Forum Logo




Varikosel olan bir erkeğin çocuğu olur mu?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Kasım 2022, 10:29   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Varikosel olan bir erkeğin çocuğu olur mu?




Varikosel olan bir erkeğin çocuğu olur mu?
Www.TrendForum.Net

Varikosel, erkeklerde testisleri koruyan gevşek deri kesesi olan skrotumdaki damarların şişmesi ve genişlemesinin tıbbi adıdır. Varikosel, bacaklarda görülebilen "varisli damarlar" veya varisli damarlara benzer. Vakalar genellikle sol testis olmak üzere üst testiste ortaya çıkar. Varikosel, kişi yatarken görülmeyebilir, ancak ayaktayken gözle görülebilecek kadar belirgin hale gelebilir. Elle dokunulduğunda, torbanın içinde plastik tüpler veya şeritler varmış gibi hissedilebilir.

Varikosel genç erkeklerde daha sık görülür

Varikosel, genellikle genç erkekleri etkileyen oldukça yaygın bir durumdur. Bu sorun erkeklerin yüzde 10 ila 15'inde görülebilmektedir.

Varikosel, düşük sperm üretiminin ve sperm kalitesinin kısırlığa yol açabilen yaygın bir nedenidir. Bununla birlikte, tüm varikosel vakaları sperm üretimini etkilemez. Varikosel kısırlığa ve anormal şekilde gelişmiş veya atrofik testislere yol açabilir.

Çoğu varikosel zamanla gelişir. Bununla birlikte, çoğu durumda varikosel kolayca teşhis edilir ve yine vakaların büyük çoğunluğunda tedavi gerekmez. Bir varikosel, yalnızca semptomlara neden olursa, genellikle ameliyatla tedavi edilebilir.

Varikosel belirtileri nelerdir?

Varikosel genellikle kendi formu dışında herhangi bir belirti veya semptoma neden olmaz. Nadiren ağrıya neden olur. Varikosel ağrısı hafif rahatsızlıktan şiddetli ağrıya kadar değişebilir ve uzun süreli ayakta durma ve fiziksel eforla şiddetlenebilir.

Ağrı seviyeleri sabahtan akşama kadar artabilir. Kişiler sırt üstü yattıklarında rahatlayabilirler. Ağrıya ek olarak, erkek doğurganlığının azalmasına da yol açabilir.

Varikosel zamanla daha belirgin hale gelebilir. Neredeyse her zaman sol testis damarlarında şişmeye neden olur.

Varikosel tanısından sonra uygulanabilecek iki türlü tedavi yöntemi mevcuttur

Varikosel ameliyatı olarak da bilinen varikoselektomi, hastanede yapılan açık bir ameliyattır ve genellikle varikosel tedavisinde tercih edilen yöntemdir. Günümüzde varikosel operasyonu, mikroskop ya da loop büyütme kullanılarak yapılmaktadır. Kasık bölgesinden yapılan 2-3 cm’lik kesi ile girilip kasık kanalı içerisindeki venler (varisleşmiş kirli kanı götüren damarlar) bağlanıp kesilir.

Varikosel embolizasyonu açık cerrahiye göre daha az invaziv bir işlemdir. Bu işlem sırasında kasık damarına küçük bir kateter yani ince, içi boş bir plastik tüp yerleştirilir. Damarı tıkayıcı sklerozan madde verilir. Ancak etkinliği operasyona göre düşük olduğu için nadiren kullanılmaktadır.

Varikosel olan bir erkeğin çocuğu olur mu?

Varikosel tedavisinin kısır olan, sperm analizi bozuk olan ve varikosel tespit eden erkeklerde doğurganlığa yardımcı olduğu gösterilmiştir. Varikosel tedavisi öncelikle mikrocerrahi ile yapılmalıdır. Ameliyat sırasında testis damarından kasıkta 2 cm'lik bir kesi yapılır. Ameliyatın mikroskop altında yapılması başarı şansını artırır ve komplikasyon riskini azaltır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, çocuğu, erkeğin, olan, olur, varikosel


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Evli erkeğin ufak tefek kaçamakları olur mu? Beatrice Trend Anketler 35 22 Mart 2024 01:27
Aşka olan inancınıza 5 üzerinden bir puan verseniz kaç olur? Beatrice Kafamıza Göre 10 21 Nisan 2023 09:58
Hayatının tam olarak "olacağı varsa olur" döneminde olan burçlar Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 1 18 Ekim 2022 18:35
Umman’da sele kapılan iki çocuğu fotoğrafçı kurtardı KoJiRo Dünyadan Haberler 4 10 Ekim 2022 22:01
ne demek mandalinalar portakalların çocuğu değil Beatrice Trend Sözlük 6 30 Eylül 2022 01:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net