Forum Logo




Ordulu arıcıların besleme için şeker talebi var

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Mayıs 2022, 20:23   #1
Çevrimdışı
Ordulu arıcıların besleme için şeker talebi var




Ordulu arıcıların besleme için şeker talebi var
Www.TrendForum.Net

Hava şartları bal verimini olumsuz yönde etkilerken yetiştiriciler şeker talebinde bulundu.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çifçi, arıcılık yapanların zorlu bir yoldan geçtiğini ve girdi maliyetlerinin arttığını dile getirdi.
Arıcılık Ordu'da önemli bir geçim kaynağı

İHA'nın haberine göre, Çifçi, Ordu’da 3 bin 500 kişinin arıcılık yaptığını, yaklaşık 10 bin 500 ailenin de geçimini bu sektörden sağladığını belirterek, "Türkiye’de 82 bin arıcı ailesi bu şekilde geçimini sağlıyor ancak ilimiz için arıcılık daha da önemli. 10 ay boyunca arıların peşinde koşan arıcılarımız var. Son zamanlarda girdi maliyetleri ve nakliye sorunları arıcılarımızı zor durumda bırakabiliyor ama temennimiz inşallah bu durumun bal fiyatlarına yansıması." dedi.



“Doğu ve Güneydoğu Anadolu tarafında bal verimi olmadı”

Akdeniz tarafından olan arıcıların Muş, Erzurum, Sivas ve Yozgat taraflarına çıkmaya başladığıın dile getiren Çifçi, “Doğu ve Güneydoğu taraflarında bir nebze de olsa bal verimi olmuş olsaydı o bölgeye giden arıcılarımız da olacaktı. Narenciye bölgesindeki arıcılarımız da bal verimi pek fazla olmadı. Tokat ve Amasya tarafından olan arıcılarımızda birkaç gündür biraz hareketlilik var. Arılar artık Erzurum, Ağrı, Van, Hakkari, Kars ve Sivas taraflarına gidiyorlar ancak o bölgelere daha bahar gelmedi. Gerçekten baharın gelmemesi de bizim bahar beslemesi için ihtiyacımız olan şeker desteğini artmasına neden oldu.” şeklinde konuştu.



"5 Haziran tarihine kadar bahar beslemeleri için şekere ihtiyacımız var"

Çifçi, arıcıların şubat ayından itibaren bahar beslemeleri için şeker kullandığını belirterek, “Bizim şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu taraflarına giden arıcılarımız var, şimdiye kadar bir nebze olsun bal almaları gerekiyordu, o bölgelerdeki soğuk hava muhalefetinden dolayı bal gelmiyor. Bundan sonra artık yüksek rakımlı yaylalara çıkıyoruz, 15 Haziran tarihine kadar yine bahar beslemeleri için şekere ihtiyacımız olacak.” ifadelerine yer verdi.







Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arıcıların, besleme, için, ordulu, talebi, var, Şeker


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Duanın kabul edilmesi için için ne yapmalıyım? mamihlapinatapai Dualarımız 4 10 Eylül 2023 17:03
Patlayan Şeker mamihlapinatapai Trend Sözlük 6 24 Ocak 2023 22:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net