis T-5000 tüfeğine övgüler yağdırıyor. Bir binanın yanmış iç kısmında görüntülenen asker, Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi televizyonu Zvezda TV kanalından savaş muhabirine, "Ekipman çok iyi, tavsiye ediliyor" diyor. Asker yanındaki silahın şarjörünü çekerek devam ediyor:

Orsis T-5000, ABD tarafından yaptırım uygulanan Moskova merkezli Promtekhnologiya adlı bir şirket tarafından üretiliyor.




KİRLİ İLİŞKİLER AĞI
Politico'nun elde ettiği belgeler, ürünlerini 'isabetli, ölümcül, güvenilir' olarak tanıtan ABD şirketi Hornady'nin, Promtekhnologiya ve Tetis isimli Rus firmalarına, yüzbinlerce mermi sattığını gösteriyor.

Her biri yüzde 41,1 hisseye sahip Tetis'in ana sahipleri Alexander Levandovsky ve Sergey Senchenko'nun Rus ordusuyla bağlantıları bulunuyor. Her ikisi de daha önce, Kampo isimli başka bir şirkette hissedar olarak listelenmişti.

Şirketin, kayıtlara göre silah ve askeri teçhizatı yapma lisansları bulunuyor ve Savunma Bakanlığı ile Putin'in başkanlık uçağını işleten Özel Uçuş Müfrezesi ile iş yapıyor.

HALA İNTERNET SİTESİNDE VAR
Tetis, web sitesinde Hornady cephanesi sunmasa da, ABD'li RCBS'nin uluslararası distribütörü olarak reklamını yapıyor.

RCBS sahibi Vista Outdoor'un sözcüsü Matt Rice, Tetis'in artık RCBS'nin uluslararası bir distribütörü olmadığını savunuyor. Rice bir e-postada, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından, işletmemiz ülkeyle olan tüm mal satışlarını durdurma kararı aldı" dedi. RCBS'nin Tetis listesini web sitesinden kaldıracağını da sözlerine ekledi.



KISA TELEFON GÖRÜŞMESİ
Politico'nun ulaştığı Grand Island, Nebraska merkezli aile şirketinin CEO'su Steve Hornady, savaş sırasında Rusya'ya cephane sattıklarını yalanladı. CEO, kısa telefon görüşmesinde, "Rusya Ukrayna'yı işgal ettiği anda işimiz bitti" dedi:


CEO Hornady, Politico'nun soruşturmasının ardından ABD makamlarıyla temasa geçtiğini de sözlerine ekledi.



Wagner Grubu'nun kurucusu ve lideri Yevgeny Prigozhin, askerlerinin hangi mühimmatı kullandığı sorulduğunda, Politico'ya, 'Ukrayna ordusundan kalan büyük miktarda NATO mühimmatı' olduğunu söyledi.

AVLANMA VE SPORMUŞ!
Rus firması Promtekhnologiya da, Hornady ile hiçbir ilişkisi olmadığını savunuyor ve kendi cephanelerini üretme kapasitesine sahip olduğunu ileri sürüyor. Şirket ayrıca, ürettiği Orsis tüfeği ve mühimmatının 'avlanma ve spor' amaçlı olduğunu ve sivil piyasada rahatlıkla bulunabileceğini savunuyor.

Politico'ya konuşan savunma analisti Maria Shagina, askeri sınıf mühimmatı avlanma veya spor amaçlı tanımlamanın, Rus ordusunu mühimmattan mahrum bırakmayı hedefleyen 'akıllı' yaptırımlardan kaçınmak için ince örtülü bir hile anlamına geldiği bilgisini veriyor.





İHLAL BAŞINA 1 MİLYON DOLAR
ABD yaptırımlarının cezai veya kasten ihlal edilmesi, ihlal başına 1 milyon dolara kadar cezaların yanı sıra bireyler için 20 yıla kadar hapis cezasına sebep olabilir. Hukuki cezalar, ihlal başına yaklaşık 350 bin ABD dolarına kadar çıkabilir.

SHOWROOM'A BEKLİYORLAR!
Amerikan Hornady'ye ait mühimmat diğer üst düzey yabancı askeri teçhizatla birlikte Rusya'da rahatlıkla bulunabiliyor. Rusya'da popüler olan şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'daki 'Sniper Shop'u ele alalım. Dükkan alıcıları Moskova'da bir bölge olan Sokolniki'deki bir showroom'u ziyaret etmeye davet ediyor ve tüm Hornady ürünleri yelpazesi için teklif sunuyor.

Yanı sıra Rusya genelinde kurye veya posta ile teslimat da vaat ediliyor. Politico satıcı ile temasa geçerek Hornady cephanesinin stokta olduğunu doğruladı ancak nasıl tedarik edildiği konusunda yorum yapılmadığını ekledi.

Gelişen karaborsa, Rusya'nın savaş ekonomisindeki yapısal bir açığı yansıtıyor. Askeri-endüstriyel kompleksi, Orsis tüfeği gibi küçük silahları üretebilir ancak yüzlerce millik cephede savaşan bir ordunun ihtiyaç duyduğu mühimmat miktarını üretme kapasitesinden yoksun.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
patladı, saniyelik, skandalı, sniper, tetikledi, video


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Deniz Öncü 0.051 saniyelik farkla birinciliği kaçırdı DeepSilence Motor Sporları 1 12 Haziran 2023 15:28
Hangi Lastik Patladı Fıkrası Asi Ruh Fıkra Alemi 0 05 Nisan 2023 21:26
Volkan Demirel, yenilgi sonrası patladı! Aykut Spor Dünyası 4 14 Ocak 2023 10:21
İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı Zeytin Dünyadan Haberler 1 01 Aralık 2022 11:26
Sniper Elite 5 Destekli NVIDIA 512.95 WHQL Sürücüsü Çıktı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 29 Mayıs 2022 09:58




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net