Forum Logo




Altında 'enflasyonla mücadele bitmedi' baskısı

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Temmuz 2023, 13:24   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Altında 'enflasyonla mücadele bitmedi' baskısı




Altında 'enflasyonla mücadele bitmedi' baskısı
Www.TrendForum.Net

Altın, yatırımcıların ABD'de faizlerin yakın dönemde zirveyi göreceği beklentilerini yeniden değerlendirmesiyle yatay seyretti.



Altın, ABD'de Cuma günü yayımlanan tüketici güven endeksinin 22 ayın zirvesinde gelmesinin Fed’in enflasyonu dizginlemek için daha fazlasını yapması gerekebileceğini göstermesinin ardından, yatırımcıların ABD’de faizlerin daha erken zirveye ulaşacağı konusundaki iyimserliği yeniden gözden geçirmesiyle yatay seyretti.

Spot altın ons başına 1.955 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.652 TL'ye ulaşarak rekor seviyeye yakın seyrediyor.

ABD’de Tüketici Güveni, Temmuz ayı başlarında neredeyse iki yılın en yüksek seviyesine çıkarak tahvil getirilerinin fırlamasına neden oldu. Değerli metal daha fazla faiz artışı ihtimalinden kaynaklanan baskıyla karşı karşıya kalmaya devam ederken yaşanan güçlü ralli faiz getirisi olmayan spot altının üzerinde baskı oluşturmasına neden oldu.

Swap fiyatlamaları, Fed’in bu ayın sonlarında yapacağı toplantıda faizler 25 baz puan daha artıracağı yönündeki beklentilerin neredeyse tamamen kesinleştiğini gösteriyor.

Yine de spot altın, geçtiğimiz hafta zayıf dolar ve enflasyonun yavaşladığına işaret eden verilerle yüzde 1,6 yükselerek Nisan’dan bu yana en iyi haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Bloomberght
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
altında, baskısı, bitmedi, enflasyonla, mücadele


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bitcoin İçin Satış Baskısı Geri Mi Döndü? Madenci Transferlerinde Ciddi Artış! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 15 Haziran 2023 09:43
Mars helikopteri Ingenuity, çöplerle mücadele ediyor DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 06 Ekim 2022 12:31
EuroCup’ta Mücadele Edecek 20 Takım Belli Oldu! KoJiRo Basketbol 0 16 Haziran 2022 20:46
Nando De Colo: “Henüz İşimiz Bitmedi, 1 Maç Daha Kaldı!” KoJiRo Basketbol 0 10 Haziran 2022 13:35
Melih Mahmutoğlu: “Kazanarak Başladık Ama Henüz Hiçbir Şey Bitmedi” KoJiRo Basketbol 0 08 Haziran 2022 13:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net