Forum Logo




Hong Kong’dan Dev Bankalara Kripto Para Borsaları ile Çalışmaları İçin Baskı

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2023, 11:22   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Hong Kong’dan Dev Bankalara Kripto Para Borsaları ile Çalışmaları İçin Baskı




Hong Kong’dan Dev Bankalara Kripto Para Borsaları ile Çalışmaları İçin Baskı
Www.TrendForum.Net



ABD tarafındaki regülatör kurumlar her ne kadar kripto para borsalarını bir kenara atmak için ellerinden geleni yapsalar da Hong Kong cephesinin desteği kesilmiyor. Financial Times (FT) tarafından sunulan ve konuya aşina 3 kaynağa dayandırılan haberde, Hong Kong’un bankacılık düzenleyicisi HKMA’nın kripto para borsaları ile çalışma konusunda bankalara baskı yaptığı belirtildi.

Bununla birlikte konuya aşina kaynaklar HKMA’nın İngiltere merkezli bankaları ve büyük oranda Çin devletine ait olan Bank of China‘yı neden kripto borsalarını müşteri olarak kabul etmedikleri konusunda sorguladığını ifade etti. Ayrıca HKMA tarafından 27 Nisan tarihinde bankalara gönderilen bir notta yer alan şu ifadeler dikkat çekti:

Potansiyel müşterilere yönelik durum tespiti, özellikle de Hong Kong’da bir ofis kurarak buradaki fırsatları araştıranlar için” gereksiz bir yük oluşturmamalıdır.

Kurum, 27 Nisan günü yaptığı resmi açıklamada bankaları gerekli yasal düzenlemelere sahip kripto para şirketlerine her türlü desteği vermeye davet etmişti.

Halihazırda HSBC, Bank of China ve Standard Chartered gibi öncü bankaların kripto para borsalarını müşteri olarak kabul etme noktasında herhangi bir yasağı bulunmuyor. Hatta 1 Haziran itibariyle Hong Kong’da kripto para işlemlerinin yasallaşmasıyla birlikte bankalara bu konuda regülasyonlar aracılığıyla yasal güvence de sağlandı.

Fakat analistlerin yorumuna göre bu bankalar, kripto para borsaları aracılığıyla yapılacak olası kara para aklama girişimlerinin gelecekte karşılarına kötü bir dava olarak çıkması gibi birtakım faktörlerden çekiniyorlar.

Öte yandan Çin devlet bankası Bank of China International (BOCI) yakın tarihte 28 milyon dolarlık tokenize tahvil ihraç ederek alanında bir ilke imza attı. Görünen o ki HKMA bu ve benzeri desteklerin artması için elinden geleni yapacak ve Hong Kong’un kripto para merkezi yapma yolunda kararlılığını koruyacak.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bankalara, baskı, borsaları, çalışmaları, dev, hong, ile, kong’dan, kripto, para, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Popüler Borsadan Kripto Para Ticareti İçin ChatGPT Entegrasyonu DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 10:45
Filenin Sultanları, Hong Kong'da sahne alıyor DeepSilence Voleybol 0 13 Haziran 2023 11:25
Çin Devlet Bankası Hong Kong’da Blockchain Alanında Bir İlke İmza Attı! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 13 Haziran 2023 11:01
Victoria Tepesi - Hong Kong KoJiRo Doğa Resimleri 0 07 Mayıs 2023 13:19
Hong Kong Fed'in ardından faiz artırdı DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 04 Mayıs 2023 10:21




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net