Forum Logo




Çocuklar için sömestrda okunacak kitaplar

Eğitim ile ilgili tüm haberlere bu başlıktan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ocak 2023, 10:45   #1
Çevrimdışı
I was quiet, but I was not blind.
Çocuklar için sömestrda okunacak kitaplar




Çocuklar için sömestrda okunacak kitaplar
Www.TrendForum.Net

Ara tatil geldi, iş yine başa düştü. Son dönemde çıkan çocuk ve gençlik kitaplarını bir seçkiyle sıraladım. Biraz derslerden uzaklaştırmak, soluklandırmak için sizi bekliyor hepsi.


0-6 YAŞ

Filim Uyumak İstemiyor


Uyku zamanı gelen Ada, en sevdiği fili olmadan uyumayacağını söyledi. Ancak filin yatmadan önce türlü ihtiyacı vardı. Ada’nın babası önce karnı acıkan file üç kâse salata hazırladı. Fil susayınca su içmesi için küveti doldurdu. Kocaman bir fırça bulup filin dişlerini de fırçaladılar. Peki şimdi sırada ne var? Uyku öncesi neler yapılabileceğini eğlenceli bir dille anlatıyor kitap. Susanna Göhlich’in çizimleriyle.Cee Neudert, Çev: Duygu Bolut (İş Bankası)


Mösyö ve Arşidük



Hippo, o yaz tatilini halasının çiftliğinde geçirecektir. Halası lokmaları ağzına tıkıştırıp durmasaydı, çiftlik tatil için harika bir yer sayılabilirdi. Hippo bir gün, saklandığı tavan arasında eski bir kitap bulur. Sayfaları çevirdiği an, hiç beklemediği bir şey olur ve kitabın içine giriverir. Orada onu iki kişi beklemektedir: Arşidük ve Mösyö! Hippo’nun onları sıkışıp kaldıkları sayfaların arasından kurtarması için tek yol vardır: Bir öykü yazmak! Eylem Koçyiğit çizdi.Verda Sönmez Anıl (Kırmızı Kedi)


Sor Bana


Bazen bir yetişkin, tanımadığı bir çocuğun onayını almadan yanağından bir makas alır, öpücük vermesi için çocuğa türlü numaralar yapar. Peki, aynı yetişkin bunu neden tanımadığı bir yetişkine yapmaz? Çünkü çocuğu birey olarak görmez. Çocukların birey olarak görülebilmeleri için duyulmaya, görülmeye ve sınırlarına saygı gösterilmesine ihtiyacı var. Bedenleriyle ilgili neyi isteyip neyi istemediklerini rahatlıkla söyleyebilsinler diye çocuğun ağzından bir sesleniş bu kitap. Emel Alp Sarı resimledi. Özge Öztürk Birdal (Altın)


Yaşlı Adam ve Fare



Yaşlı adam hızla hazırlanmalı ve yola çıkmalıydı. Yoksa torununun masa tenisi turnuvasına geç kalacaktı. Ama bir sorun vardı: Bu yavaş adımlarıyla şehrin karmaşasından sıyrılıp torununa nasıl ulaşacaktı? İstasyona kadar gelmeyi başardı ama bir türlü metroya binemiyor, zaman akıp gidiyordu. Fare de önemli bir toplantıya yetişmek için istasyonda metro bekliyordu. Yaşlı adamın telaşını görünce bir karar verdi. Ne olursa olsun ona yardım edecekti… Burak Akbay’ın resimleriyle. Sezin Mavioğlu (Doğan Çocuk)


Evet Hanım



“Evet evet evet…” Komşu teyzenin lâkabı Evet Hanım… Aslında onun gerçek adı Emek Hanım. Ne söylense, ne istense bıkmadan, usanmadan her şeye evet dediği için büyük küçük herkes ona “Evet Hanım” diyor artık. Günlerden bir gün mahalledeki çocuklar, kendini Evet Hanım’ın yerine koyuyor ve bunca koşuşturmaya nasıl yetiştiğini düşünmeye başlıyorlar. Acaba Evet Hanım da bir gün köşesine çekilip dinlenebilecek mi? Bunu kitabın sonunda göreceğiz. Şeyma Göksay, Çev: Kerem Cufalar (Ötüken)


6-10 YAŞ


Yeni Arkadaşım Mo


Midge, yeni okulunda çok mutsuz. Eski okulunu, arkadaşlarını özlüyor ve ailesinin geçmişteki gibi bir arada olmasını istiyor. Midge’nin yeni okulundaki arkadaşı Mo ise çok mutlu. Midge ile oyun oynamak için sabırsızlanıyor. Ancak Mo ne kadar arkadaş olmaya çalışırsa Midge o kadar geri adım atıyor. Mo, Midge'in mutlu olmasına yardım etmeye ve ona üzülmenin o kadar da kötü bir şey olmadığını göstermeye çalışacak. Acaba başarılı olabilecek mi? Becky Cameron’ın çizimleriyle...Lara Williamson, Çev: Esma Fethiye Güçlü (Timaş Çocuk)


Salçalı Kıvırcık Makarna



Deniz kaplumbağalarıyla kara kaplumbağaları arasındaki farkı biliyor musunuz? Kara kaplumbağaları, bir tehlike karşısında hemen evlerine, kabuklarına kaçarlar. Deniz kaplumbağaları ise mücadele etmeye devam ederler. Kitabımızın kahramanı Deniz de bir karar aşamasında. Arkadaşlarıyla yaşadığı sorunları çözecek mi yoksa kara kaplumbağaları gibi evine mi saklanacak? Bu önemli kararı verirken Deniz’i büyük bir macera bekliyor. Gökçe Arifoğlu’nun çizimleriyle.Mustafa Yoğurtçu (Turkuvaz)



Şekercik Kitap


Akşam bütün aile toplanıyor. Yemekler yenecek, çaylar içilecek, dedeler, nineler, torunlarıyla hasret giderecekler. Anneler ve babalar akşamüzeri gelecekler. Ama Elfin ve Elif okuldan çıkar çıkmaz koşup geldiler. Dedelerinden masal dinlemek en sevdikleri şey. Bir dede, bir nine, Elfin ve Elif… Yeri gelince ormanlara, yeri gelince denizlere dalıp türlü maceralara şahit oluyor iki kardeş. Bir fil, bir tilki, bir ahtapot, bir çoban, bir kedi ve bir devekuşu hikâyenin diğer kahramanları…Abdullah Harmancı (Vakıfbank Kültür)


Güneş Sistemi


Evren tıpkı hayal gücünüz gibi limitsiz. Yıldızlara yolculuk için yerinizi alın. Kitap, aklınızı uçuracak ve merakınızı kamçılayacak inanılmaz gerçeklerle ve çizimlerle dolu. Evrenin doğuşunu, galaksilerin, yıldızların ve gezegenlerin nasıl oluştuğunu öğreneceksiniz. Güneşimizi, gezegenleri, cüce gezegenleri, ayları ve asteroit kuşaklarını keşfedeceksiniz. Kendi evinizin önünden takımyıldızları, gezegenleri, kuyruklu yıldızları ve daha fazlasını görebilmek için ipuçlarını almayı unutmayın.Hilary Statum, Çev: Koray Somay (Orman Kitap)


Önce Okullar Kapandı



Önce okullar kapandı… Her şey ondan sonra başladı. Bir köyün elinden okulu alındığında orada yaşayanlar neler hisseder, neler düşünür? Okulsuzluğun sonuçları nereye varır? Kitap, yaşamı savunmanın gerekliliğini anlatırken okulların sadece bina olmadığını hatırlatıyor bize. Bu romanda dağların, ormanların, derelerin, köy okullarının yaşaması için direnen insanlarla tanışacaksınız. Ve onları hiç unutmayacaksınız.Şafak Okdemir (Çınar)


11-14 YAŞ


Hikâye Makinesi


Bu makine dört aşamadan oluşuyor. Çırak olarak başladığın serüveni Hikâye Makinesi Üstadı olarak bitireceksin. Bu sırada kitap da sana yardım edecek. Sayfaların köşelerinde yer alan sözcükler yaratım sürecinde sana fikir verecek. Bu kitap hiç bitmiyor, her yeni sayfa yepyeni bir görev ve macera demek, üstelik her seferinde karakterlerini ya da olayı değiştirip hikâyeni en baştan yazabilirsin. Bir yandan hikâyelerin nasıl kurgulandığını öğrenirken bir yandan da karakterlerin nasıl yaratıldığını deneyimleyeceksin.Rene Nekuda, Çev: Olcay Mağden (Kronik)


Aru Shah ve Altın Şehir



Aru Shah ve Pandava kardeşler, deva’lar ve asura’lar arasında savaş çıkmadan önce Altın Şehir Lanka’daki akıl hocalarını bulmak üzere yola çıkıyorlar. Yanlarında biri daha var: Uyuyan’ın kızı olduğunu iddia eden Kara. Aru, Dilek Ağacı’nda tuttuğu dileği hatırlamasa da bu yeni kız kardeşi dilemediğinden emin. Yaklaşan savaşta tanrıların tarafında durması gerektiğindense şüpheli... Pandava serisinin dördüncü kitabında Aru, bakalım geçmişiyle barışabilecek mi?Roshani Chokshi, Çev: Aslı Tümerkan (İthaki)



Tüylü Bir Uzaylı Macerası

Dilek, Rıza, Mert ve Belma'nın okul servisi diye bindikleri minibüs, onlara beklenmedik bir rota çizer. Pembe ve fıstık yeşili bu eski moda araçtaki tuhaf yaratıkların yardım çağrısı üzerine afallayan çocuklar, kayıp kedi için harekete geçerler. Ancak, bir yandan uzaylı dostları, bir yandan gizemli motosikletli derken, bu "tüylü" macerada başlarına gelmedik kalmaz. Gizlice girmeyi başardıkları ürkütücü laboratuvarda da hiç beklemedikleri sırlar ortaya dökülür… Yazar, ilk çocuk romanında okurlarını fantastik bir yolculuğa çıkarıyor.Sabri Safiye, Derleyici: Başak Taşkıran (Günışığı)


Bu Defteri Kimse Okumasın



Owen, ailesinin deyimiyle mükemmel bir çocuk. Derslerinde çok başarılı, harika fotoğraflar çekiyor ve şiir bile yazıyor. Derken bir gün, hırsına yenilerek kendisinden beklenmeyecek bir hata yapıyor. Başlangıçta kimselerin fark etmediği bu hata, son günlerde unutkanlığı artan büyükbabasının düştüğü bir yanılgıyla büyüyor ve genç adamın omuzlarına yük oluyor. Bir yanda pişmanlık, diğer yanda işlerin kontrolden çıkması derken Owen çözümü İzlanda'ya gitmekte buluyor. Ama planları hiç de umduğu gibi ilerlemiyor.Jessica Scott Kerrin, Çev: Mert Doğruer (Tudem Kültür)


Sahildeki Gizemli Ev


Kiara on üç yaşına bastığında, Quentin Q adındaki birinden tuhaf bir mektup alır. İngiltere, Cornwall’daki bir sahil evinde yaşayan Quentin’in tavan arasında bulduğu bir kutuda, onu ilgilendiren çok önemli şeyler vardır. Kiara, geçmişiyle ilgili sırları çözmek üzere Cornwall’a doğru yola çıkar. Orada Quentin'in yeğeni Paul ile tanışır. Sahildeki gizemli evde, birlikte ipuçlarının peşine düşerler. Yıllarca saklı kalmış sırlar açığa çıkmaya başladığında, kendilerini, kayıp kıta Atlantis’e kadar uzanan inanılmaz bir maceranın ortasında bulurlar.Isolde Boers, Çev: Ünver Alibey (Carpe Diem)


''Alıntı''
__________________
I don’t trust words, I trust actions..
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çocuklar, için, kitaplar, okunacak, sömestrda


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Facebook çocuklar için gizlilik seçeneklerini duyurdu DeepSilence Facebook 0 24 Kasım 2022 09:10
Video oyunlarının çocuklar için bazı bilişsel faydaları olabilir Beatrice Anne ve Çocuk 0 30 Ekim 2022 18:55
Kadir gecesi Okunacak Dualar ve İbadetler Beatrice Dualarımız 0 14 Ekim 2022 09:28
Evden çıkarken / girerken okunacak dua Beatrice Dualarımız 0 21 Eylül 2022 07:53
İlkokula Aşı Ekibi Gelince Cesaretlenen Çocuklar DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 0 20 Mayıs 2022 08:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net