Forum Logo




Menemen Çömlek Festivali 'Afet ve Engellilik' teması adı altında gerçekleştirilecek

Engel tanımayan hayatlar..


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Temmuz 2023, 17:07   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Menemen Çömlek Festivali 'Afet ve Engellilik' teması adı altında gerçekleştirilecek




Menemen Çömlek Festivali 'Afet ve Engellilik' teması adı altında gerçekleştirilecek
Www.TrendForum.Net




Menemen Çömlek Festivali 'Afet ve Engellilik' teması adı altında gerçekleştirilecek


İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Menemen ilçesinde ilki geçen yıl düzenlenen Uluslararası Çömlek Festivali'nin ikincisinin 15-17 Eylül tarihleri arasında, 'Afet ve Engellilik' teması adı altında gerçekleştirileceği bildirildi.

Menemen ilçesinde ilki geçen yıl düzenlenen Uluslararası Çömlek Festivali'nin ikincisinin 15-17 Eylül tarihleri arasında, 'Afet ve Engellilik' teması adı altında gerçekleştirileceği bildirildi. Çömlekçiliğin Menemen'de 6 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Bu sanatı ve mirası korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için gereken çalışmaları yapıyoruz. Festivalimiz bunun için de çok önemli" dedi. Türkiye'nin de dünyada önemli bir çömlekçilik merkezi olduğunu belirten Pehlivan, şöyle devam etti; "Çömlekçiliğin ilçemiz Menemen'de 6 bin yıllık geçmişi var. Çömlekçilik sanatı Menemenlinin ruhuna işlemiş, buradaki hayatı ve insanları şekillendirmiş adeta bir yaşam biçimine dönüşmüştür. Çömlek bu topraklarda; sevgidir, emektir, alın teridir, eve götürülen bir lokma ekmektir. Çömlek; toprağa, doğaya ve insana saygıdır. Bin yıllar öncesinden gelen bu kök, bugün hala Menemen'de aynı canlılıkla yaşamaya ve yaşatılmaya devam ediyorsa bu, çömlek ustalarının el emeği ve göz nurunun eseridir. Bu vesileyle çömlekçilik mesleğine ömrünü adamış, bugün hala emek veren tüm usta ve çıraklarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

'BU MİRASI GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRACAĞIZ'
Çömlekçiliğin ruhuna da, ustalarına da ve hatta çömlek yapımı için en uygun toprağa da sahip olduklarının altını çizen Pehlivan, "Böyle bir festival elbette ki Menemen'de olmalı. Menemen'in tarihi, kültürel ve sosyal kimliğinin ayrılmaz bir parçası olan çömlek, kuşaktan kuşağa usta ellerde gelişip şekillenerek bugünlere ulaştırıldı ve Menemen'in kendisini ifade ettiği mirası haline geldi. Bu sanatı ve mirası korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere ulaştırmak hepimizin ortak görevi" şeklinde konuştu.

FESTİVALİN TEMASI: AFET VE ENGELLİLİK
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında ülke, millet ve insanlık olarak asrın en ağır felaketlerinden birini yaşadığımızı da sözlerine ekleyen Pehlivan, depremde çok fazla can kaybı yaşadığımızı ve sağ kalan depremzede vatandaşlarımızın da yurtlarından koparak memleketimizin dört bir yanına göçmek zorunda kaldığını hatırlattı. Menemen Belediyesi olarak deprem sabahından bugüne depremzede vatandaşlarımızın yanında olduklarını da vurgulayan Pehlivan, bu yılki Uluslararası Menemen Çömlek Festivali'nin temasını depremzedeler ve engelli vatandaşlarımızın hassasiyetlerine dikkat çekmek adına "Afet ve Engellilik" olarak belirlediklerini söyledi.

FESTİVAL BU YIL DA ÇOK RENKLİ GEÇECEK
Bu yıl 2.'si gerçekleşecek olan Uluslararası Menemen Çömlek Festivali'nde ziyaretçileri birçok sürprizin de beklediğini dile getiren Pehlivan, festival kapsamında, yurt içi ve yurt dışından gelen çömlek ustalarının eserlerini görebileceğini, isterlerse kendi çömleklerini yapabileceklerini, ya da sevdikleri çömlekleri hediyelik olarak satın alabileceklerini belirtti. Katılımcıların hem amatör hem de profesyoneller için düzenlenen çömlek yarışmasını da izleyebileceklerini aktaran Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti: "Festivalde ayrıca; akademisyenler, sanatçılar ve sektör temsilcilerinin katıldığı çömlekçilik üzerine paneller ve söyleşiler düzenlenecek. Ünlü sanatçılar, çeşitli müzik grupları, halk oyunları ekipleri ve tiyatro toplulukları sahne alacak. Ziyaretçilerimiz bu festivalde hem çömlek sanatının inceliklerini öğrenecek hem de Menemenimizin doğal güzellikleri, lezzetleri ve misafirperverliği ile tanışacaklar."

'HERKESİ DAVET EDİYORUZ'
Uluslararası Çömlek Festivali'ni bu yıl Cumhuriyet şenlikleri kapsamında kutlayacaklarını da aktaran Pehlivan sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün hep birlikte, bu coğrafyadaki tüm yaşamı bir ana şefkatiyle kucaklamış kentimizi, 2.'sini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Menemen Çömlek Festivali ile yeniden taçlandırmak istiyoruz. Festivalimizin Menemen var oldukça kuşaktan kuşağa geliştirilerek aktarılmasını sağlamak en büyük dileğimiz. 2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivalimizde dostlarımızı ağırlamak bizim için büyük onur olacak. Gelin hep birlikte Menemen'in eşsiz çömlek sanatına tanıklık edelim." (DHA)
Roronoa Zoro bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adı, afet, altında, Çömlek, engellilik, festivali, gerçekleştirilecek, menemen, teması


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Menemen soğanlı mı olur soğansız mı? mamihlapinatapai Trend Anketler 27 26 Kasım 2023 00:25
Burçların Bu Hafta Ana Teması DeepSilence Astroloji ve Burçlar Dünyası 2 03 Mayıs 2023 02:41
Rüyada Doğal Afet Görmek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 07 Nisan 2023 15:33
Helal Olsun Saraya - Afet İnce Kırat Makinist Şairler ve Şiirleri 0 20 Şubat 2023 10:59
Pilotların basın toplantıları, yeniden perşembe günleri gerçekleştirilecek KoJiRo Formula 1 0 26 Haziran 2022 13:26




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net