Forum Logo




Tarihi Kapalıçarşı’ya turist akını

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Mayıs 2022, 21:39   #1
Çevrimiçi
Tarihi Kapalıçarşı’ya turist akını




Tarihi Kapalıçarşı’ya turist akını
Www.TrendForum.Net

İstanbul'un Fatih ilçesinin Beyazıt semtinde bulunan Tarihi Kapalıçarşı, koronavirüs salgını sonrasında uzun aradan sonra ilk kez bu kadar yoğun turist akınına uğradı.

Pazar günü hariç, haftanın her günü açık olan, kuyumcusundan halıcısına, hediyelik eşyacısından kahvehanelerine kadar çok cazip köşeleri bulunan Tarihi Kapalıçarşı’da son günlerde turist yoğunluğu gözleniyor.

Koronavirüs tedbirleri sırasında zor günler geçiren çarşı esnafı, bugünlerde ziyaretleri artan turistlerin varlığından memnun.
Dünyanın en eski çarşısını günde 230 bin turist geziyor

Dünyanın en eski çarşısı olma özelliğine sahip mekanın günlük ziyaretçi sayısı 230 bine ulaştı. İstanbul’a gelen turistlerin ilk uğradığı mekanlardan olan Kapalıçarşı’ya, bu yıl 70 milyona yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Çarşıda yok yok

Tarihi çarşıda mücevherden giyime, halıdan çantaya birçok ürün satılıyor, bunların yanında düğün alışverişi için de çarşıya gelenler tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

“Güney Amerika, Orta Doğu ve Balkanlar’dan gelen ziyaretçi sayısı dikkat çekiyor"

İHA'nın haberine göre, son dönemde tarihi çarşıya gelen ziyaretçi sayılarında artış olduğunu söyleyen Kapalıçarşı Genel Sekreteri Cem Özboyacı, "Günlük ziyaretçi sayısı 230 binlere ulaştı. Son dönemde bir artış gözlemliyoruz. Çarşı, İstanbul’a gelen turistlerin ilk uğrak yerlerinden biri. Kruvaziyer gemilerin İstanbul’daki limanlara gelmesi de turist sayısının artmasında etkili oluyor. Çarşıya aylık 5 milyon civarı giriş oluyor. Güney Amerika, Orta Doğu ve Balkanlar’dan gelen ziyaretçi sayısı dikkat çekiyor. Altın takılar, gümüş takılar, halı mağazaları, hediyelik eşyalar çarşıda mevcut.
"Turistlere zamanda yolculuk hissi veriyor"

Birçok meslek grubu var, tarihi çarşı zamanda yolculuk hissi veriyor. Çarşıda tüm ihtiyaçların karşılanabileceği çeşitlilik var. Bu hızla ilerlersek yıl sonu ziyaretçi sayısı 70 milyonu bulacaktır." dedi.





Kaynak : Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
akını, kapalıçarşı’ya, tarihi, turist


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
iPhone 14 Serisinin Tanıtım Tarihi Sızdırıldı coolbites Telefon Dünyasından Haberler 0 19 Mayıs 2022 16:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net