Forum Logo




Altınova’da çilek tadında festival

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Mayıs 2022, 20:23   #1
Çevrimiçi
Altınova’da çilek tadında festival




Altınova’da çilek tadında festival
Www.TrendForum.Net

Yalova Altınova'da iki yıl aradan sonra gerçekleştirilen festival, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Zaman zaman bir bölgede yetişen en iddialı ürüne özel etkinlikler düzenlenerek bu ürüne ilgi çekiliyor. Yalova Altınova Belediyesi de 14. Geleneksel Sermayecik Köyü Çilek Festivali'ni bu yıl Sermayecik Köyü Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

İHA'nın haberine göre, festivalde konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, köydeki vatandaşların büyük bir emekle çilek yetiştirdiğini söyledi.

Emekleri karşılığında vatandaşların gelirlerinin de artacağını dile getiren Başkan Oral, "Koronavirüs salgını nedeniyle festivale 2 yıl ara verdik. Sermayecik çileği bölgemiz için önemli bir üründür. Köylülerimiz özveriyle ürettiği bu çileklerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için de üzerimize düşen ne varsa, elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

Sermayecik’te yaklaşık yarım asırdır çilek üretiliyor

Köy Muhtarı Adem Gençdal, Sermayecik’te yaklaşık yarım asırdır çilek üretildiğini vurgulayarak, "Sermayecik çileği, tadı, verimi, raf ömrünün uzun olması gibi özellikleriyle marka olup, çok yoğun talep görmektedir." ifadelerini kullandı.



"Yalova'nın birçok noktasında çilek yetiştiriliyor"

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, "Sermayecik çileği ülkemizin bir çok yerinde bilinmektedir. Yalova ilinde birçok noktada çilek projeleri yapıyoruz. Tüm kurumlarımız olarak üretime önem veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, en iyi çilek yarışması, çilek güzellik yarışması ve çilek yeme yarışmaları düzenlendi. Daha sonra çilek yetiştiriciliği yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.







Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Mayıs 2022, 20:57   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Altınova’da çilek tadında festival




Çilek festivali mi
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
altınova’da, çilek, festival, tadında


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net