Forum Logo




Tunceli’nin Hozat ilçesinde 65 bin sebze fidesi dağıtıldı

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Mayıs 2022, 20:14   #1
Çevrimiçi
Tunceli’nin Hozat ilçesinde 65 bin sebze fidesi dağıtıldı




Tunceli’nin Hozat ilçesinde 65 bin sebze fidesi dağıtıldı
Www.TrendForum.Net

Tunceli'de kırsal kalkınma hedefiyle domates, biber ve patlıcandan oluşan 65 bin adet fidenin vatandaşlara dağıtımı yapıldı.

Ucuz ve sağlıklı gıda için başlatılan projelerde vatandaşlara dağıtılan fidelerle kendi gıdasını üretmesi ve tarıma entegre olması amaçlanıyor.

Tunceli’nin Hozat ilçesinde "Yerelde Kırsal Kalkınma Projesi" çerçevesinde ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan vatandaşlar ile üreticilere 65 bin adet sebze fidesini ücretsiz olarak dağıttı.

Halkın kendi sebzesini üretmesi hedefledi

Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, fideleri halka ulaştırarak Hozat’ın her karış toprağında üretim yapılmasını ve halkın kendi sebzesini üretmesini hedeflediklerini belirtti.



Amacımız yerelde üretim modeli

İHA'nın haberine göre Geyik, "Halkın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesine yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Amacımız temel gıda ürünlerinde dışa bağımlılığı azaltarak, halkımızın kendi gıdasını kendisinin ürettiği yerelde üretim modelini geliştirmek.



Ucuz ve sağlıklı gıda

Bu sayede daha ucuz maliyet ile daha sağlıklı gıdaya erişmiş olacağız ve üretilen fazla ürünlerin kooperatiflerimiz aracılığıyla satışını da gerçekleştireceğiz." dedi.

"30 bin kök lavanta dikimi yapılacak"

Toplam 30 bin kök lavantanın bu yıl ilçenin uygun arazilerinde toprakla buluşacağını kaydeden Geyik, “Elde edilen lavanta tohumları çoğaltılarak önümüzdeki yıllarda vatandaşa dağıtılacak. Bu sayede ilçede lavanta üretiminin artması ve katma değer yaratarak ilçe ekonomisine önemli bir katkı sunması hedeflenmekte.



Meyve üretiminin artması hedefleniyor

Hozat Belediyesi her yıl bahar aylarında Bursa’dan temin ettiği meyve ve farklı türlerdeki ağaç fidanlarını vatandaşa dağıtarak ilçedeki meyve üretimini de artırmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede 2019 yılından günümüze kadar yaklaşık 12 bin adet meyve fidanının dağıtımı gerçekleşti.



Ceviz ağaçları ektik

Geçtiğimiz yıl 'Meyve Bahçesi Projesi' çerçevesinde, ilçe merkezinde belediyeye ait araziye 200 adet ceviz ağacının dikimi yapıldı." diye konuştu.

Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bin, dağıtıldı, fidesi, hozat, ilçesinde, sebze, tunceli’nin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Malatya, Akçadağ’da 100 bin sebze fidesi dağıtıldı KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 22 Mayıs 2022 18:09
Çiftçilere ihracat için domates fidesi dağıtıldı KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 22 Mayıs 2022 18:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net