Forum Logo




İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi: Yine Kripto Para Dolandırıcılığı.

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Temmuz 2022, 12:50   #1
Çevrimiçi
Gold Üye
İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi: Yine Kripto Para Dolandırıcılığı.




İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi: Yine Kripto Para Dolandırıcılığı.
Www.TrendForum.Net

İngiliz Ordusu'na ait YouTube kanalı ile Twitter hesabı, kısa süreliğine bilgisayar korsanlarının kontrolüne geçti. Hesaplar üzerinden kripto para dolandırıcılığı gerçekleştirmeye çalışan hackerların amaçlarına ulaşıp ulaşmadıkları bilinmiyor.
İngiliz Ordusu'nun YouTube kanalı ile Twitter hesabı, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi. Hesaplar üzerinde tam kontrol imkanı yakalayan bilgisayar korsanları, kullanıcıları kripto paralar üzerinden vurmaya çalıştı. Hesapların güvenliği kısa bir süre sonra sağlanmış olsa da hack sürecinde para kaybı yaşanıp yaşanmadığı bilinmiyor.

İngiliz Ordusu'na ait Twitter hesabını ele geçiren bilgisayar korsanları, ilk aşamada hesaba ait profil fotoğrafını ve kullanıcı adını değiştirdiler. "pssssd" ismini kullanmaya başlayan hackerler, profil fotoğrafı olarak da "The Possessed" isimli bir NFT koleksiyonunu kullandılar. Hızlı bir şekilde paylaşım yapmaya başlayan saldırganlar, hediye NFT bahanesiyle kullanıcıları sahte bir internet sitesine yönlendirmeye çalıştılar.

İngiliz Ordusu Twitter hesabı, birkaç saat şöyle göründü


Eşzamanlı saldırılarda ordunun YouTube kanalını da ele geçiren bilgisayar korsanları, kanaldaki tüm içerikleri silerek işe başladılar. Kanal ismini gerçekte bir yatırım danışmanlığı şirketi olan "Ark Invest" olarak değiştiren hackerlar, sonra da çok sayıda video paylaştılar. Bu videolar, kripto para destekleyicisi olarak bilinen Jack Dorsey ve Elon Musk'ın geçmiş dönemde verdikleri röportajlardan oluşuyordu. Bilgisayar korsanları ayrıca, bu kanal üzerinden canlı yayınlar açtılar ve binlerce kişiye ulaşmayı başardılar.


İngiltere Savunma Bakanlığı, yaşanan olaylar silsilesi üzerine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan siber saldırının farkında olduklarını söyleyen bakanlık yetkilileri, soruşturmanın sürdürüldüğünü duyurdular. Ancak hesapların nasıl çalındığı ve bilgisayar korsanlarının kim oldukları gibi detaylar üzerinde hiçbir açıklama yapılmadı.

webtekno
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 04 Temmuz 2022, 17:25   #2
Çevrimdışı
Zehirlidir uzak durun
Yanıt: İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi: Yine Kripto Para Dolandırı




İngiliççem olsa geçmiş olsun dileklerimi iletirdim.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dolandırıcılığı, hacklendi, hesapları, kripto, medya, ordusunun, para, sosyal, yine, İngiliz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
En iyi mizah hangi sosyal medya platformunda yapılıyor? mamihlapinatapai Trend Anketler 13 04 Mart 2023 07:14
Bahar Şahin derin dekoltesiyle sosyal medyayı salladı! 'Anlatıyorum yine bir şeyler' KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 23 Haziran 2022 21:06
Beklenen Sosyal Medya Düzenlemesi Meclise Sunuldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 05:25
Kripto Para Dünyasını Altüst Eden Terra İçin Son Karar Verildi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:55
Blockchain Tabalı Sosyal Medya Liberty, Polkadot ile Ortak Oldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net