Forum Logo




Sardes (Türkiye, Manisa)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Temmuz 2023, 21:24   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Sardes (Türkiye, Manisa)




Sardes (Türkiye, Manisa)
Www.TrendForum.Net



Sardes, Türkiye'nin Manisa iline bağlı olan Salihli ilçesinde bulunan antik bir şehirdir. Manisa, Ege Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Sardes, antik Lidya Krallığı'nın başkenti olarak bilinir.

Sardes, tarihi olarak MÖ 7. yüzyılda kurulmuştur. Lidya Krallığı'nın zenginliği ve refahıyla ünlü bir şehir olan Sardes, dönemin ticaret ve kültür merkezlerinden biriydi. Ayrıca, Sardes, dünyada para kullanımının başladığı yer olarak bilinir. Lidyalılar, ilk olarak altın ve gümüş sikkeleri basarak para kullanımını yaygınlaştırmışlardır.

Sardes'te görülebilecek önemli kalıntılar arasında Artemis Tapınağı, Lidya Krallığı'nın sarayı, tiyatro, surlar ve mezarlar bulunur. Bu kalıntılar, antik dönemin zenginliğini ve mimari özelliklerini yansıtan önemli yapılar olarak dikkat çeker.

Bugün, Sardes kalıntıları ziyaretçilere açıktır ve turistler tarihi kalıntıları keşfedebilir. Sardes Arkeoloji Alanı içindeki müze, bölgede bulunan arkeolojik buluntuları sergiler ve ziyaretçilere antik dönem hakkında bilgiler sunar.

Sardes, tarih ve arkeoloji meraklıları için önemli bir cazibe merkezidir. Ziyaretçiler, Sardes'te antik döneme ait kalıntıları gezebilir, tarihi atmosferi deneyimleyebilir ve bölgenin kültürel zenginliklerini keşfedebilirler.

Manisa'ya seyahat edenler, Sardes'i ziyaret etmek için Salihli ilçesine gitmelidirler. Sardes, Manisa'nın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir noktadır. Ziyaretçiler, antik şehri gezebilir, tarihi kalıntıları inceleyebilir ve Manisa'nın diğer turistik mekanlarını da keşfedebilirler.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
manisa, sardes, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kula Volkanları (Türkiye, Manisa) Asi Ruh Ege Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 04:07
Vakıfbank Manisa Merkez Şubesi Adresi - Vakıfbank Manisa Merkez Şubesi Nerede Candres Ege Bölgesi 2 24 Haziran 2023 13:27
Vakıfbank Manisa Adliyesı Bağlı Şubesi Adresi - Vakıfbank Manisa Adliyesı Bağlı Şube Candres Ege Bölgesi 0 24 Haziran 2023 12:05
Vakıfbank Manisa Alaşehir Şubesi Adresi - Vakıfbank Manisa Alaşehir Şubesi Nerede Candres Ege Bölgesi 0 24 Haziran 2023 12:05
Manisa Merkez Kahve Durağı Adresi, Manisa Merkez Kahve Durağı Nerede Candres Ege Bölgesi 0 24 Haziran 2023 12:04




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net