Forum Logo




Kelebekler Vadisi : Fethiye Ölüdeniz


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Mayıs 2022, 10:20   #1
Çevrimiçi
Kelebekler Vadisi : Fethiye Ölüdeniz




Kelebekler Vadisi : Fethiye Ölüdeniz
Www.TrendForum.Net

Kelebekler Vadisi Nerede?

Kelebekler Vadisi Babadağ eteklerinde bulunuyor. Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Ölü Deniz beldesinden hareket ederek ulaşılabilen vadi Fethiye’nin Ölü Deniz merkezine karayolu ile yaklaşık 8 km mesafede bulunuyor.



Vadi, Babadağı‘nın eteklerinde dik kayalıklar ve denizle ana dünyadan izole olmuş bir konumdadır. Çevre kirliliğinin olumsuz etkilerinden korunan bölge bu özelliğiyle adeta doğal bir park görünümündedir. Bu özellik vadinin kelebek yaşam alanı olarak halen korunmasını sağlamaktadır. Kaplan kelebekleri dünyanın farklı bölgelerinde de görülmelerine karşılık koloniler halinde dolaştıkları tek yer Kelebekler Vadisidir.
Kelebekler Vadisi ziyareti için nelere gereksinim olduğu ve neler yapılması gerektiği hakkında;

Tatil için Muğla’yı ve Ölü Deniz’i tercih ettiyseniz kesinlikle gezmeniz gereken yerler arasında Kelebekler Vadisini de göreceksiniz. Fethiye çevresinin belkide en güzel ve etkileyici noktalarından biri olan Kelebekler Vadisi doğal SİT alanıdır ve vadide hiç bir yapılaşmaya izin edilmemektedir. İnsan elinin değmediği kayalık ve çamlık bir vadiden oluşan Kelebekler Vadisi’nin ismi haliyle vadiyi saran ve muhteşem bir doğa manzarası sunan kelebek sürülerinden gelmektedir.

Nisan aylarında gitmeniz halinde vadiye ulaştığınızda küçük bir tırmanış sonrasında göreceğiniz manzarayı doğal bir görüntü olarak görebilirsiniz fakat biraz dikkatli bakarsanız ya da rastgele bir hareket bulunduğu anda binlerce kelebeğin havaya kalktığını ve gökyüzünü şenlendirdiğini görebilirsiniz. Bu büyüleyici görünüm ve binlerce kelebeğin sessiz ama bir o kadar heyecan uyandırıcı kanat çırpışları içerisinde kaybolabilirsiniz.

Vadide etrafınızda çeşit çeşit kelebekler eşliğinde bir yürüyüşe çıkabilir, sert kayalıklar arasında ve eşsiz doğası içerisinde tırmanış yapabilirsiniz.

Vadide yapacağınız yürüyüşlerde yüksek sesler çıkarmamalısınız, çünkü yüksek sesler kelebeklere zarar verebiliyor.Vadinin içinde yer alan tırmanış parkurlarında zaman geçirmek için profesyonel olmaya gerek yok.İki farklı tırmanış parkuru var. Şelale tırmanışı ile Faralya Köyü tırmanışı mevcut iki seçenek olarak dikkat çekiyor.Tırmanış sonrasında harika bir manzara sizleri bekliyor.

Vadiden Bazı Resimler;











Kelebekler Vadisi’nde Neler Yapılır?

Vadinin sahip olduğu yaklaşık 300 metrelik sahil şeridi yüzmek için muhteşem bir suya ve plaja sahiptir. Plaj rahatsız etmeyecek düzeyde taşla kaplı. Denize girip yaklaşık 5 metre açıldıktan sonra deniz tabanı tamamen kum. Ayrıca tropikal bir kıyıya sahip sahilde bulunan şirin cafelerde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Vadide kamp yaparak doğa ile iç içe ve bir yanınızda muhteşem bir deniz diğer yanınızda yüze yakın kelebek türüne ev sahipliği yapan eşsiz bir vadi.Kafanızı dinlemek için de ayrıca harika bir yer. Bölgede alt kısımda görülen su birikintisi şelale değil. Bu bölgeye ulaşmak için dik bir tırmanış yapılması gerekiyor. Tırmanış esnasında önce kayaya tutturulan merdivenlere ve ardından da tırmanma ipi kullanılarak bölgeye ulaşılabiliyor. Sonuçta ulaşılan manzaraysa her şeye değer. Çok sayıda kamp alanının bulunduğu bölgede, verilen hizmet son derece kaliteli. Konaklama çeşidine, süresine ve alınan hizmetlere göre değişen fiyatlar normal bir tatil bedeliyle aynı seviyelerde.

Kelebekler Vadisi Giriş Ücreti 2020

Eğer tekne turu ile gitmiyorsanız vadinin özel mülk olması nedeniyle vadi içerisinde gezebilmek için ücret talep ediliyor. Kişi başı yaklaşık 6 TL’lik bir giriş ücreti bulunmaktadır.

Vadi yakınlarında gezilecek yerler‎

Su Kayağı ve Jetski. Escape Yamaç Paraşütü
Deniz Paraşütü ve Yamaç Paraşütü Sky Sports Yamaç Paraşütü
Deniz Paraşütü ve Yamaç Paraşütü Fly Laputa
Deniz Paraşütü ve Yamaç Paraşütü
Spa Merkezleri
Hamamlar ve Türk Hamamları
Deniz Paraşütü ve Yamaç Paraşütü
Dağlar

Kelebekler Vadisi’n de Kamp Alanı Var mı?

Kamp alanında yapılan konaklamalarda sabah 08.00 ila 10.00 arasında açık büfe kahvaltı servisi veriliyor. Akşam yemeği ise 20.00-22.00 arasında alınabilir. Sabah ve akşam sunulan yemekler fiyatlara dahildir. Kamp alanı şartlarına göre son derece kaliteli yemeklerin çıktığı hizmetler, öğle saatlerinde de snack büfe şeklinde sunuluyor.

Çadır sevmeyenler bungalovları tercih edebilir. Çadır sevenler kendi ekipmanlarını götürebilecekleri gibi kamp alanındaki işletmeden de çadır ve gerekli malzemeleri tedarik edebilirler. Vadinin zemininin taşlık olduğu bilinirse tatil için çadırı seçecek olan çadır altı branda ve mat konusunda tedarikli olabilirler. Çadır gölgelik bir alana kurularak stresli dünyadan uzak zaman geçirilebilir ve anı yakalamak kolaylaşabilir. Hazır kurulu hamaklarda hayatın tadını çıkarmaya hazır mısınız?

Vadide üç farklı konaklama şekli bulunmaktadır;

Bunlardan birisi bungalovlar. İki çeşit bungalov bulunuyor. Birisi standart Bungalov ve diğeride Büyük Bungalov. Standart olan 2 kişinin kalabileceği ve içerisinde elektrik prizi ile aydınlatması bulunan, dilerseniz çift kişilik bir yatak veya 2 tek kişilik yatak olan bungalovlar.Büyük bungalov ise yine çift kişilik bir yatak veya 2 tek kişilik yatak bulunuyor ancak alanı daha geniştir.
Toplamda 29 adet bungalov var. Burada Ortak kullanım olarak duş, tuvalet, sıcak su hizmeti veriliyor.

Bir diğer konaklama şeçeneği ise Glamping Çadırlar.Konaklama yapılan bu çadırlar oldukça konforlular.Burada çift kişilik bir yatak, priz ve aydınlatma mevcut.Ayrıca birde klima bulunuyor.

Üçüncü konaklama seçeneği ise Kamp Çadırı.Ayakta durulabilecek büyüklükte çadırlarda konaklama yapabiliyorsunuz.Diğer iki seçeneğe göre daha düşük bir konfor sunabilir ancak fiyatlarıda daha uygun.

Kelebekler Vadisi Çadır Kamp Fiyatları;

2019 itibariyle güncel tutulan fiyat detayları şöyledir.

Ocak ve Şubat aylarında küçük çadır 120tl olarak fiyatlandırılmış. Büyük çadır ise 135tl. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında da bu fiyatlar devam edecek. Kelebekler vadisi kamp sezonu açıldığında ise fiyatlarda biraz yükselme olacak. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında küçük çadır 150tl, büyük çadır 165tl olacak. Bu fiyatlar kişi başıdır. Yani bir çadırda 2 kişi kalırsanız fiyat 2 ile çarpılır. Kış sezonuna giriş olduğunda ise Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ise küçük çadır 135tl, büyük çadır 150tl olarak karşımıza çıkacak. Bu fiyatlar tesisin temin ettiği çadırlardır.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 29 Mayıs 2022, 11:26   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Kelebekler Vadisi : Fethiye Ölüdeniz




Rengin güzelliğine bakar mısınız
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
fethiye, kelebekler, vadisi, Ölüdeniz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kayaköy Karmylassos : Fethiye Muğla KoJiRo Ege Bölgesi 0 28 Mayıs 2022 21:35
Kurtlar vadisi / Dizi Replikleri Beatrice Yerli Diziler 38 17 Mayıs 2022 13:21




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net