Forum Logo




Bitcoin Düşüşü USDT’yi Vurdu: Tether CTO’su Piyasadaki FUD’a Dair Açıklama Yaptı!

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2023, 11:20   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Bitcoin Düşüşü USDT’yi Vurdu: Tether CTO’su Piyasadaki FUD’a Dair Açıklama Yaptı!




Bitcoin Düşüşü USDT’yi Vurdu: Tether CTO’su Piyasadaki FUD’a Dair Açıklama Yaptı!
Www.TrendForum.Net



ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gelen açıklamalardan sonra Bitcoin düşüş yaşarken USDT hakkında yeni bir FUD ortaya çıktı. Bitcoin’in TSİ dün gece saatlerinde %5’e yakın değer kaybederek 26 bin dolar seviyesinden 24,9 bin dolar seviyesine gerilemesinden sonra USDT, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarında yoğun bir satışa maruz kaldı.

Gelen büyük satışlar merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve’nin (CRV) 3pool likidite havuzundaki USDT bakiyesini 313 milyon adetle %75’in üzerine çıkardı. Bu süreç ile birlikte 1 dolar sabitinden ayrılan USDT, USD Coin (USDC) ve DAI’ye karşı ortalama %0,03 değer kaybetti.

Normal şartlarda bu havuz üzerinde USDT, DAI ve USDC‘nin büyüklüğü eşit oranda olması gerekmektedir ancak mevcut durumda DAI ve USDC ortalama 50’şer milyon adetle %12,38 ve %12,15’i oluşturuyor.

Saldırganların yoğun satışlarla Tether üzerinde bir FUD’u tetiklemek ve depeg’i derinleştirmek istediği iddia edilirken yoğun kredi-mevduat işlemlerinin ortasında DeFi platformu Aave V2’de, USDT mevduat faiz oranları %20’nin üzerine yükseldi.

Tether CTO’sundan FUD’a dair yanıt

Tether CTO’su Paolo Ardoino 15 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, piyasanın bugünlerde gergin olduğunu ve ortamın saldırganlar tarafından genel duygunun suistimali için uygun olduğunu belirtti.

CTO, Tether’in mevcut duruma karşı duruşu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Tether’de her zamanki gibi hazırız. Bırakın gelsinler. Herhangi bir miktarı karşılayabiliriz.

CTO Ardoino The Block’a verdiği demeçte, yaşanan son gelişmelerin gerginliğe neden olduğunu bunun büyük yatırımcıları piyasadan çıkmaya teşvik ettiğini belirtti.

Tether’in piyasaya giren ve çıkanlar için geçiş görevi gördüğünü dile getiren Ardoino, ilgi arttığında girişlerin yükseldiği ilgi azaldığında ise çıkışların artış gösterdiğini ifade etti. Ardoino bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl yaşanan Tether saldırısı gibi doğrudan stablecoin’i hedef alan saldırıların da inkar edilemez olduğunun altını çizdi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıklama, bitcoin, cto’su, dair, düşüşü, fud’a, piyasadaki, tether, usdt’yi, vurdu, yaptı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
DeFi Yatırımcısı Piyasadaki FUD’u Fırsat Bildi: USDT Üzerinden Büyük Kazanç! Üzerinden Büyük Kazanç DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 11:18
Bitcoin Düşüşü Merkeziyetsiz Borsayı Vurdu: Tarihe Geçen 9 Milyon Dolarlık Kayıp! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 10:44
Geçtiğimiz Hafta Kardeşini Kaybeden Serdar Ortaç, Klip İçin Kamera Karşısına Geçti! Şarkıcı, Kendisine Gelebilecek Tepkiler Hakkında Açıklama Yaptı KoJiRo Ünlülerin Dünyası 1 25 Mart 2023 14:14
Piyasadaki Sıfır Araba Kıtlığının Tahmini Ne Zaman Sona Ereceği Açıklandı Zeytin Otomobil & Modifiye Tuning 0 20 Mart 2023 16:40
Japonya'da doğum sayısında tarihin en büyük düşüşü: Nüfus artışı için devlet kurumu açacak Zeytin Dünyadan Haberler 0 02 Mart 2023 13:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net