Forum Logo




Resmi Gazete'de yayınlandı! İlkokullarda artık sınav yok

Eğitim ile ilgili tüm haberlere bu başlıktan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Eylül 2023, 14:09   #1
Çevrimiçi
Resmi Gazete'de yayınlandı! İlkokullarda artık sınav yok




Resmi Gazete'de yayınlandı! İlkokullarda artık sınav yok
Www.TrendForum.Net

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği’nde pek çok değişikliğe gidildi. Alınan kararlara göre; tüm ülkede uygulama birliği sağlamak için orta öğretimde yazılı sınavlar belirlenen ortak tarihlerde yapılacak. Bu ortak sınavlar dışında okullarda yapılacak tüm yazılı sınavlar, çoktan seçmeli yerine yazılı yoklama yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özel uzmanlık gerektiren ölçme değerlendirme çalışmaları için her ilde “Ölçme ve Değerlendirme Merkezi” kurulacak. Öğrencilerin becerilerini ölçmek için iki yılda bir Türkçe dil sınavı yapılacak. İlkokullarda ise yalnızca 4’üncü sınıflarda uygulanan sınav odaklı değerlendirme artık yok.

ORTAK SINAV TEST, OKUL SINAVI YAZILI OLABİLECEK
Yeni yönetmeliğe göre aynı sınıf ve aynı derse ait yazılı sınavlar, ülke il/ilçe ve okul genelinde ortak olarak yapılabilecek. Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkan vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esas olacak. Yani okullarda yer alan aynı sınıftaki tüm şubeler ilgili derste aynı soruları yanıtlamak için eş zamanlı olarak sınava girecek.

Bakanlıkça öğretim yılı başında hangi sınıf ve derslerden ortak sınav yapılacağı duyurulacak. Ortak yazılı sınavlar okullarda öğretmenler tarafından uygulanıp değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ülke genelinde ortak sınav yapılması halinde bu sınavların soruları ve cevap anahtarları ‘Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ tarafından hazırlanacak. İlk aşamada ülke ve il geneli sınavlar sadece çoktan seçmeli test şeklinde olacak. Ortak sınav dışında okul genelinde uygulanacak yazılı sınavlar ise sadece açık uçlu sorularla gerçekleştirilecek. Eğer ülke , il ve ilçe geneli ortak sınav kararı alınmazsa okullardaki sınav uygulaması yine ortak olacak. Her sınavdan sonra öğrencilerin eksikliklerinin tespiti için sınav analizleri gerçekleştirilecek.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
artık, gazetede, resmi, sınav, yayınlandı, İlkokullarda, yok


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
YÖK'e 5 üye ve 20 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete'de Zeytin Eğitim Haberleri 1 01 Ağustos 2023 11:07
Resmi Gazete'de yayımlandı: Yurt dışından telefon kullanım harcı 20 bin TL oldu Zeytin Ülkemizden Haberler 0 07 Temmuz 2023 09:05
'Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği' Resmi Gazete'de DeepSilence Engelsiz Yaşam 0 21 Haziran 2023 18:25
Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Beatrice Ülkemizden Haberler 1 18 Şubat 2023 13:43
Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı Resmi Gazete'de Zeytin Sağlık Haberleri 0 28 Kasım 2022 11:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net