TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Erkekçe Genel (https://www.trendforum.net/erkekce-genel/)
-   -   İnsanlarla Kavga Etme Bağımlılığınız Olabilir Mi? İşte Bazı İşaretler (https://www.trendforum.net/erkekce-genel/27882-insanlarla-kavga-etme-bagimliliginiz-olabilir-mi-iste-bazi-isaretler.html)

DeepSilence 06 Temmuz 2023 12:47

İnsanlarla Kavga Etme Bağımlılığınız Olabilir Mi? İşte Bazı İşaretler
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Belki de kavga bağımlısısınızdır ve bunun farkında değilsinizdir. Bu durum çatışma bağımlılığı olarak bilinir ve işte, arkadaşlarınızla ve tüm ilişkilerinizde sorunlara neden olabilir.

'O' kişiyi tanıyoruz; Tartışmayı seviyor, her zaman kazanmak istiyor ve herhangi bir konunun öfkeli bir tartışmaya dönüşebileceği ve bazı şeylerin kötü sonuçlanabileceğine dair hiçbir filtresi veya farkındalığı yok gibi göründüğü için adeta hayatından endişe ediyoruz.

Zaman zaman kavga etmeniz, patlayacakmış gibi hissetmenize neden olan sorunlar yaşamanız ve kendinizi kontrol etmek ve karşınızdaki kişiye vurmamak için büyük çaba sarf etmeniz gereken durumlar içerisinde olmak normaldir. Aslında, kavga etmek ve bazı çatışmalar yaşamak ilişkileri güçlendirmeye ve daha iyi ortaklar olmak için daha iyi iletişim stratejileri oluşturmaya yardımcı olabilir, ancak bu aşırıya kaçtığında veya her zaman olan bir şey olduğunda, o zaman bir sorun haline gelir.

Kavga bağımlılığında olan şey de diğer bağımlılıklarda olanla aynıdır; ilk adım bu bağımlılığa sahip olduğunuzu fark etmektir; böylece bu konuda bir şeyler yapabilir ve ebedi bir kavga içinde yaşamayı bırakabilirsiniz.

İşte bu bağımlılığın belirtileri ve nasıl başa çıkılacağı;

Exploring Your Mind'a göre, kavga ya da çatışma bağımlısı olan insanlar kendilerine karşı bir tür savaş içindedirler ve temel sorunlardan biri, herhangi bir şeyin onları harekete geçirebilmesidir, bu da çok fazla sürtüşme, sorun ve stres yaratır.

Çatışma bağımlılığının belirtileri nelerdir?

1
Bir kavga için her şeyi riske atmak


SoberRecovery.com'a göre, bu kişiler nasıl sessiz kalacaklarını bilmeyen ve kendilerine bir işe, arkadaşlığa veya ilişkiye mal olabileceğini bilseler bile, heyecan için aktif olarak bir tartışma arayan kişilerdir. Bir aile toplantısında tartışmalı konuları gündeme getiren, genellikle "parmağını yaraya sokan" ve başkalarını kızdırmak için tam olarak ne söyleyeceğini bilen kişidir.

2
Duyguları kontrol etmekte güçlük

Her şey patlayıcı olabilir, öfke kolayca serbest bırakılır ve kendini büyük ve bariz bir şekilde gösterir. Duyguları kontrol edememek, üzerinde çalışılmamış duygusal zekanın bir işaretidir, ancak aynı zamanda duyguların her şeyi kontrol etmesine izin vermek de çatışma bağımlılığının bir sonucu olabilir. Bunun içinde hayal kırıklığına karşı düşük bir tolerans da vardır.

3
Manipülasyon, kontrol ve empati eksikliği

Bir başka işaret de birinin sürekli, kasıtlı olarak sorun çıkarması, başkalarını eleştirmesi, söylentiler paylaşması, istikrarı bozması ve bir kavgada "yüksek zemine" sahip olmak amacıyla, zaferi garantilemenin bir yolunu aramasıdır. Öte yandan, bu aynı zamanda empati eksikliği ve başkalarının ne hissettiğini veya kişinin kendi eylemlerinin başkaları üzerindeki etkisini görmekte veya anlamakta zorluk çekmesiyle de el ele gider.

4
Bu konuda ne yapabilirsiniz?

Öfkeliyken tartışmaktan veya hemen çözüm aramaktan kaçının


Öfkeyle 'çatışmaya' girerseniz her şeyin patlaması daha olasıdır, bu nedenle önce zihninizi sakinleştirmeye çalışmak, biraz rahatlamak ve bir durumla veya sorunla başa çıkmanın en iyi yolunun düşünmek ve analiz etmek için biraz zaman ayırmak olduğunu, çözmek için kavga etmenize veya bağırmanıza gerek olmadığını anlamak önemlidir.

5
Duygularınızın nereden geldiğini anlamaya çalışın


Sadece sorunu tanımakla kalmamalı, aynı zamanda buna neyin sebep olduğunu, savaşma ihtiyacının nereden geldiğini ve bağımlılığı neyin tetiklediğini de anlamalısınız, çünkü nedenini ele almadan semptomları tedavi etmek sadece geçici bir "tedavi" olur ve gerçek soruna odaklanmaz.

6
Meditasyon ve farkındalık pratiği yapın


Nefes alın, rahatlayın, bir boyama kitabı alın, müzik dinleyin, koşun veya geleneksel bir şekilde meditasyon yapın; bunların amacı kendinizi sakinleştirmek, stres düzeylerini ve kavgaya ilişkin kaygıyı azaltmaktır, böylece olayları perspektife koyabilir ve çatışmaya nasıl tepki vereceğiniz ve nasıl davranacağınız konusunda daha iyi kararlar alabilirsiniz.

7
İletişim kurun ve dinleyin


İletişim, başkalarını tanımak, daha iyi ilişki kurmak ve her türlü sorunu çözmek için gereklidir. Ne hissettiğinizi ve düşündüğünüzü söylemek, duyulduğunuzu ve değer verildiğinizi hissetmek önemlidir, ancak başkalarının kendilerini ifade etmeleri için alan açmak, saygı ve kabul alanı yaratmak da mühimdir.

8
Sizi tatmin eden başka şeyler bulun


Dövüşmek size keyif veriyor, kendinizi canlı ve enerji dolu hissetmenizi sağlıyor mu? Size bu şekilde hissettiren başka bir şey bulun, bu bir spor, bir aktivite veya yeni bir hobi olabilir. Buradaki fikir, kötü davranışları iyi olan ve olumlu bir şeyler getirenlerle değiştirebilmenizdir.

Beatrice 06 Temmuz 2023 13:35

Yanıt: İnsanlarla Kavga Etme Bağımlılığınız Olabilir Mi? İşte Bazı İşaretler
 
Dövüşgen diye buna mı deniyor :)


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.