Forum Logo




Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan gerilimi için devrede: Aliyev ile görüştüm, yarın da Pasinyan'la konuşacağım

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Eylül 2023, 15:34   #1
Çevrimdışı
Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur.
Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan gerilimi için devrede: Aliyev ile görüştüm, yarın da Pasinyan'la konuşacağım




Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan gerilimi için devrede: Aliyev ile görüştüm, yarın da Pasinyan'la konuşacağım
Www.TrendForum.Net

Son dakika! Hindistan'da G20 Zirvesi'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerilim ve Ermeni güçlerin gerçekleştirdiği sözde seçimle ilgili konuştu. Azerbaycan lideri Aliyev ile telefonda konuştuğunu belirten Erdoğan, "Karabağ'da atılan adımlar doğru değil, bunu kabullenmek mümkün de değil. Yarın Paşinyan ile de görüşeceğim." dedi.

Azerbaycan - Ermenistan sınırında son bir haftadır tansiyon epey yüksek. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait güçlerin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını açıkladı; Ermenistan ise Azerbaycan'ın sınıra sevkiyat yaptığını öne sürdü. Hindistan'da G20 Zirvesi'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan gerilimle ilgili olarak devreye girdiğini belirterek, "Aliyev ile görüştüm, yarın da Paşinyan'la görüşeceğim. Karabağ'da atılan adımlar doğru değil" ifadelerini kullandı.


SINIR HATTI KARIŞIK

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde, geçici olarak Rus güçlerin konuşlandığı mıntıkalardaki yasa dışı Ermeni güçler, son günlerde mevzi kazma ve istihkam faaliyetlerini artırdı. Ermeni güçler, Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak ve kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetlerinde bulundu. Bunun yanı sıra Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda sözde seçim gerçekleştirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise birkaç gün önce Ermenistan'a ait güçlerin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu.
"PAŞİNYAN'A UYARI YAPMASINI SÖYLEYECEĞİM"

Konu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Erdoğan, "Ermenistan'ın Karabağ'da attığı adımlar doğru değil. Bunu kabullenmek mümkün de değil. Biz de olumlu bakmıyoruz. Yarın Paşinyan ile görüşeceğim. Bu konuda uyarı yapmalarını ve kesinlikle böyle bir seçimin mümkün olmadığını ifade edeceğiz. Görüştüğüm hiçbir ülke zaten bunu kabul etmiyor." dedi.





haberler.com
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aliyev, devrede, erdoğan, ermenistanazerbaycan, gerilimi, görüştüm, için, ile, konuşacağım, pasinyanla, yarın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Umut Nayir için Başakşehir devrede DeepSilence Spor Dünyası 0 13 Haziran 2023 13:39
İkinci Togg Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e Zeytin Ülkemizden Haberler 2 06 Nisan 2023 10:21
Rennes, Kim Min-jae için devrede KoJiRo Fenerbahçe 0 20 Haziran 2022 21:19
Ermenistan askerleri, Azerbaycan mevzilerini hedef aldı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 04 Haziran 2022 18:37
Andre Franco için Beşiktaş da devrede KoJiRo Beşiktaş 0 25 Mayıs 2022 22:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net