Forum Logo




ABD Mahkemesinden Binance’e İyi Haber: SEC’nin Talebi Şimdilik Reddedildi!

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Haziran 2023, 09:46   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
ABD Mahkemesinden Binance’e İyi Haber: SEC’nin Talebi Şimdilik Reddedildi!




ABD Mahkemesinden Binance’e İyi Haber: SEC’nin Talebi Şimdilik Reddedildi!
Www.TrendForum.Net



Bloomberg’ün 13 Haziran tarihinde yayınladığı habere göre ABD Bölge Mahkemesi yargıcı Amy Berman Jackson, SEC’nin Binance hakkında talep ettiği varlık dondurma kararını geniş çaplı etkileri göz önünde bulundurarak sonuçlandırmayı reddetti.

Binance.US tarafı savunmasında, davanın 8. gününde ölüm cezasını kabul etmeye istekli olmadığını dile getirirken mevcut durumda işletme giderlerini karşılayabilmeleri ve maaşları ödeyebilmeleri gerektiğini ifade etti.

Borsa yaptığı savunmada, varlık dondurma kararı için şu ifadeleri kullandı:

Bizi asıl dehşete düşüren alan, bankalar tarafından yanlış anlaşılacak olan varlıkların dondurulması kararı.

Yargıç Jackson, bu noktada borsanın haklılığını kabul ederken varlık dondurma kararının Binance.US dışında tüm kripto para piyasasını etkileyebileceği belirterek bu yönde bir talebe kesinlikle gerek olmadığını söyledi.

Öte yandan duruşma sırasında SEC’nin işletme giderleri ile ilgili olarak uzlaşma teklifi dikkat çekti. Regülatör, işletme giderlerinin ödenebilmesi ve sınırlı bir dondurma kararı için iş birlikçi bir tavır takınacağını ima etti. SEC ayrıca mevcut giderlerin daha iyi anlaşılabilmesi için bu konuda borsadan rapor talep etti. Resmi kurumların izni ve yetkisi haricinde şirket çıkarına herhangi bir devir veya harcama yapılamayacağı da Binance tarafından taahhüt edildi.

Yargıç Jackson, Binance.US’e 14 Haziran tarihine kadar işletme giderlerinin bir listesini sunmasını söylerken iki tarafın da uzlaşma konusunda yakın olduğunu öne sürerek tarafları bir uzlaşma yargıcına yönlendirdi. Yargıç, uzlaşmanın sağlanması durumunda dondurma talebi hakkında bir karara varmak zorunda olmayabileceğini belirtti ve tarafların 15 Haziran tarihinde kadar konu hakkında müzakere etmelerini, sonuçları da mahkemeyle paylaşmalarını istedi.

Uzlaşma teklifleri dikkat çekti
Davada öne sürülen uzlaşma talepleri iki tarafın da uzlaşmaya yakın olduğu sinyallerini verirken tarafların iş birlikçi tavrı dikkat çekti.

SEC, mahkemeye sunduğu uzlaşma teklifinde Binance’in müşteri varlıklarını Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) erişemeyeceği ve ABD’li kuruluşların kontrolü altında olacağı ABD’ye geri göndermesini talep etti.

Buna karşın Binance’in teklifi ise ABD’li müşterilerin varlıklarının yalnızca Binance.US’teki ABD merkezli görevlilerin kontrolü altında olacak yeni özel anahtarlara sahip yeni cüzdanlara aktarılmasını içerdi.

Ortak bir zemin bulunabilir
SEC eski yetkilisi Jhon Reed Stark resmi sosyal medya hesabı üzerinden karardan önce konu hakkında yaptığı yorumda, tarafların savunmaları arasında açık bir çelişki olduğunu ancak bu durumun ortak bir zeminde buluşulamayacağı anlamına gelmediğini öne sürdü.

Stark, yakın zamanda SEC ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) davalarında kara para aklama suçuna yeterince değinmediğini öne sürerek bu alanın ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) bırakıldığını iddia etmişti.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abd, binance’e, haber, mahkemesinden, reddedildi, sec’nin, talebi, İyi, Şimdilik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Önce iyi haber mi, kötü haber mi? DeepSilence Trend Anketler 8 19 Mart 2024 21:47
Haas'ın protestosu reddedildi, Avustralya GP sonucu kesinleşti KoJiRo Formula 1 0 02 Nisan 2023 17:52
Fenerbahçe'nin Vinicius Souza teklifi reddedildi KoJiRo Fenerbahçe 0 25 Haziran 2022 17:33
2.5 milyon Euro reddedildi! KoJiRo Beşiktaş 0 11 Haziran 2022 15:00
Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in ilk talebi! KoJiRo Beşiktaş 0 01 Haziran 2022 20:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net