Forum Logo




İnsanlarla Kavga Etme Bağımlılığınız Olabilir Mi? İşte Bazı İşaretler


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Temmuz 2023, 12:47   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
İnsanlarla Kavga Etme Bağımlılığınız Olabilir Mi? İşte Bazı İşaretler




İnsanlarla Kavga Etme Bağımlılığınız Olabilir Mi? İşte Bazı İşaretler
Www.TrendForum.Net



Belki de kavga bağımlısısınızdır ve bunun farkında değilsinizdir. Bu durum çatışma bağımlılığı olarak bilinir ve işte, arkadaşlarınızla ve tüm ilişkilerinizde sorunlara neden olabilir.

'O' kişiyi tanıyoruz; Tartışmayı seviyor, her zaman kazanmak istiyor ve herhangi bir konunun öfkeli bir tartışmaya dönüşebileceği ve bazı şeylerin kötü sonuçlanabileceğine dair hiçbir filtresi veya farkındalığı yok gibi göründüğü için adeta hayatından endişe ediyoruz.

Zaman zaman kavga etmeniz, patlayacakmış gibi hissetmenize neden olan sorunlar yaşamanız ve kendinizi kontrol etmek ve karşınızdaki kişiye vurmamak için büyük çaba sarf etmeniz gereken durumlar içerisinde olmak normaldir. Aslında, kavga etmek ve bazı çatışmalar yaşamak ilişkileri güçlendirmeye ve daha iyi ortaklar olmak için daha iyi iletişim stratejileri oluşturmaya yardımcı olabilir, ancak bu aşırıya kaçtığında veya her zaman olan bir şey olduğunda, o zaman bir sorun haline gelir.

Kavga bağımlılığında olan şey de diğer bağımlılıklarda olanla aynıdır; ilk adım bu bağımlılığa sahip olduğunuzu fark etmektir; böylece bu konuda bir şeyler yapabilir ve ebedi bir kavga içinde yaşamayı bırakabilirsiniz.

İşte bu bağımlılığın belirtileri ve nasıl başa çıkılacağı;

Exploring Your Mind'a göre, kavga ya da çatışma bağımlısı olan insanlar kendilerine karşı bir tür savaş içindedirler ve temel sorunlardan biri, herhangi bir şeyin onları harekete geçirebilmesidir, bu da çok fazla sürtüşme, sorun ve stres yaratır.

Çatışma bağımlılığının belirtileri nelerdir?

1
Bir kavga için her şeyi riske atmak


SoberRecovery.com'a göre, bu kişiler nasıl sessiz kalacaklarını bilmeyen ve kendilerine bir işe, arkadaşlığa veya ilişkiye mal olabileceğini bilseler bile, heyecan için aktif olarak bir tartışma arayan kişilerdir. Bir aile toplantısında tartışmalı konuları gündeme getiren, genellikle "parmağını yaraya sokan" ve başkalarını kızdırmak için tam olarak ne söyleyeceğini bilen kişidir.

2
Duyguları kontrol etmekte güçlük

Her şey patlayıcı olabilir, öfke kolayca serbest bırakılır ve kendini büyük ve bariz bir şekilde gösterir. Duyguları kontrol edememek, üzerinde çalışılmamış duygusal zekanın bir işaretidir, ancak aynı zamanda duyguların her şeyi kontrol etmesine izin vermek de çatışma bağımlılığının bir sonucu olabilir. Bunun içinde hayal kırıklığına karşı düşük bir tolerans da vardır.

3
Manipülasyon, kontrol ve empati eksikliği

Bir başka işaret de birinin sürekli, kasıtlı olarak sorun çıkarması, başkalarını eleştirmesi, söylentiler paylaşması, istikrarı bozması ve bir kavgada "yüksek zemine" sahip olmak amacıyla, zaferi garantilemenin bir yolunu aramasıdır. Öte yandan, bu aynı zamanda empati eksikliği ve başkalarının ne hissettiğini veya kişinin kendi eylemlerinin başkaları üzerindeki etkisini görmekte veya anlamakta zorluk çekmesiyle de el ele gider.

4
Bu konuda ne yapabilirsiniz?

Öfkeliyken tartışmaktan veya hemen çözüm aramaktan kaçının


Öfkeyle 'çatışmaya' girerseniz her şeyin patlaması daha olasıdır, bu nedenle önce zihninizi sakinleştirmeye çalışmak, biraz rahatlamak ve bir durumla veya sorunla başa çıkmanın en iyi yolunun düşünmek ve analiz etmek için biraz zaman ayırmak olduğunu, çözmek için kavga etmenize veya bağırmanıza gerek olmadığını anlamak önemlidir.

5
Duygularınızın nereden geldiğini anlamaya çalışın


Sadece sorunu tanımakla kalmamalı, aynı zamanda buna neyin sebep olduğunu, savaşma ihtiyacının nereden geldiğini ve bağımlılığı neyin tetiklediğini de anlamalısınız, çünkü nedenini ele almadan semptomları tedavi etmek sadece geçici bir "tedavi" olur ve gerçek soruna odaklanmaz.

6
Meditasyon ve farkındalık pratiği yapın


Nefes alın, rahatlayın, bir boyama kitabı alın, müzik dinleyin, koşun veya geleneksel bir şekilde meditasyon yapın; bunların amacı kendinizi sakinleştirmek, stres düzeylerini ve kavgaya ilişkin kaygıyı azaltmaktır, böylece olayları perspektife koyabilir ve çatışmaya nasıl tepki vereceğiniz ve nasıl davranacağınız konusunda daha iyi kararlar alabilirsiniz.

7
İletişim kurun ve dinleyin


İletişim, başkalarını tanımak, daha iyi ilişki kurmak ve her türlü sorunu çözmek için gereklidir. Ne hissettiğinizi ve düşündüğünüzü söylemek, duyulduğunuzu ve değer verildiğinizi hissetmek önemlidir, ancak başkalarının kendilerini ifade etmeleri için alan açmak, saygı ve kabul alanı yaratmak da mühimdir.

8
Sizi tatmin eden başka şeyler bulun


Dövüşmek size keyif veriyor, kendinizi canlı ve enerji dolu hissetmenizi sağlıyor mu? Size bu şekilde hissettiren başka bir şey bulun, bu bir spor, bir aktivite veya yeni bir hobi olabilir. Buradaki fikir, kötü davranışları iyi olan ve olumlu bir şeyler getirenlerle değiştirebilmenizdir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Temmuz 2023, 13:35   #2
Çevrimiçi
Yanıt: İnsanlarla Kavga Etme Bağımlılığınız Olabilir Mi? İşte Bazı İşaretler




Dövüşgen diye buna mı deniyor
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bağımlılığınız, bazı, etme, kavga, olabilir, İnsanlarla, İşaretler, İşte


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İnsanlarla ilişkileriniz nasıl ? Sır Trend Sorular 15 22 Kasım 2023 09:27
iPhone 15 Pro Max kamerası hayal kırıklığı olabilir: İşte yeni bilgiler DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 28 Mayıs 2023 16:17
Tam Bir Balık Burcu Olduğunu Gösteren İşaretler Asi Ruh Balık 0 01 Nisan 2023 12:26
İnsanlarla kolay anlaşır mısın ? Sır Trend Sorular 6 05 Şubat 2023 03:18
Video oyunlarının çocuklar için bazı bilişsel faydaları olabilir Beatrice Anne ve Çocuk 0 30 Ekim 2022 18:55




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net