Forum Logo




Şarkışla Belediyesi'nde işçilere yüzde 120 zam: En düşük maaş 33 bin TL oldu

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Aralık 2023, 17:38   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Şarkışla Belediyesi'nde işçilere yüzde 120 zam: En düşük maaş 33 bin TL oldu




Şarkışla Belediyesi'nde işçilere yüzde 120 zam: En düşük maaş 33 bin TL oldu
Www.TrendForum.Net

Sivas'ın Şarkışla Belediyesi'nin kadrolu çalışanlarına toplu sözleşme ile yüzde 120 zam aldı. Böylece belediyedeki en düşük maaş 33 bin TL oldu.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, belediye ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında, belediyede çalışan kadrolu işçilerin maaşına yüzde 120 zam yapıldı.

Şarkışla Belediyesinde gerçekleştirilen törende, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Hizmeti Sendikası Şube Başkanı Nihat Şimşek arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Oğuz, "88 işçimizi kapsayan sözleşmemizi imzalamış durumdayız. 10 yıllık belediye başkanlığım sürecinde çalışanlarımızı nasıl koruduysak bu sözleşmemizde de aynı şekilde koruduk. Bugüne kadar çalışanlarımız alacaklarını günü gününe tahsil etti. İnşallah bundan sonra da günü gününe tahsil edecekler." dedi.



6 AY SONRA BİR ZAM DAHA ALACAKLAR
Oğuz, yapılan zammın her iki tarafı da mutlu ettiğini belirterek, "Yapılan sözleşme neticesinde 15 bin 500 lira olan 2 çocuklu bir ailenin reisinin alacağı ücret, yüzde 120 artışla 33 bin liraya denk geliyor. Bu rakam, 6 aylık süreyi kapsamakta, ikinci altı ayda ve 2025'te memurlara uygulanacak zam ne kadar ise bu, işçilerimizin maaşına yansıtılacak. Buradaki amacımız enflasyona çalışanımızı ezdirmemek. Çalışanımızı mutlu ederek onları motive etmek. Çünkü arkadaşlarımız aldıkları paranın her kuruşunu hak ediyor. Bugüne kadar hak ettikleri ücret ne ise hep onu hedefledik. Sözleşmemiz hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Nihat Şimşek de yüzde 120 zammın, Türkiye genelinde büyük yankı uyandıracağını ve örnek bir sözleşme olarak ön plana çıkacağını söyledi.





AA
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
120, belediyesinde, bin, düşük, işçilere, maaş, oldu, yüzde, zam, Şarkışla


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Memur maaş zammı ne kadar? En düşük memur maaşı ne kadar? DeepSilence Ülkemizden Haberler 0 05 Temmuz 2023 18:11
En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL Oldu Beatrice Ekonomi Dünyası 8 23 Mart 2023 07:45
İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 35,42 oldu Zeytin Ülkemizden Haberler 4 13 Mart 2023 15:40
Deprem bölgesi için yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı: Tüm prefabrik ve konteynerlerde KDV yüzde 1 oldu Zeytin Ülkemizden Haberler 0 23 Şubat 2023 10:41
Dünyanın geleceği alarm veriyor: Son 50 yılda dünyadaki sulak alanların yüzde 35'i yok oldu Zeytin Dünyadan Haberler 3 05 Şubat 2023 16:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net