TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Ekonomi Dünyası (https://www.trendforum.net/ekonomi-dunyasi/)
-   -   Devlet Destekli Yatırım Fonunun FTX’den Sonra Görüşü Değişti (https://www.trendforum.net/ekonomi-dunyasi/28784-devlet-destekli-yatirim-fonunun-ftx-den-sonra-gorusu-degisti.html)

DeepSilence 12 Temmuz 2023 09:40

Devlet Destekli Yatırım Fonunun FTX’den Sonra Görüşü Değişti
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

FTX iflasından zarar gören kuruluşlardan biri olan Temasek, kripto para piyasasına karşı temkinli davranma kararı aldı. Temasek baş yatırım stratejisti Rohit Sipahimalani 11 Temmuz günü CNBC’ye verdiği bir demeçte, sektöre karşı çekimser bir tavır sergiledi. Sipahimalani, mevcut düzenleyici belirsizlikler nedeniyle kripto para şirketlerine yatırım yapmayı düşünmediklerini açıkladı.

Sipahimalani ayrıca doğru ve net bir düzenleyici atmosfer sağlanabilirse kripto para endüstrisine yönelik yatırım yapmaya devam edebileceklerini dile getirdi. Ancak bu netliğin henüz sağlanmamış olduğunun altını çizdi.

Doğru düzenleyici çerçeveye sahipseniz ve biz burada bir yatırım fırsatı görüyorsak bu alana yönelmememiz için hiçbir neden yok. Fakat şu an düzenleyici belirsizliği hakim olduğu bu piyasada kripto para şirketlerine veya bu piyasadaki bir borsaya yatırım yapmayı düşünmüyoruz.

Kripto para yatırımı hiç düşünmedik

Öte yandan kripto para birimlerine yönelik yatırımlar hakkında da konuşan Sipahimalani, Temasek’in hiçbir zaman böyle bir niyeti olmadığını sözlerine ekledi:

Asla kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşünmedik. FTX yatırımında bile bilanço riskini hiç gözetmeden gelir bazlı bir borsa yatırımı yapmayı amaçlamıştık.

Tamesek, FTX iflası yüzünden yaklaşık 275 milyon dolar zarar etmişti. Sipahimalani, geçtiğimiz aylarda FTX yatırımlarına yönelik yaptığı açıklamasında, risk ürünlerine daima portföylerinin küçük bir kısmını ayırdıklarını ve bu yatırımların her zaman başarıyla sonuçlanmadığını dile getirmişti.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 04:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.