Forum Logo




Facebook çocuklar için gizlilik seçeneklerini duyurdu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Kasım 2022, 09:10   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Facebook çocuklar için gizlilik seçeneklerini duyurdu




Facebook çocuklar için gizlilik seçeneklerini duyurdu
Www.TrendForum.Net

Meta, çocuklar ve gençler için Facebook ve Instagram tarafında yeni gizlilik seçeneklerini kullanıma aldı.


Meta bir süredir özellikle Facebook başta olmak üzere çocuklar ve gençlerin platformda korunması adına gizlilik seçenekleri geliştiriyordu. Şimdi ise bu üzerinde çalıştığı özellikleri Facebook ve Instagram olarak devreye aldı. Genç sosyal medya kullanıcılarının sıklıkla karşılaştıkları siber zorbalık ve tacizler için yeni özellikler geliştiren Meta, yeni güncellemeleri duyurdu.

2022 YILINDA ŞİKAYETLER YÜZDE 70 ORANINDA ARTTI

Meta, artık Facebook’a kaydolan 16 yaş altındaki tüm kullanıcılar için varsayılan olarak daha katı gizlilik kontrolleri uygulamaya karar verdi. Gizlilik ayarları ile kullanıcının arkadaş listesi ve takip ettiği sayfalar sınırlandırılabilecek, etiketlendiği gönderiler gizlenebilecek ve bunun yanında ilgisi olmayan gönderilere yorum yapması dahi engellenebilecek. Şirket buna benzer bir özelliği Instagram için sunmuştu.

Meta'nın özellikleri açıkladığı blog yazısında 2021 yılında yalnızca 1 ayda 100 milyondan fazla kişi Messenger'da güvenlik bildirimi gördü. Öte yandan 2022 yılının ilk çeyreğinde Messenger ve Instagram DM'lerde bir önceki yıla göre reşit olmayan kişiler tarafından bildirilen şikayetler yüzde 70 oranında arttı.

Bir diğer yandan kullanıcı profilleri uygulamada görüntülenmeye devam edecek. Burada bir istisna var. Yalnızca bağlantı olarak onayladıkları kişiler, içeriklerini görebilecek veya kişiyle iletişim kurabilecek. Çocukların bazı şüpheli bağlantıları onalama ihtimali olduğu için Meta, buna karşı önlem alıyor; çocukların uygulama içerisinde yetişkinlerle iletişim kurmalarına sınırlama getirecek.

Engellenmiş ve şüpheli olarak bildirilmiş hesaplar, genç kullanıcılara mesaj yazamayacak, onların Tanıyor Olabileceğin Kişiler önerilerinde yer almayacak ve hatta mesaj gönderme butonu kaldırılacak.

Söz konusu özellik şu anda test aşamasında olsa da Meta, gençler ve çocukların uygulamada daha 'özgür ve huzurlu' olması adına çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini duyurdu.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çocuklar, duyurdu, facebook, gizlilik, için, seçeneklerini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Video oyunlarının çocuklar için bazı bilişsel faydaları olabilir Beatrice Anne ve Çocuk 0 30 Ekim 2022 18:55
Mozilla Firefox Yeni Gizlilik Özelliği: Girdiğiniz Siteler Şirketlerce İzlenemeyecek Beatrice Arama Motorları 2 13 Ekim 2022 01:27
Facebook, Instagram ve WhatsApp için paralı dönem yakında Beatrice Sosyal Ağ Trendleri 0 02 Eylül 2022 16:54
Yeni Gizlilik Özellikleri Sunan Windows 11 Build 25145 Yayınlandı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Haziran 2022 20:16
İlkokula Aşı Ekibi Gelince Cesaretlenen Çocuklar DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 0 20 Mayıs 2022 08:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net