Forum Logo




Avusturya'da Müslümanlar, geçen yıl 1061 ırkçı saldırıya uğradı

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Haziran 2022, 18:36   #1
Çevrimdışı
Avusturya'da Müslümanlar, geçen yıl 1061 ırkçı saldırıya uğradı




Avusturya'da Müslümanlar, geçen yıl 1061 ırkçı saldırıya uğradı
Www.TrendForum.Net

Müslüman düşmanlığına ilişkin raporun ayrıntıları belli oldu. Irkçılığa maruz kalanların yüzde 69’unu kadınlar, yüzde 26’sını erkekler oluşturuyor.

Avrupa'da İslam ve Müslüman karşıtı söylemler, şiddet olaylarını tetikleyen en önemli unsurlardan biri.

Özellikle Avusturya'da yaşayan Müslümanlar, farklı şekillerde ırkçı saldırıların hedefi oluyor.

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon ve Danışmanlık Merkezince (Dokustelle Österreich) hazırlanan "2021 Müslüman Karşıtı Irkçılık Raporu" paylaşıldı.

Irkçılığa maruz kalanların yüzde 69’u kadın, yüzde 26’sı erkek

Raporda, Müslüman karşıtı ırkçılığa maruz kalanların yüzde 69’unu kadınların, yüzde 26’sını erkeklerin oluşturduğu belirtildi. Buna karşı ırkçı saldırıların yaklaşık yüzde 77’sini erkekler, yüzde 22’sini ise kadınların gerçekleştirdiği kaydedildi.

Müslümanlara yönelik ırkçı ve nefret içerikli saldırıların yüzde 65,4 ile "en çok dijital platformlarda" yaşandığı aktarılan raporda, sosyal yaşamın çeşitli alanlarında ise bu oranın yüzde 34,6 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Geçen yıl 1061 ırkçı saldırı meydana geldi

Raporda, yaklaşık 700 bin Müslümanın yaşadığı ülkede geçen yıl 1061 ırkçı saldırının meydana geldiği bildirilerek, Müslümanların maruz kaldıkları saldırı türlerine de yer verildi.

Buna göre, Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve kışkırtma yüzde 78,5 ile ilk sırada yer aldı.

Tehdit, psikolojik şiddet, fiziki taciz

Saldırıların yüzde 9,1’ini İslam ve Müslümanlara yönelik hakaretler, yüzde 2,4’ünü Müslümanlara ait mülklere verilen fiziki zararlar oluşturdu.

Raporda, kayıt altına alınan vakalarda mağdurların yaklaşık yüzde 4’ünün sosyal yaşamın çeşitli alanlarında eşit muamele görmediğine dikkat çekilerek, polis tarafından kötü muameleye maruz bırakılmak, tehdit, psikolojik şiddet, fiziki taciz gibi diğer ırkçı saldırıların ise yüzde 6,2 seviyesinde olduğu bildirildi.



Irkçı saldırılar çevrimiçi platformlara taşındı

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon ve Danışmanlık Merkezi yetkilileri Rumeysa Dür-Kwieder ve Ümmü Selime Türe, 2020’de 1400’ün üzerinde ırkçı saldırının kayıtlara geçtiğini ancak geçen yıl bu sayıda düşüş yaşandığını belirtti.

Sayıların gerilemesinin olumlu bir anlam taşımadığını, öncelikli nedenin koronavirüs sınırlamaları nedeniyle bireylerin daha az sosyalleştiğini dile getiren Türe, bu nedenle ırkçı saldırıların çok çevrimiçi platformlara taşındığını ifade etti.

"Siyasetçilerin motivasyonu Müslümanları tehlike olarak göstermek"

Ülkede siyasilerin başvurduğu ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemin ırkçı yaklaşımların yaygınlaşmasına yol açtığını söyleyen Türe, "Siyasetçilerin ya da partilerin motivasyonu genellikle Müslümanları ötekileştirmek, tehlikeli olarak göstermek ve buna binaen yasalar oluşturmak." dedi.

Türe, bu doğrultuda son birkaç yılda iktidarın hayata geçirdiği düzenlemelere değinerek, Müslümanlara yönelik bir tür "fişleme" görevi üstlenen "Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezinin" kurulduğunu ve son olarak da 60’ın üzerinde tanınmış Müslüman aktivist ve akademisyene yönelik terörle mücadele adı altında polisin orantısız şiddete başvurduğu "Luxor" adı verilen operasyonların yapıldığını anlattı.



"Siyasetçilerin söylemleri, sivil halkı güçlü hissettiriyor"

"Siyasetçiler, çok rahatlıkla ırkçı söylemlerini dile getirebiliyor. Siyasetçilerin söylemlerinden ötürü sivil halk, Müslümanlara karşı saldırmak ya da ses çıkartma hususunda kendilerini daha güçlü hissediyor." diyen Türe, ülkede Müslümanlara yönelik ırkçılığın çok yönlü ve sistematik olduğunu aktardı.

AA'nın haberine göre, çalışmaları bütün siyasi partilerle paylaştıklarını belirten Türe, şunları kaydetti:

"Müslümanları tehlike olarak görüyorlar"

​​​​​​​"Siyasetçilerden buna karşı (Müslüman karşıtı ırkçılık) bir şey yapılmıyorsa, bu, problemi kabul etmemek anlamına geliyor ve birçok insanın hayatında yaşadığı zorlukları yok saymak oluyor. Avusturya’da bizim şöyle bir problemimiz var; sorunu yok saymaktan da ziyade Müslümanları tehlike olarak görüyorlar. Bu sorunun daha da büyümesine neden oluyor."

Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
1061, avusturyada, geçen, müslümanlar, saldırıya, uğradı, ırkçı, yıl


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Baydöner Siber Saldırıya Uğradı! KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 2 27 Mayıs 2022 20:59
Apple'a geçen eski Tesla mühendisi istifa etti KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 20:00
Reha Özcan çoban köpeklerinin saldırısına uğradı! Beatrice Ünlülerin Dünyası 0 21 Mayıs 2022 17:32
Türkiye'de canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl 1 milyon 79 bin 842 oldu DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:29
Bakan Koca Meclis'ten geçen önemli yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net